Planinski izlet
slice
Orcieres Merlette - smučišče v Alpah s pridihom Mediterana
Smučišče v naročju narodnega parka, 21. marec 2017 ob 06:47 Francoske Alpe so prava smučarska meka in prav vsak lahko najde smučišče, ki mu ustreza po številu in zahtevnosti prog ter namestitvi, na kar seveda vpliva globina žepa.
8
Slovenska Istra - s 170 kilometri pešpoti raj za pohodnike
3
19. februar 2017 ob 12:38 Slovenska Istra je prepletena z mrežo planinskih poti, samo na območju med Slavnikom in mejo s Hrvaško se jih razteza okoli 170 kilometrov.
V slovenskih gorah vsako leto več do okolja in družin prijaznih koč
15
18. februar 2017 ob 11:15 Od 164 planinskih koč, kolikor jih upravljajo slovenska planinska društva, se jih lahko s certifikati, ki dokazujejo, da so do okolju ali družin prijazna, pohvali že 47, poudarjajo na planinski zvezi.
Načrtovano, pripravljeno in odgovorno v gore tudi in predvsem pozimi
13
16. december 2016 ob 13:56 Gibanje v gorah brez primerne opreme, znanja in izkušenj je nevarno, opozarjajo pri Planinski zvezi Slovenije, kjer poudarjajo, da se v gore moramo odpraviti načrtovano, pripravljeno in odgovorno.
Brez opreme nikar v gore. A treba jo je znati tudi uporabljati.
1
8. december 2016 ob 17:17 Planincev, ki v gore zahajajo tudi v zimskem času, je v zadnjih letih vse več, zato je več tudi nesreč, opozarjajo pristojni in dodajajo, da je največkrat vzrok za nesrečo zdrs.
Odlična poletna planinska sezona, povečuje se obisk tujih planincev Letošnja poletna planinska sezona je ena boljših v zadnjih petih letih.
3
Foto: Nov, sodoben bivak na najlepši lokaciji Triglavskega parka Ravnica na Jezerih v osrčju Triglavskega narodnega parka je končno dobila nov, sodoben bivak, potem ko je bil izvirnik iz leta 1936 tako dotrajan, da so ga lani prepeljali v dolino in je danes na ...
32
Video: Praznovanje na Triglavu - 120 let Kredarice, simbola slovenstva Na Triglavu in tik pod njim se je zbralo veliko ljubiteljev slovenskih gora, da bi skupaj proslavili 120. obletnico postavitve Triglavskega doma.
17
Zaradi obnove planinskih poti do sobote zaprta pot na Triglav Zaradi urejenja planinskih poti v visokogorju bo od danes do sobote zaprta pot z Zaplanje prek Triglavske škrbine na Triglav.
10
Video: V gore le dobro opremljeni, vsaka tura se konča šele v dolini V teh dneh je v slovenskih gorah veliko planincev. Obisk gora naj bi bil v prihodnjih tednih še večji, saj je začetek planinske sezone zaznamovalo slabo vreme.
21
Dober obisk planinskih koč, nova pridobitev dostop do interneta Planinska sezona je na vrhuncu, okrog 15. avgusta je v slovenskih gorah še posebej živahno. Planinske koče so za zdaj zadovoljne s sezono.
18
Koča na Kredarici planincem že 120 let nudi prenočišče in zatočišče Mineva natanko 120 let, odkar so postavili prvo planinsko kočo na Kredarici. Dom na Kredarici je najvišja slovenska planinska postojanka, saj stoji na nadmorski višini 2.515 metrov.
26
Tičarjev dom na prelazu Vršič za obiskovalce odprt že pet desetletij V dneh, ko je bilo vse v znamenju stoletnice Ruske kapelice pod Vršičem, je svoj jubilej praznoval tudi novi Tičarjev dom na Vršiču.
3
Nesreča v gorah ne počiva - zato se tja ne odpravljajte brez prave opreme V le nekaj urah so se v gorah v občinah Bovec, Jezersko, Solčava in Tržič ponesrečili štirje planinci - največkrat je šlo za padce in poškodbo noge -, zato reševalci znova opozarjajo na previdnost.
26
Nadpovprečno veliko gostov na Kredarici, še posebej tujih Priljubljen način preživljanja prostega časa med počitnicami je obisk gora, pri čemer imajo pomembno vlogo planinske koče. Na Triglavskem domu na Kredarici so z dozdajšnjim obiskom zadovoljni.
14

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo