Smučarsko središče obsega 70 hektarov urejenih smučarskih površin, primernih tako za začetnike kot za izkušene smučarje. Foto: SC Cerkno - facebook
Smučarsko središče obsega 70 hektarov urejenih smučarskih površin, primernih tako za začetnike kot za izkušene smučarje. Foto: SC Cerkno - facebook

V izboru, ki ga je pripravila družba AA-Press, je 81 smučarskih središč prejelo več kot 40.000 glasov. V kategoriji velikih smučarskih centrov je največ glasov dobilo smučarsko središče Cerkno, na drugem mestu je Rogla, na tretjem pa Krvavec.

Med srednje velikimi smučarskimi središči sprememb tudi v tej sezoni ni bilo. Prvo mesto je osvojilo smučarsko središče Golte, drugo Stari vrh in tretje Soriška planina.

V kategoriji manjših smučarskih središč je po lanskoletnem padcu za eno mesto letos ponovno zmagala Celjska koča, sledita ji Ribniško Pohorje in smučišče Jakec - Trije kralji.

V 21. sezoni izbora najsmučišča so omenjenim trem kategorijam dodali še kategorijo snežnih parkov. Med temi je prvo mesto osvojil snežni park Rogla, drugo mesto park na Voglu in tretje mesto snežni park na Krvavcu.

Kateri pa so najboljši centri dobrega počutja?
Danes so četrtič podelili tudi priznanja za najboljše centre dobrega počutja. Največ glasov je znova dobilo Vodno mesto Atlantis, sledita mu Wellness Harmonija in Sense Wellness Club. Strokovna komisija je za najboljšega v tej kategoriji izbrala Wellness Harmonija.

V kategoriji malega turizma je prvo mesto osvojil Vitarium Spa & Clinique center v Termah Šmarješke toplice, drugi je Wellness Terme Banovci, tretji pa Valens Augusta Wellness iz Term Ptuj, ki je bil v tej kategoriji najboljši po mnenju strokovne komisije.

V kategoriji velikega turizma je največ glasov prejel Wellness Orhidelia v Termah Olimia, sledita Wellness Spa center v Thermani Laško in Wellness Balnea v Dolenjskih toplicah. Po mnenju strokovne komisije je najboljši v tej kategoriji Wellness Orhidelia.

Ponudbo sta ocenjevali tako širša kot strokovna javnost ter tudi predstavniki centrov dobrega počutja, zbrali pa so več kot 31.500 glasov.