Podobe Slovenije
slice
"Vrata v Pomurje" - paviljon Expano ob Soboškem jezeru
Zaživel bo predvidoma čez eno leto, 22. junij 2017 ob 14:15 Slovenski paviljon, ki je na predlanski svetovni razstavi Expo v Milanu predstavljal našo državo, bo prihodnje leto stal ob Soboškem jezeru v Murski Soboti.
3
Video: Bovec bogatejši za nov adrenalinski park
2
21. junij 2017 ob 20:01 V Bovcu so odprli nov pustolovski park, ki je na območju vhodne postaje krožne kabinske žičnice na Kanin, gre pa za zanimivo in dodatno turistično ponudbo tamkajšnje športne agencije.
Hotel Intercontinental na Bavarskem dvoru bo svoja vrata odprl avgusta
21
19. junij 2017 ob 20:28 Prestižni hotel v središču Ljubljane, 83 metrov visoka stolpnica, ki jo je pred dvema letoma začela graditi srbska družba Delta, bo prve goste sprejel že 15. avgusta.
Foto: Pohajkovanje po Radečah, kjer je vse posvečeno Savi
3
18. junij 2017 ob 11:27 V Radečah je te dni vse v znamenju splavarjev oziroma splavarstva, ki ima v občini dolgo tradicijo, zadnja leta pa ga domačini tudi turistično vse bolj izkoriščajo.
Začenja se kopalna sezona na Nadiži
10
15. junij 2017 ob 12:58 Poleg hladne Soče za najpogumnejše sta med kopalci v Posočju priljubljeni predvsem Idrijca in Nadiža, ki se poleti segreje tudi krepko čez 20 stopinj, po včerajšnjem dežju pa so jih danes namerili 17.
Osrednjo plažo v Portorožu prekrilo 750 ton mivke in vihranje modre zastave Po začetku kopalne sezone 1. junija so v Portorožu tudi uradno odprli tamkajšnjo osrednjo plažo, ob tej priložnosti pa dvignili tudi modro zastavo kot znak kakovosti kopališča.
27
Na Krasu bo poletje v znamenju odprtih kleti in pokušnje vin Izbrani kraški vinarji, vinogradniki in turistične kmetije bodo poleti odprli svoje vinske kleti in obiskovalcem predstavili zgodbe o življenju in dediščini Krasa.
2
Kanin stavi na adrenalin in tudi poleti računa na tisoče obiskovalcev S pestro ponudbo za pohodnike in ljubitelje gora se na Kaninu začenja poletna sezona. Na vrhu je sicer še nekaj snega, tako da bodo uredili celo krajšo progo za sankanje in smučanje z vlečnico Podi.
5
Slovenijo obišče vse več tujih turistov V slovenskih turističnih nastanitvenih objektih so prejšnji mesec našteli več kot 810.000 turističnih prenočitev, kar je 27 odstotkov več kot aprila lani.
28
Bohinj v znamenju številnih novih projektov V Bohinju v teh dneh poteka Mednarodni festival alpskega cvetja, ki zadnjih 11 let predstavlja uvod v glavno poletno sezono, v kateri bodo letos turistom pripravili precej novosti, med drugim tudi ...
13
Kam ta konec tedna? Na Veliko planino med pastirje, na Dravo med splavarje ... Tudi tokratni konec tedna je natrpan s turistično-kulinaričnimi dogodki, ki so raztreseni po vsej Sloveniji. Spodaj vam predstavljamo nekaj namigov za obisk.
2
Odlična kakovost slovenskega morja, druge vode vsaj 'zadovoljivo' Arsovo poročilo pred poletno sezono o kakovosti kopalnih voda za leto 2016 ocenjuje prav vse lokacije ob slovenski obali z odlično oceno, celinske vode pa so se odrezale nekoliko slabše.
21
Video: Preselitev leščurjev na največji slovenski urejeni plaži V Portorožu je 21 potapljačev preselilo več kot tisoč zaščitenih školjk leščurjev.
11
Dravska kolesarska pot z lepo prihodnostjo tudi v Sloveniji Dravska kolesarska pot, ki Avstriji letno prinaša kar 150.000 turističnih prenočitev in je uvrščena med štiri najboljše kolesarske poti v Evropi, ima dobre obete tudi v Sloveniji.
5
Po novem odkritju Postojnska jama še daljša Jamska potapljača sta našla do zdaj neznani naravni prehod med jamama Pivka in Magdalena in s tem dodatno podaljšala postojnski jamski sistem.
13

Videonovice
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo