Na plažah Azurne obale so vse od julijskega napada v Nici poleg kopalcev stalnica tudi možje in žene v modrem. Foto: EPA
Na plažah Azurne obale so vse od julijskega napada v Nici poleg kopalcev stalnica tudi možje in žene v modrem. Foto: EPA

Še posebej močno je upadlo število prenočitev tujih obiskovalcev, ki jih je bilo med aprilom in junijem glede na enako obdobje lani za 8,5 odstotka manj.

Francozi so v drugem četrtletju v domači državi ustvarili 2,9 odstotka manj prenočitev kot v drugem četrtletju lani. Je pa statistični urad Insee v objavi ta teden poudaril, da sta letos v obdobje med aprilom in junijem padla le dva praznika v primerjavi s petimi prejšnje leto, prav tako je na obisk neugodno vplivalo slabo vreme v aprilu in maju.

Junija je bil padec manjši, saj je na turistične rezultate pozitivno vplivalo nogometno prvenstvo, ki ga je gostila Francija.

V prvem letošnjem četrtletju je sicer Francija na letni ravni dosegla dobro enoodstotno zvišanje števila turističnih prenočitev, v drugem trimesečju pa se je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pokazal učinek krvavih terorističnih napadov. Padec je namreč primerljiv s tistim v zadnjem trimesečju lani, takoj po novembrskih napadih, v katerih je umrlo 130 ljudi.

Še en močan udarec za francoski turizem je bil julijski napad v Nici, ko je na državni praznik moški s tovornjakom zapeljal v množico ljudi in jih 85 ubil.