Pozdravljeni na krovu! Foto: Qatar Airways
Pozdravljeni na krovu! Foto: Qatar Airways

Katarska letalska družba s sedežem v Dohi je le zadnja v vrsti družb, ki zaradi pandemije koronavirusa za svoje kabinsko osebje uvajajo nošnjo zaščitne opreme (PPE). Od zdaj dalje bodo vse Qatarjeve stevardese in stevardi med poletom prek svojih uniform nosili skafandre, zaščitna očala, kirurške rokavice in masko.

Od 25. maja dalje bodo tudi vsi potniki na Qatarjevih poletih morali nositi zaščitno masko.
Kot navajajo v izjavi za javnost, je moralo Qatarjevo kabinsko osebje že zdaj med poleti v času pandemije nositi maske in rokavice, zdaj pa so kot dodatni previdnostni ukrep "začasno" uvedli še skafandre.

Varnost "prioriteta številka 1"

"Pri Qatarju smo uvedli te dodatne varnostne ukrepe na krovu, da bi zagotovili zdravje in dobrobit naših potnikov in osebja ter da bi zajezili širjenje koronavirusa," je sporočil direktor skupine Qatar Airways Akbar Al Baker. "Kot letalska družba ohranjamo najvišje mogoče higienske standarde, da bi zagotovili, da lahko varno prepeljemo potnike v tem času in jim dokažemo, da je njihova varnost naša prioriteta številka 1."

Qatarjeva letala bodo po novem tudi opremljena z velikimi plastenkami razkužil za roke, ki ga bodo lahko uporabljali tako osebje kot potniki.

Kot smo že poročali, so konec aprila linijo zaščitnih skafandrov, ki jih bo po novem nosilo kabinsko osebje, razkrili pri letalskem prevozniku AirAsia. Zaščitne uniforme v prepoznavni rdeči barvi so pri družbi oblikovali v sodelovanju s filipinskim modnim oblikovalcem Pueyem Quinonesom.

Skafandre kot nov tip uniform so uvedli tudi pri letalski družbi Philippines Airlines, zanje pa jih je oblikoval modni oblikovalec Edwin Tan, ki so mu za navdih služile bolniške halje.