Foto:
Foto:

Spletna stran ProTraveler je namreč objavila seznam desetih nabolj "žurerskih" otokov, kjer je v ospredju nič drugega kot le in samo zabava.

Izbrane destinacije so kot nalašč za ljudi, ki se radi zabavajo na plaži pod toplim soncem in v dnevnih barih, seveda pa tudi po sončnem zahodu, ko se odprejo vrata nočnih lokalov in kjer glasba utihne šele ob prvih sončnih žarkih.

Če ste privrženec tovrstnih "delavnih" počitnic, boste med naštetimi primeri zagotovo našli svoj rajski otok.

J. R.

Ste obiskali kakšnega izmed spodaj omenjenih otokov? Pošljite nam svoje fotografije na Moj splet.

Koh Panghan je otok, ki je na seznam prišel zaradi zabav, ki se zgodijo poleti, enkrat v vsakem mesecu, imenujejo pa se zabave ob polni luni (the Full Moon Parties). To na plaže Ko Pangana privabi deset tisoč ljudi, ki se zabavajo pod sijem polne lune. Seveda boste veseljačenja željni našli svoje mesto tudi v času, ko ni omenjenih zabav.
St. Barts oziroma Sveti Bartolomej je karibski otok, ki je rezerviran predvsem za bogate in slavne. Bučne zabave v velikih jahtah in razkošnih vilah niso tu nič nenavadnega. Če imate več pod palcem, lahko obiščete tudi kakšno izmed izbranih restavracij, kjer poskrbijo za vsakega petičnega gosta.
Puket je tajski otok, prav tako znan po dobri zabavi. Med številne nočne dejavnosti spada tudi prostitucija, ki čeprav je prepovedana, vsako leto privabi na tisoče turistov. Osrednje središče zabave se imenuje Patong, privlačni pa so nedvomno tudi drugi deli otoka.
Otok Hvar, ki leži v osrednji Dalmaciji, med Bračem in Korčulo, je zanimiva zmes modrine Jadranskega morja, ki ga obkroža, ter obilice sonca, ki ga greje vse leto. Hvar je zelo privlačna turistična destinacija osrednje Dalmacije, turisti pa ga obiskujejo vse leto. Čez dan so v ospredju številni bari na rivi, nočno življenju na Hvaru pa nekateri primerjajo z letovišči francoske riviere.
Trinidad se je med to družbo znašel predvsem zaradi svojega karnevala, ki velja za najodmevnejši karibski dogodek glasbe in umetnosti (na sliki turistki s šemo, ki predstavlja terorističnega osumljenca Osamo bin Ladna). Otok je znan tudi po zabavah na s palmami posejanih plažah. Foto: EPA