Ženeva slovi po najvišji fontani v Evropi, ki vodo brizga kar 140 metrov visoko. Foto: Reuters
Ženeva slovi po najvišji fontani v Evropi, ki vodo brizga kar 140 metrov visoko. Foto: Reuters

Čeprav so cene prenočitev v svetovljanski Ženevi, v kateri ima sedež tudi veliko mednarodnih organizacij, v primerjavi z lanskim letom nekoliko padle, pa mesto še vedno ostaja najdražja turistična destinacija v Evropi, piše Deutsche Welle.

Na drugem mestu najdražjih hotelskih prenočitev v Evropi se je znašla francoska prestolnica Pariz, v kateri povprečna hotelska prenočitev stane 231,30 evra, na tretjem mestu pa je še eno švicarsko mesto - Zürich, v katerem gost v povprečju za eno spanje v hotelu odšteje 203,90 evra. Do šestega mesta so se nato zvrstili še London, Rim in Amsterdam.

Glede na raziskavo, ki jo je opravilo podjetje PricewaterhouseCoopers PwC, so nemška mesta v tem pogledu še precej ugodna, sploh glede na to, da so cene nepremičnin v Berlinu v zadnjih mesecih poletele v nebo. A za turiste, poslovneže oziroma druge, ki morajo noč ali dve preživeti v hotelu, so največja nemška mesta še vedno precej zmerna s cenami. V Frankfurtu, kamor zaidejo mnogi zaradi bančnega sektorja, sejmov in letalskih povezav, povprečna hotelska prenočitev stane 122,10 evra, v Berlinu pa je ta cena še nižja - 95,70 evra na noč.

Lani se je število neevropskih gostov, ki so obiskali staro celino, sicer povečalo za osem odstotkov.