Mladinski hotel ali hostel se zdi prava izbira. V Piranu jih je večina polno zasedenih in tako naj bi bilo vsaj do konca avgusta. Foto: BoBo
Mladinski hotel ali hostel se zdi prava izbira. V Piranu jih je večina polno zasedenih in tako naj bi bilo vsaj do konca avgusta. Foto: BoBo

Mladinski hotel ali hostel se zdi prava izbira. V Piranu jih je večina polno zasedenih in tako naj bi bilo vsaj do konca avgusta.

"Prišli smo včeraj zjutraj in danes že čez kako uro se odpravljamo naprej. Tu smo bili le en dan, ampak bilo je čudovito, res smo uživali, mesto je zelo lepo. Dober zajtrk imajo, vam povem," je navdušeno razložil avstrijski turist.

Popotniki z vseh koncev sveta, vse pogosteje tudi iz Brazilije, spoznavajo Mediteran in ob slovenski obali prenočijo dan ali dva, morda pet, družine pa včasih tudi do 14 dni.
Solastnik podjetja B&B Miracolo di mare iz Pirana Borut Valenčič pravi: "Ponovno se vračajo Nemci, ki so bili vajeni cenejših poletov all inclusive po Sredozemlju in zdaj se tu pri nas počutijo bolj varne in so prijetni gostje."

Prav varnost, okusna hrana, prijaznost in zeleno okolje botrujejo dobremu obisku v Izoli. Prestregli smo še enega avstrijskega gosta, ki bo počitnice v Izoli ponovil že v kratkem.
"Septembra bom prišel z motorjem iz Avstrije v Izolo in bom spal v tem hotelu za mlade," je povedal.

"Prej smo imeli ogromno mimoidočih gostov, zdaj pa se tudi mimoidoči gosti, na ulici, prek enega od svetovnih agencijskih ponudnikov, vpišejo rezervacijo in čez minuto vstopijo skozi vrata," je povedal Drago del Fabro iz Hostla Izola.

S 1. julijem so prve turiste sprejeli tudi v koprskem dijaškem domu in tako bo do sredine septembra. "V tem času ponujamo gostom nočitev z zajtrkom, polpenzion oz. polni penzion. Gre predvsem za individualne goste in organizirane skupine," je povedala Alja Mihalič iz Dijaškega in študentskega doma Koper.
Pestro bo tudi v prihodnjih tednih, ko bo Koper v znamenju športa in Rumene noči.

Na Obali polno zasedeni tudi hostli
Na Obali polno zasedeni tudi hostli