Naprave so že ustavili na Kaninu in Voglu, na Pohorju bodo ta konec tedna še smučali, odprta pa ostajata Kranjska Gora in Krvavec.

Zaprto je tudi smučišče Vogel. Foto: MMC RTV SLO/T. O.
Zaprto je tudi smučišče Vogel. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Kot sporočajo s Kanina, je zaradi trenutnih razmer, nevarnosti okužbe s koronavirusom, smučišče do nadaljnjega zaprto. Nihalko so zaustavili tudi na Voglu. Kot so sporočili z Občine Bohinj, kjer so zaradi epidemije odločno zaprli številne ustanove in zavode, od kulturnih do turističnih, je na podlagi priporočila župana zaprto tudi smučišče Vogel.

Z Velike planine so sporočili, da zaradi nevarnosti širjenja koronavirusa svoje poslovanje do nadaljnjega zapirajo to soboto. Zapirajo se žičniške naprave, blagajna nihalke in dva gostinska objekta. Tako od danes dalje prevoz z žičniškimi napravami na Veliko planino ne bo več možen, prevoz tistih obiskovalcev, ki te dni bivajo na Veliki planini, bo potekal le še v dolino, in sicer samo še to soboto in nedeljo.

Pohorje bo ta konec tedna še odprto za smuko, potem bodo zaradi pomanjkanja snega in problematike širjenja koronavirusa zaprta vsa smučišča tudi na Arehu, so sporočili iz Marproma, kjer bodo zaradi trenutne situacije v ponedeljek začeli izvajati tudi spomladanski remont na krožni kabinski žičnici na Mariborskem Pohorju, ki je bil sicer prvotno planiran za april.

Že ta konec tedna pa bo veljala omejitev vstopa na krožni kabinski žičnici, tako da bosta v posamezno kabino lahko vstopila največ dva potnika. Ista omejitev bo veljala za sedežnico Pisker, kjer se bosta na posameznem sedežu za šest lahko peljala dva smučarja.

Podobne ukrepe izvajajo tudi v Kranjski Gori, kjer po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje vse obiskovalce smučišča naprošajo, naj v vrstah na blagajnah in napravah upoštevajo medsebojno razdaljo enega metra in pol. Na sedežnicah se tako lahko vozita le dve osebi na maksimalni medsebojni razdalji.

Tudi smučišče na Krvavcu še naprej obratuje. Kot so pojasnili, upoštevajo vsa navodila, ki jim jih odredijo pristojne institucije. Sprejeli so dodatne preventivne higienske ukrepe, vsi obiskovalci imajo na vstopni postaji, pa tudi v gostinskih in nastanitvenih obratih, na voljo sredstva za razkuževanje, prav tako jih opozarjajo, naj se izogibajo tesnim stikom ter naj v primerih, ko pri sebi opazijo znake, ki nakazujejo na okužbo, ostanejo doma oz. ne obiščejo smučišča.

Dodatne preventivne higienske in varnostne ukrepe so uvedli tudi na Rogli. Kot poudarjajo, skrbno spremljajo priporočila in ukrepe vlade ter pristojnih institucij v povezavi s širjenjem okužbe s koronavirusom in sprejemajo ustrezne ukrepe.