Postrežemo lahko toplo, še boljše pa je naslednji dan. Foto: Dobro jutro
Postrežemo lahko toplo, še boljše pa je naslednji dan. Foto: Dobro jutro

Rozine namočimo v vodo z rumom. Kruhu odstranimo skorjo (če je skorja tanka, jo lahko pustimo), ga premažemo z maslom in položimo po dnu pekača namazanega z maslom. Potresemo s predhodno namočenim suhim sadjem in nato spet obložimo s kruhom.

Mleko ter smetano v loncu skupaj z vaniljo zavremo. Jajca ter rumenjake skupaj s sladkorjem penasto umešamo in preko njih prelijemo vrelo smetano in mleko. Dobro razmešamo in prelijemo preko kruha. Po vrhu potresemo z rjavim sladkorjem, pokrijemo z aluminijasto folijo in damo v pečico, ogreto na 150 stopinj Celzija. Pečemo približno 45 minut. Proti koncu pekač odkrijemo in potrosimo z rjavim sladkorjem ter pečemo še toliko časa, da sladkor karamelizira.

Postrežemo lahko toplo, še boljše pa je naslednji dan. Zraven postrežemo vaniljev sladoled, mandarinin gel in potrosimo z mandarininim prahom.