recept Foto:
recept Foto:

Bedra zarežemo tako, da jim odstranimo spodnji del kosti in dobimo "žakeljček za nadev", nato jih posolimo in popopramo. Kuhane olupljene kostanje, jajce, muškatni orešček, česen, sol in poper zmiksamo v maso, ki jo nadevamo v notranjost beder. Odprtino zapremo z zobotrebcem, nato bedra naoljimo ter jih damo v ogreto pečico (220 °C) za 30 minut.

Kuhajte z nami! Več receptov na dobrojutro.rtvslo.si.


Repo olupimo in narežemo na kocke, nato sesekljamo česen.v kozico damo žlico svinjske masti, ki ji dodamo žlico sladkorja, da dobimo karamel. Karamelu dodamo repo in česen, vse skupaj nato malo popražimo. Dodamo kumino, sol in poper ter zalijemo z jušno osnovo. Posebej na maslu popražimo žlico moke, ki jo dodamo že kuhani repi, da se zgosti. Dodamo še svež peteršilj.
Peso in krompir olupimo in ju narežemo na kocke, vse skupaj skuhamo v slanem kropu. Ko sta kuhana, ju ocedimo, primešamo maslo, mleko, muškatni orešček ter po potrebi solimo, nato vse skupaj spiriramo.