Vogel bo smučarsko sezono začel že jutri. Foto: Žičnice Vogel Bohinj
Vogel bo smučarsko sezono začel že jutri. Foto: Žičnice Vogel Bohinj
Krvavec
Bele strmine bodo od sobote naprej prve smučarje sprejele tudi na Krvavcu. Ob začetku smučarske sezone bo odprt le del smučišča, za obratovanje bodo pripravljene štirisedežnica Tiha dolina, šestsedežnica Vrh Krvavca, vlečnica Luža in otroški trak Gospinca ter pripadajoče smučarske proge. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Rogla
Na Rogli bodo tako v soboto med 9. in 16. uro na smučišču obratovale vlečnici Uniorček 1 in 2, Košuta ter štirisedežnica Planja. Foto: www.alesfevzer.com
Začela se je smučarska sezona

Naravni sneg in nizke temperature, ki omogočajo dodatno zasneževanje, so razveselili upravljavce slovenskih smučišč, pa tudi vse ljubitelje zimskih dejavnosti.

Ta konec tedna se tako že začenja smučarska sezona, čeprav marsikje le v okrnjenem obsegu.

V Žičnicah Vogel bodo v petek pognali del naprav; do nedelje bosta tako obratovala otroški park in štirisedežnica Brunarica. Mogoč bo tudi tek na smučeh. Za zagon v soboto in nedeljo bodo poskušali pripraviti še vlečnico Storeč.

Naprave na smučišču bodo delovale od 9. do 15. ure, gondola pa bo vozila od 8. do 17. ure. Cena smučarske karte bo enaka ceni povratne vozovnice za gondolo, to je 14 evrov za odrasle in devet evrov za otroke.

Podobno bodo naprave že v petek zagnali v RTC Žičnicah Kranjska Gora. Ob odprtju smučarske sezone bo od 9. do 16. ure smuka brezplačna, obratovala pa bo le vlečnica Mala Mojca. Smučarska sezona se bo s soboto začela tudi na Golteh.

V soboto bodo nato zagnali še vlečnico Velika Mojca. Prav tako bo v soboto svoja vrata odprla alpska vasica v središču Kranjske Gore, kjer bo poskrbljeno še za kulinarično ponudbo in ponudbo domače obrti.

Cena dnevne odrasle smučarske vozovnice bo 18 evrov, otroške smučarske vozovnice pa 10 evrov. V prihodnje bodo v skladu z vremenskimi razmerami in možnostmi izdelave umetnega snega postopoma odpirali še preostale dele smučišča.

Rogla, Krvavec, Kope in Cerkno odpirajo v soboto
Še več smučišč - med njimi so Rogla, Krvavec, Kope in Cerkno - pa bo smučarje sprejelo v soboto.

Na Rogli bodo tako v soboto med 9. in 16. uro na smučišču delovale vlečnici Uniorček 1 in 2, Košuta ter štirisedežnica Planja, so sporočili iz Uniorja. Enota cena smučarske vozovnice je 16 evrov za odrasle, za otroke do 14. leta starosti pa osem evrov.

Tekaške proge na Rogli so v celoti urejene in bodo do vključno 30. novembra smučarjem tekačem na voljo brezplačno. Hkrati s smučiščem se spet odpira tudi adrenalinsko sankališče Zlodejevo, ki bo obratovalo vsak dan med 12. in 18. uro.

Bele strmine bodo od sobote naprej prve smučarje sprejele tudi na Krvavcu. Ob začetku smučarske sezone bo odprt le del smučišča, za obratovanje bodo pripravljene štirisedežnica Tiha dolina, šestsedežnica Vrh Krvavca, vlečnica Luža in otroški trak Gospinca ter pripadajoče smučarske proge.

Ob začetku smučarske sezone bodo obiskovalcem na voljo ugodnejše cene smučarskih vozovnic; odrasli bodo morali odšteti 27 evrov, mladi in seniorji 23 evrov in otroci 14,50 evra.

Na Krvavcu so sicer letos avtomatizirali zasneževanje na progi Vrh Krvavca-Tiha Dolina-Gospinca, smučišče pa so opremili tudi z novimi panoramskimi tablami z interaktivno signalizacijo odprtih prog in delujočih žičniških naprav.

Za otroke pripravljajo vsebinsko dopolnjeni in razširjeni vrtec ter tečaje v smučarski šoli, ki se seli v novo leseno hiško pod spodnjo postajo štirisedežnice na Gospincah. Otrokom in vsem nesmučarjem bo na voljo tudi dnevno sankanje v Snežnem bazenu v Tihi dolini.

Kljub stečaju podjetja GTC Kope tik pred začetkom nove smučarske sezone se tudi na Kopah smučanje začenja to soboto. Podjetje Vabo, ki je v okviru stečajnega postopka družbe GTC Kope dobilo v enoletni najem žičniško infrastrukturo s pripadajočimi objekti, je za odprtje smučarske sezone pripravilo štirisedežnico Pungart in vlečnico Sedlo.

Prvi smučarski konec tedna v novi sezoni bo za otroke do 14. leta smučanje brezplačno, za druge smučarje pa bo celodnevna vozovnica tokrat stala deset evrov. Konec tedna bo ugodnejša tudi nočna smuka. Za smučanje med 18. in 22. uro bodo smučarji odšteli pet evrov.

Tudi Smučarski center Cerkno v soboto začenja letošnjo smučarsko sezono. Dostop do smučišča na Črnem Vrhu nad Cerknim bo mogoč s sedežnico Počivalo, za obiskovalce pa bo odprta smučarska proga Dolina, je povedala direktorica Hotela Cerkno Manuela Božič Badalič.

Ker jim je za odprtje sezone uspelo dobro pripraviti le eno progo, bodo nižje tudi cene smučarskih vozovnic - za otroke do 15. leta bo smučanje brezplačno, za odrasle pa bo vozovnica stala le pet evrov. V prvih dneh prihodnjega tedna pa bodo po besedah direktorice uredili še preostale proge, seveda ob primernem vremenu.

Začela se je smučarska sezona