S ploščadi se ponuja pogled na morje in stene Biokova s ptičje perspektive. Foto: Park prirode Biokovo
S ploščadi se ponuja pogled na morje in stene Biokova s ptičje perspektive. Foto: Park prirode Biokovo

Impresivno sprehajališče v oblakih Skywalk Biokovo stoji v jugozahodnem delu naravnega parka Biokovo na Ravni Vlaški, neposredno ob informativnem centru parka. Od Makarske je sprehajališče oddaljeno približno 30 kilometrov po asfaltirani cesti, ki vodi še naprej do najvišjega vrha Biokova sv. Jura, ki meri 1762 metrov. Gre za najvišjo asfaltirano cesto na Hrvaškem.

V sklopu razgleda je bil zgrajen tudi geološki steber, ki omogoča tridimenzionalni pogled na prerez kamnin, ki so oblikovale območje Biokova od njegovega nastanka do danes, z geološko tabelo časa in opisom starosti ter vrste kamnin.

Sprehajališče v oblakih je del projekta Novi Adrion – spodbujanje trajnostne rabe naravne dediščine naravnega parka Biokovo, ki je namenjen ureditvi celotne turistične infrastrukture ob Ravni Vlaški. Za projekt, vreden 31 milijonov kun (4,1 milijona evrov), je 27 milijonov kun (3,6 milijona evrov) prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj v okviru operativnega programa konkurenčnost in kohezija 2014–2020. V samo razgledno ploščad, ki so jo začeli graditi lansko jesen, so vložili nekaj manj kot osem milijonov kun (nekaj več kot milijon evrov).

V sklopu projekta je predvidena ustanovitev izobraževalnega središča, ki bo obiskovalce seznanilo z geologijo, zemljepisnimi značilnostmi, rastlinskim in živalskim svetom ter mitologijo tega dela dalmatinskega zaledja. Poleg tega naj bi za sprehajalce in kolesarje uredili staro 32-kilometrsko biokovsko cesto iz 19. stoletja, ob kateri bodo uredili počivališča in prostore za piknike z mizami, parke za otroke, šolo v naravi, panoramske teleskope, informacijske točke in pametne zabojnike za smeti. Celoten projekt naj bi končali prihodnje leto. V naravnem parku načrtujejo tudi nakup dveh posebnih avtobusov kot tudi več navadnih in električnih koles a sledilcem GPS, ki bodo na voljo obiskovalcem. Napovedali so tudi gradnjo žičnice Makarska–Biokovo.