Podobe Slovenije
slice
V Rogaški Slatini hočejo postaviti najvišjo stavbo v Sloveniji
Postavili bi 106-metrski razgledni stolp, 12. februar 2018 ob 12:32 V središču Rogaške Slatine bi krajevne oblasti rade zgradile 106 metrov visok razgledni stolp, ki bi ga poimenovali Kristal. Če ga bodo zgradili, bo to najvišja stavba v Sloveniji.
42
Bohinj Evropejce navdušuje s "tišino narave in spreminjajočo se pokrajino"
12
11. februar 2018 ob 11:24 Bohinj se je znašel med desetimi najboljšimi destinacijami v Evropi za leto 2018.
Slovenskim smučiščem svež sneg dal nov zagon
11
8. februar 2018 ob 09:47 Slovenska smučišča so kljub zelo toplemu januarju s sezono, ki se je začela razmeroma zgodaj, zadovoljna, z zadnjim sneženjem pa so dobila tudi nov zagon.
Vse manj je dobrih gostiln
85
31. januar 2018 ob 10:27 Ob dobrih obetih za prihod Michelinovega vodnika v Slovenijo, jesenskem prihodu vodnika Gault&Millau
"Po idealnem scenariju bi se z vrha Vitranca lahko spet smučalo že leta 2020"
72
31. januar 2018 ob 06:44 Nad priljubljenim smučiščem v Kranjski Gori kraljuje Vitranc, ki že desetletja buri duhove slovenskih ljubiteljev belih strmin in veličastnih razgledov. Kdaj bo njegov vrh zanje spet zaživel?
Južni Korejci s TV-serijami spoznavajo Slovenijo - in si nato pri nas rezervirajo dopust Južni Korejci, ki so jeseni v Sloveniji snemali televizijsko serijo Black Knight, so bili nad našo deželo navdušeni, pravi vodja trženja v turistični agenciji, ki jim je pomagala organizirati ...
24
V zimskih središčih dejaven svetovni dan snega V Planici so v sklopu svetovnega dneva snega, ki poteka 21. januarja, že sedmič pripravili dogodke za družine in otroke, na smučišču Cerkno dan za slepe in slabovidne, na Rogli vrsto dejavnosti za ...
1
Video: Idilična Slovenija osrednja "zvezda" južnokorejske limonade Ena osrednjih "zvezdnic" najnovejše južnokorejske limonade z naslovom Črni vitez, je ob glavnih igralcih tudi država - in to kar Slovenija, ki se v nadaljevanki predstavlja s svojimi ...
29
Slovenija želi "v svoj raj" privabiti na tisoče Avstrijcev Na Dunaju je največji turistični sejem v Avstriji, ki ga vsako leto obišče približno 150.000 ljudi.
41
"Sporazum o investiciji v mariborsko letališče je mrtva črka na papirju." Pristojno ministrstvo opozarja lastnika mariborskega letališča, družbo SHS Aviation, in kitajsko državno gradbeno podjetje, ki želita v letališče vložiti 660 milijonov evrov, naj ne pozabita, da je ...
25
Foto: Zavinek, najbolj osvetljena vas na Dolenjskem, že žari Vas Zavinek v občini Škocjan je tudi letos najbolj praznično osvetljen kraj na Dolenjskem.
8
Sloveniji se obeta preboj iz neodkrite v resno destinacijo golfa Prihodnje leto oktobra bo Ljubljana gostila enega najpomembnejših dogodkov v industriji golfa - IGTM 2018, Mednarodno borzo golfa in potovanj.
33
V Slovenskih Konjicah odprli prvi razpršeni hotel v Sloveniji V Slovenskih Konjicah se je odprl prvi t. i. razpršeni hotel v Sloveniji, ki v delu obnovljenega dvorca Trebnik ponuja šest dvoposteljnih sob, še pet sob pa na bližnjem Ranču Dravinja.
27
60 let pohorske vzpenjače, simbola Maribora in tamkajšnjega smučanja Pohorska vzpenjača je v svojih 60 letih delovanja postala nepogrešljiv del turistične infrastrukture v Mariboru in eden izmed simbolov mesta, do zdaj pa je prepeljala že okoli 18 milijonov potnikov.
Po 50 letih litijski rudnik Sitarjevec oživili za turiste V litijski občini so slovesno odprli rudnik Sitarjevec za turistične namene.
8

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo