Otok Hvar je v zadnjih letih postal prestižno 'igrišče' slavnih in bogatih. Foto: HTZ
Otok Hvar je v zadnjih letih postal prestižno 'igrišče' slavnih in bogatih. Foto: HTZ
Maroko
Maroko spet postaja priljubljen pri zvezdnikih, ki so to severnoafriško državo odkrili že v 60. letih. In tam pokadili veliko opojnih substanc ... Foto: MMC RTV SLO/Kaja Sajovic
Bora Bora
Bora Bora - je komentar sploh potreben? Foto: EPA

Z luksuznimi letovišči, večnim soncem, odličnimi priložnostmi za nakupovanje, slikovitimi plažami in najvišjo stavbo na svetu je Dubaj hitro postal priljubljena zvezdniška destinacija. Ne le, da sta družini Beckham in Jolie-Pitt letovali v Perzijskem zalivu, mnogi slavni in bogati so tam vlagali tudi v nepremičnine.

Vse dokler ni prišlo na dan, da ima Dubaj zajetnih 80 milijard dolgov, ki jih ne more odplačati, in se je hišica iz kart začela sesuvati ... Zdaj ko je Dubaj "out", bodo morali zvezdniki najti novo pribežališče. Kam jih bo vodila pot?

Morda v Maroko. Ravno prejšnji konec tedna se je v Marakešu zbrala zvezdniška smetana, saj so v tamkajšnjem hotelu La Mamounia odprli novi Chopardov butik. Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Orlando Bloom, Salma Hayek, Miranda Kerr in Juliette Binoche so bili le del zvezdniške zasedbe odprtja. Je to preporod priljubljene boemske destinacije iz 60. let?

Na spletni strani CNN-a so predstavili nekaj destinacij, kamor bodo zvezdniki potovali naslednje leto.

Hrvaška
Da, državljanske vojne je konec in zvezdniki odkrivajo tisto, kar so "navadni smrtniki" že v 80. letih. Hrvaška se lahko kosa z drugimi evropskimi morskimi letovišči s čudovitimi plažami, jadralnimi priložnostmi in vrhunsko kulinariko, ki so pritegnile tudi zvezdnike, kot so Steven Spielberg, Andre Agassi, Gwyneth Paltrow, Robert De Niro, Clint Eastwood in Sharon Stone.

Turks and Caicos
Morda je ime res malce smešno, a otoki so čudoviti. Odkar so v 90. tam odprli ekskluzivna luksuzna letovišča, se na tem arhipelagu 40 otokov trudijo, da bi morebitni obiskovalci pozabili na temačno preteklost prekupčevanja z mamili. Doslej so poleg drugih prepričali že Donno Karan, Barbro Streisand in Britney Spears.

Južnoafriška republika
Bliža se svetovno prvenstvo in množice turistov se bodo zgrnile v JAR. Oprah, Beyonce in Kim Kardashian že vedo, zakaj!

Bora Bora
Eden izmed 118 otokov Francoske Polinezije je dopustniški kraj, za katerega se zvezdniki odločijo raje kot za Tahiti. Tukaj, v raju koralnih vrtov in razkošnih zdravilišč, so, na primer, snemali Počitnice za odrasle, na dopust pa so se tja odpravili Janet Jackson, Pierce Brosnan, Drew Barrymore in Cameron Diaz.

Kenija
Popolno vreme, vrhunske nastanitve in pomanjkanje lokalnih medijev ... ta afriška država je popoln kraj za "odklop". Bill Gates, Naomi Campbell, Serena in Venus Williams in Oprah so se tam že skrivali pred radovednimi očesi.

Whistler, Britanska Kolumbija
Seveda, zvezdniki pozimi prisegajo na Aspen, a letos bodo ljudje, kot sta Sandra Bullock in Harrison Ford, svojo drago smučarsko opremo morda preizkusili prav v Whistlerju. Pa še olimpijske igre bodo tam.