Znameniti blejski hotel čaka nova zgodba. Foto: BoBo
Znameniti blejski hotel čaka nova zgodba. Foto: BoBo

Vključuje prenovo sob, avle in restavracije, z njo pa bo hotel dobil novo zgodbo, povezano z vodo in parkom.

Nadgradnja se bo osredotočila na naravne danosti okolice. Tako bo hotel, ki leži med Blejskim jezerom in parkom, dobil zgodbo o vodi in parku, so pojasnili v Sava Turizmu.

Zgodba vode, ki ponazarja vir življenja, Blejsko jezero in izvir termalne vode na Bledu, bo vključena v arhitekturno zasnovo sob, ki gledajo na Blejsko jezero, in skupnih prostorov ter v celotno ponudbo prenovljenega hotela. Drugi del zgodbe pa govori o parku, v katerega je hotel umeščen in po katerem nosi ime. Njegova zgodba bo predstavljena skozi sobe, ki gledajo na ta park.

Blejske kremšnite so za mnoge vrhunec obiska Bleda. Foto: Žiga Intihar
Blejske kremšnite so za mnoge vrhunec obiska Bleda. Foto: Žiga Intihar

Povsem novo edinstveno podobo bo dobil tudi notranji termalni bazen v zgornjem nadstropju hotela, ki ponuja razgled na Blejsko jezero, obljubljajo v Sava Turizmu. Hotel, ki ima 217 sob, je trenutno zaradi prenove zaprt, vrata pa bo odprl še pred začetkom prihodnje poletne sezone.

Rojstni kraj znamenite kremne rezine
Hotel je priljubljen med gosti, ki so radi v središču dogajanja, saj je tik ob blejski promenadi. Posebej je priljubljen med kolesarji in pohodniki, ki jim je prilagojen del hotelske ponudbe, saj vključuje kolesarske programe in možnost najema vodnikov. Poleg tega je hotel priljubljenen med poslovneži in primeren za poslovna srečanja.

Posebnost Hotela Park je originalna blejska kremna rezina, ki je nastala prav v hotelski restavraciji. Domovanje kremne rezine je nato postala bližnja Kavarna Park, ki je popolno prenovo doživela že lani. S pol milijona evrov vredno investicijo je družba Sava Turizem povsem prenovila notranjost kavarne, prilagodila pa je tudi gostinsko ponudbo.