Uber Boat bo močno skrajšal potovanja v Mumbaju. Foto: Uber
Uber Boat bo močno skrajšal potovanja v Mumbaju. Foto: Uber

Priljubljeni ponudnik prevozov je svojo mumbajsko ponudbo okrepil z vodnimi povezavami v nedeljo, uporabniki pa lahko zdaj rezervirajo čolne med tremi točkami na mestnem nabrežju, poroča CNN.

Cena vožnje stane od 5.700 rupij (70 evrov) za gliser za od šest do osem oseb in 9.500 rupij (115 evrov) za gliser za deset oseb. Uber bo sprejemal rezervacije le za celoten čoln, ne posamezne sedeže.

"Vizija Uberja je ustvariti večmodalno platformo, da bi lahko bolje služili strankam in mestom, v katerih delujemo," je v izjavi sporočil Prabhdžit Singh, vodja Uberja za Indijo. "Z Uber Boatom bomo izkoristili velik potencial, ki ga ima prometni sistem mumbajskega nabrežja."

Mumbaj je prvo mesto v Indiji (največjem azijskem tržišču Uberja) s pomorsko linijo. Uber Boat sicer že deluje na Hrvaškem in v Turčiji, podjetje pa je tovrstni prevoz nekaj časa ponujalo v mestih, kot so Baltimore, Boston, Kairo, Kijev in Cannes za časa tamkajšnjega filmskega festivala.

Indijska mesta so med najbolj gosto naseljenimi na svetu ‒ ameriško poročilo, ki ga je naročil Uber, je lani ugotovilo, da Mumbaj, New Delhi, Bangalore in Kalkuta zaradi prometnih zamaškov izgubijo kar 20 milijard evrov letno. Vozači se namreč na določeni razdalji v povprečju vozijo 1,5 ure dlje kot v preostalih azijskih mestih.