Obširno posestvo se razteza v grofiji Hampshire. Foto: Highclare Castle
Obširno posestvo se razteza v grofiji Hampshire. Foto: Highclare Castle

Namreč, prostora je le za dva gosta, konkurenca pa je ostra.

Grof in grofica Carnarvonska bosta ob premieri filmske različice Downton Abbey, ki je premiero doživela ta teden, omogočila enemu srečnemu paru, da "živi kot lord ali lady" s prenočitvijo v gradu, kjer so snemali britansko TV-uspešnico.

Par bo izkusil "ekskluzivne večerne koktajle v salonu, ki jim bo sledila tradicionalna večerja z grofom in grofico Carnarvonsko v državniški jedilnici, pri čemer jima bo stregel butler gradu Highclere," piše.

"Po večerji bomo postregli kavo v knjižnici, preden se boste umaknili v eno od spalnic v galeriji z razgledom na štiri kvadratne kilometre parka, ki obdaja grad."

Opozarjajo pa na eno pomanjkljivost bivanja v gradu – v spalnici ni WiFija.

Rezervirajte si november

Dvorec, v katerem danes prebivata grof in grofica Carnarvonska, je leta 1838 prenovil Charles Barry.

Posestvo na podeželju grofije Hampshire je že zdaj del tedna odprto za javnost, pri čemer je obisk velik. Ob tem na posesti vsake toliko časa prirejajo tudi posebne dogodke in sprejeme, ki so prav tako izjemno priljubljeni, navaja CNN.

Airbnb dvorec ponuja za večer 26. novembra, rezervacije pa bo začel sprejemati 1. oktobra. A boj bo oster – najprej morajo imeti vsi zainteresirani preverjen Airbnb-jev profil, pozitivne ocene, ob tem pa morajo biti tudi goreči oboževalci serije Downton Abbey.

Izjemno priljubljena serija je za potrebe snemanja uporabila tako impresivno zunanjost gradu kot tudi vrsto njegovih 300 sob. Dvorec se sicer razteza na 9.300 kvadratnih metrih površine, gosta pa bosta med svojim bivanjem deležna tudi ogleda po posesti.