V Kopru je bilo že dopoldne precej ljudi, vendar manj kot pretekli konec tedna. Foto: Radio Koper
V Kopru je bilo že dopoldne precej ljudi, vendar manj kot pretekli konec tedna. Foto: Radio Koper

Ugodno vreme je tudi ta konec tedna privabilo na plaže veliko ljudi, še vedno pa manj kot pretekli konec tedna. Večina je na kopališču in pomolih upoštevala priporočila o varnosti razdalji, kar potrjujejo tudi nekateri kopalci: "Upoštevajo varnostno razdaljo, danes da, prejšnji teden ni bilo ravno tako. Ampak verjetno bo tudi danes kakšna težava, če bo preveč ljudi. Se držimo bolj zase, ne hodimo preveč naokrog, le na plažo bolj zjutraj."

Obiskovalce na priporočeno razdaljo opozarjajo tudi table in označbe, je povedal reševalec iz vode Jaka Đula: "Danes se večinoma držijo te razdalje, v zadnjih dneh pa smo opozorili nekaj ljudi. Predvsem gre za to, da se postavijo preblizu zlasti na pomolih."

Sorodna novica Na slovenskih plažah pretekli konec tedna kot na mravljiščih

V Izoli je bilo opaziti običajen poletni vrvež. Tudi na obeh kopališčih v Kopru ni bilo pretirane gneče. V Žusterni je bilo kopalcev zelo malo, na kopališču Mokra mačka ob mestnem jedru je bilo ljudi več, a še vedno je bila razdalja med brisačami dovolj velika. "Stanje je trenutno v redu, ko bomo dosegli limito, bomo prekinili vstop oziroma priporočili, da se ne gre naprej. Za zdaj štejemo ljudi, ki prihajajo in odhajajo," pojasnjuje varnostnik na vhodu na kopališče. Tudi na portoroški plaži je bilo občutno manj ljudi. Če jih je bilo preteklo soboto okoli 2500, jih je tokrat 1800. Ležalniki tokrat niso bili popolnoma razprodani, če pa bi znova bil prevelik obisk, bi ukrepali drugače, kot so pretekli konec tedna.

Na obeh mestnih kopališčih v Kopru velja posebni varnostni režim, ki določa, da je lahko naenkrat na kopališču omejeno število ljudi. Na koprski plaži je lahko tako do 500 obiskovalcev, v Žusterni pa 700. "Med samim tednom ne presegamo števila 700, ob koncih tedna pa po navadi da, tako da se žal dogaja, da moramo omejiti število fizično, torej stranska vrata so zaklenjena, samo glavni vhod je odklenjen. Zato kolikor jih gre noter, jih gre tudi ven, je novinarki Sandri Boršič za Televizijo Slovenija pojasnil direktor Zavoda za šport Koper Dušan Madžarevič. Ob preveliki zasedenosti obiskovalcem svetujejo, da plažo obiščejo pozneje.

Na Obali nekoliko manj obiskovalcev