Podobe Slovenije
slice
Rebula – obraz Vipavske doline
Priložnost za dvig samozavesti vipavskih vinarjev, 17. avgust 2018 ob 15:01 "Ženske v vipavskih vinogradih so redka pasma. Ko sva začenjala z vinogradništvom, me je soseda vprašala – a veste, da ste v Kamnjah edina ženska, ki gre v vinograd," pravi vipavska vinogradnica Ivi ...
1
Foto: Zasadili so ideje, zrasel je koruzni labirint
41
17. avgust 2018 ob 07:10 Letošnjo pomlad je na Dravskem Dvoru pri Mariboru zrasel koruzni labirint, ki privablja turiste iz vse Slovenije.
Pomnik na Cerju odpira vrata konferenčnemu turizmu
10
15. avgust 2018 ob 10:16 Kamniti stolp na kraškem robu ostaja pomnik miru z enkratnim razgledom in postaja vstopna informacijska točka točka turistične destinacije Miren Kras.
Video: Kanal gostil tradicionalne skoke v Sočo
5
13. avgust 2018 ob 14:40 Kanal ob Soči je bil znova prizorišče že tradicionalne prireditve skoki z mostu, ki je ena od bolj odmevnih vsakoletnih popestritev turistične ponudbe v Posočju.
Pohorski Bike park končno dobiva svojo staro podobo
13
11. avgust 2018 ob 12:25 Bike park Pohorje počasi spet dobiva nekdanjo podobo in privablja množico gorskih kolesarjev, zlasti iz sosednje Avstrije.
Kam ta konec tedna? Na Bled na vinski festival, v Dutovlje na teran in pršut Ta konec tedna bo potekalo več kulinaričnih, etnoloških in družabnih dogodkov na različnih koncih Slovenije, tako da bo izbira, kam iti, precej pestra.
5
Zanimanje za glamping v Beli krajini narašča Ob Kolpi vse bolj cveti glamping, do zdaj imajo v Beli krajini sedem ponudnikov glampinga, v prihodnosti pa si želijo v Belo krajino privabiti še več turistov z večjo kupno močjo, predvsem zunaj ...
4
Oskrbnik doma na Kredarici: "Harmonika ni težava, a do neke normalne ure" "Delavnik traja od petih zjutraj do desetih zvečer, če imaš srečo, si vmes dve uri prost," pravi oskrbnik Triglavskega doma na Kredarici Herman Uranič.
62
Z avgustom je spet odprto Gomiščkovo zatočišče na Krnu Konec lanske sezone je v Gomiščkovem zavetišču na Krnu odpovedala sončna elektrarna, maja letos pa so planinci ugotovili še, da je strela močno poškodovala vodohran ob postojanki.
11
V juniju v Sloveniji našteli več kot 1,4 milijona prenočitev Statistični urad RS je v juniju v Sloveniji naštel več kot 570 tisoč prihodov turistov in več kot 1,4 milijona njihovih prenočitev.
12
Dnevi odprtih vrat oddajnikov RTV Slovenija julija in septembra Ob 90-letnici delovanja Oddajnikov in zvez, kolikor jih ima tudi Radio Slovenija, TV Slovenija pa 30 manj, RTV Slovenija vabi na dneve odprtih vrat oddajnikov.
3
Gradnja istrskega topa v Monfortu v Portorožu odprta za javnost V Pomorskem muzeju upajo, da bodo obalo v prihodnje krasila številna tradicionalna plovila, ki bi obogatila turistično ponudbo.
Kampi v slovenski Istri dobro obiskani, avgusta pričakujejo še več gostov Kampi v slovenski Istri so precej odvisni od vremena, a čeprav letošnje poletje ne izstopa ravno po lepem vremenu, so za zdaj dobro obiskani.
7
Kamnik – prestolnica malih pivovarjev V Sloveniji se radi pohvalimo, da imamo zelo bogato izbiro vrhunskih vin, v zadnjem času pa je čedalje pestrejša tudi ponudba različnih vrst piva. Zasluga za to gre tudi malim pivovarjem.
17
Bela krajina zdaj še prijaznejša do kolesarjev V Beli krajini je letošnja turistična ponudba bogatejša za izposojo električnih koles ob reki Kolpi, za kolesarje pa je pomembna pridobitev tudi asfalt na še zadnjem trikilometrskem odseku državne ...
15

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo