Eden najbolj priljubljenih hrvaških biserov je tudi otok Hvar. Foto: HTZ
Eden najbolj priljubljenih hrvaških biserov je tudi otok Hvar. Foto: HTZ

Tako je pokazala raziskava Eurobarometra, ki so jo izvedli med 30.000 državljani v članicah EU-ja, državah kandidatkah za članstvo, na Norveškem in Islandiji.

Na Hrvaškem bo glede na raziskavo Eurobarometra letos počitnikovalo celo več Slovencev kot doma. Medtem ko namerava počitnice na Hrvaškem preživeti 30 odstotkov Slovencev, bo domači turistični ponudbi zvestih 29 odstotkov tistih, ki si nameravajo letos privoščiti počitnice.

Na Hrvaškem letos pričakujejo tudi večje število turistov iz Avstrije, Madžarske, Slovaške, Češke, Poljske in Norveške. V teh državah so Hrvaško namreč uvrstili med tri najbolj zaželene destinacije, je še pokazala raziskava Eurobarometra. Na Hrvaškem tako namerava med drugim počitnikovati 14 odstotkov Slovakov, ki bodo šli na počitnice, devet odstotkov Čehov, sedem odstotkov Avstrijcev, šest odstotkov Norvežanov, štirje odstotki Madžarov in dva odstotka Poljakov.

Med Hrvati se jih bo največ, 78 odstotkov, odločilo za počitnice doma, medtem ko so med najbolj priljubljenimi tujimi destinacijami v raziskavi Eurobarometra omenjali Italijo in Španijo.