Podobe Slovenije
slice
Konec tedna v znamenju oranžnih vin
V Izolo na Orange Wine, v Padno na olivno olje in blitvo, 27. april 2017 ob 08:17 Organizatorji festivalov ta konec tedna držijo pesti, da bo vreme lepše od napovedi, v vsakem primeru pa se nam obetajo vinsko-kulinarično bogati dnevi, začenši s petkom, ko se bodo v Izolo ponovno ...
Inovativnost v slovenskem turizmu - od plezalnih počitnic do kulinaričnega vlakca
1
26. april 2017 ob 15:54 Nagrado snovalec za inovativne turistične ideje in projekte so si letos prislužili štirje finalisti: aktivni turizem za gibalno ovirane osebe, kulinarično popotovanje z muzejskim vlakom, plezalne ...
Bi prespali v čebelnjaku in se naužili zdravilne energije?
10
24. april 2017 ob 20:15 V čebelarskem centru na Brdu pri Lukovici so uredili posebno sobo - apikomoro -, v kateri se bodo obiskovalci lahko naužili zdravilne energije in ozračja čebelnjaka.
Čokoladne skulpture in slike vabijo v Radovljico, briška kulinarika v Šmartno
1
21. april 2017 ob 20:41 Ta konec tedna na izlet vabijo Brda s svojo hrano in predvsem vini, Radovljica pa s festivalom čokolade, ki tradicionalno privabi več deset tisoč ljubiteljev te slaščice.
Video: Predjamski grad lani sprejel kar 200.000 obiskovalcev
16
15. april 2017 ob 13:43 Le streljaj od Postojnske jame stoji Predjamski grad, ki velja za enega največjih jamskih gradov na svetu.
Mogočni dvorec Gutenbüchel pri Šoštanju le odprl vrata. Jih bo še večkrat? Dvorec Gutenbüchel pri Šoštanju je dolgo razvnemal ljudsko domišljijo, saj vstop velikokrat ni bil mogoč. Zdaj je končno odprl vrata, v sobanah si lahko ogledate velikonočno cvetje.
4
Štajerska prestolnica bogatejša za luksuzni hotel, ki oživlja stari Maribor Maribor je bogatejši za novo vrhunsko gostilno in hotel.
21
(Neizkoriščeni) potencial vinskega turizma: "Zakaj ne bi ponujali vinskih kopeli?" Z usmeritvijo Slovenije v butično, zeleno destinacijo, kot jo skuša tržiti STO, obstaja kar precej področij, ki ostajajo premalo izkoriščena. Eno od teh je zagotovo vinsko-kulinarični turizem. mim.
24
Kam ta konec tedna? Na Kras na šparglje, v Brda na rebulo Začela se je sezona špargljev in z njo že tradicionalna prireditev Mesec špargljev na Krasu, ko gostinci mesec dni ponujajo vse mogoče jedi s to zdravo, vitaminov polno rastlino. Tudi sladice.
16
Novost: KR- Furman in Kr-s-kolesom po središču Kranja! Mesto kranjske klobase, mnogih muzejev, razgledni stolp na Šmarjetni gori, največji kip Franceta Prešerna, razkošna knjižnica, pestro koncertno dogajanje in pa seveda vedno odmevnejši 1300 metrov ...
10
Cerkno, Golte, SKI BOR Črni Vrh, Rogla in Nassfeld naj smučišča pretekle sezone V Mariboru so podelili nazive Naj smučišče najboljšim smučiščem v smučarski sezoni 2016/2017.
11
Jadralni padalci in zmajarji - (še) neizkoriščena turistična tržna niša V Sloveniji je več kot 200 vzletišč in pristajališč za jadralne padalce in zmajarje, kljub odličnim razmeram pa še vedno ne znamo izkoristiti vseh možnosti, ki jih to ponuja predvsem v turizmu.
28
Kajakaši po boju za Sočo še v boj za reko Moračo Končal se je štiridnevni slovenski del Balkan Rivers Toura na reki Soči, ki se ga je udeležilo več kot sto kajakašev in številni podporniki naravnih rek.
8
V zadnjih treh letih se je število turistov v Tržiču potrojilo V občini Tržič so v preteklih letih naredili precejšen korak za razvoj turizma, to pa kaže tudi število prenočitev – te so se s 3.000 v letu 2013 v lanskem letu povzpele na skoraj 10.000.
10
Video: Melania Trump Sevnico postavila na turistični zemljevid Izvolitev Donalda Trumpa za ameriškega predsednika je na svetovni turistični zemljevid postavila tudi Sevnico.
28

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo