Podobe Slovenije
slice
V Metliki se začenja praznik mlade portugalke
Portugalki pravijo tudi potrgalka, 21. oktober 2017 ob 10:08 V Metliki 21. oktobra poteka že 9. vinski festival Mlada portugalka v Beli krajini, katerega osrednji del je točenje tamkajšnjega mladega vina, t. i. portugalke ali tudi potrgalke.
Ljubljana bo letos bogatejša za "ledeno fantazijo"
15
14. oktober 2017 ob 12:07 Letos se v središče Ljubljane znova vrača drsališče na prostem, odprli ga bodo 25. novembra na Kongresnem trgu.
Kopalci izbrali svoja najljubša kopališča - od naravnih do termalnih
10
12. oktober 2017 ob 11:51 Najboljše veliko termalno kopališče so po akciji Naj kopališče 2017 postale Terme 3000, za najboljše srednje kopališče so bile razglašene Bioterme Mala Nedelja, med malimi termalnimi kopališči pa so ...
Ljubljanska grajska žametovka letos dala 10 kg grozdja
17
10. oktober 2017 ob 21:15 Na Ljubljanskem gradu so potrgali grozdje z grajske žametovke, ki je letos izjemno dobro obrodila. Natrgali so približno deset kilogramov grozdja, iz njega bodo pridelali dobrih sedem litrov vina.
Video: 135 let Radencev - od zdravilišča do term in nazaj do zdravilišča
3
2. oktober 2017 ob 21:39 Radenci so bili nekoč turistični biser nekdanje skupne države. Danes se številnim toži po zlatih časih, ko je bilo zdravilišče poleg pomembne gospodarske sile tudi gibalo družabnega življenja.
Slovenija šepa pri letalski infrastrukturi in kongresnem turizmu, čeprav ruši rekorde Danes, ko praznujemo svetovni dan turizma, pri nas rekordne panoge, je slišati pohvale na račun slovenske inovativnosti in želje po ohranjanju narave - čeprav z višjimi cenami in vstopninami.
10
Tudi na Bledu si bo mogoče izposoditi kolo Na Bledu so po zgledu nekaterih drugih slovenskih mest vzpostavili izposojo koles, ki so jo poimenovali Bled Green ways. Na štirih lokacijah bo na voljo 24 koles.
39
Butični hotel Gredič - od počitniškega dvorca do kulise vinskih žajfnic Do Grediča vodi ozka, vijugasta stranska cesta skozi Brda, mimo vinogradov ter posesti Marjana Simčiča in Movie do cvetoče sivke pred vhodom v butični hotel, katerega zunanjost je širši javnosti ...
33
Video: Neokrnjeni turizem v geometričnem središču Slovenije V središču Slovenije se nahaja vas Slivna, kjer domačini neokrnjeno naravo in medsebojno povezanost ponujajo tudi turistom.
2
Video: Z letališkimi prevozi pri nas služijo predvsem zasebniki Z navalom turistov v Sloveniji raste tudi promet na ljubljanskem letališču. Letos imajo v najprometnejših mesecih za 45 odstotkov več potnikov kot pred petimi leti.
21
Vroča loška atrakcija, ki privablja tujce: Medvedji safari V teh dneh tudi Loški dolini ne manjka obiskovalcev z vsega sveta, ki so kar malce nenadejano odkrili kraje pod Snežnikom, potem ko si je gostinec Miha Mlakar domislil prav posebne znamenitosti - ...
32
Skok v zgodovino ali izlet med ribiče? Konec tedna bo pester. Od sankanja na koleščkih v Idriji in ribiškega praznika v Izoli do srednjeveških dni na gradu Rajhenburg in rimskih iger na Ptuju – bera prireditev bo prihajajoč konec tedna res pestra.
Do leta 2020 nov podzemni kablovod in kolesarska steza med Kobaridom in Bovcem Posoška podjetja že več let opozarjajo na nihanja električne napetosti, ki jim letno lahko povzročijo tudi milijonsko škodo.
8
Že drugič v tednu dni nov dnevni rekord na Ljubljanskem gradu Najbolj priljubljena točka v prestolnici je Ljubljanski grad. Na podaljšani praznični konec tedna ga je obiskalo rekordnih 33.552 obiskovalcev, to je povprečno 8.400 na dan.
23
Dolenjska in Bela krajina pripravljata sistem za izposojo koles V Novem mestu bo od oktobra naprej možna samopostrežna izposoja koles, v Beli krajini pa bodo ob Kolpi vzpostavili e-kolesarsko mrežo z izposojo električnih koles.
3

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo