Take razmere si lahko samo želimo. Foto: Reuters
Take razmere si lahko samo želimo. Foto: Reuters
Smučanje na Pohorju

Samo na Kaninu se namreč smučarji ne spuščajo po umetno zasneženih progah. Prav zaradi pomanjkanja snega in pomladnih temperatur v letošnji sezoni bodo žičničarji do konca meseca analizirali svoje poslovanje. Odločiti se morajo, kako ohraniti delovna mesta, pripravili pa bodo tudi predloge za posodabljanje žičniških sistemov.

Slovenski žičničarji imajo 350 redno zaposlenih, število sezonskih delavcev pa se glede na razmere giblje od 400 do 500.

Lani so v žičniško infrastrukturo vložili 25 milijonov evrov, v zasneževanje in nastanitvene zmogljivosti pa še dodatnih pet milijonov evrov. Za sezono 2006/2007 so pripravili šest novih žičnic, med drugim šestsedežnici na Starem Vrhu in Krvavcu ter štirisedežnici na Mariborskem Pohorju in Kopah. Pod Uršljo Goro pa so poleg nove štirisedežnice Ivarčko - Ošven uredili še zasneževanje in osvetlitev proge za nočno smučanje.

Žal v vseh teh posodobitvah ne morejo uživati smučarji, saj se temperature še vedno niso približale mrazu, kaj šele, da bi se spustile pod ničlo. Morda bo novi teden, za katerega vremenoslovci napovedujejo nižje temperature in padavine, prinesel kaj več upanja za smuko.

Smučanje na Pohorju