Podobe Slovenije
slice
UOU: Zgodba o uspehu vina iz zapuščenih vinogradov
Kako je prevoznik postal vinar, 13. oktober 2018 ob 09:27 Vinska klet UOU sicer ni novinec na slovenski vinski sceni, a v zadnjem času njihovo vino, pridelano iz grozdja opuščenih vinogradov Vipavske in Goriške, žanje vse več pozornosti. Zasluženo.
11
Poslovanje v turizmu se izboljšuje, tujce bomo vabili z novim geslom
25
9. oktober 2018 ob 19:46 Poslovanje turističnega gospodarstva se izboljšuje, panoga je po letih izgub znova na zeleni veji.
Helikopter pripeljal prenovljeni Aljažev stolp na vrh Triglava
88
3. oktober 2018 ob 13:15 Končal se je dobre tri tedne trajajoč projekt obsežne obnove "slovenskega ponosa". Aljažev stolp so s helikopterjem prepeljali ob 11.59 na vrh Triglava.
V Slovenijo na ... lovni turizem?
92
2. oktober 2018 ob 06:27 Slovenski turizem ima največ potenciala na področjih, ki so tesno povezana z neokrnjeno naravo – ena takih nišnih ponudb je tudi lovni turizem.
Video: Letošnja sezona na Veliki planini je rekordna
15
30. september 2018 ob 17:19 Na Veliki planini ne manjka obiskovalcev v vseh letnih časih, a turistični delavci za to sezono že preračunavajo dobičke in pravijo, da so letos še bolj zadovoljni kot lani, ko so že imeli rekordno ...
Na Rogli se bo prihodnje poletje mogoče sprehajati med krošnjami Poleti prihodnje leto naj bi na Rogli odprli prvo pot med krošnjami v Sloveniji, ki jo bosta sestavljala 560 metrov dolgo sprehajališče do 20 metrov nad tlemi in 35 metrov visok razgledni stolp z ...
18
Ob prenovi Aljaževega stolpa odkrili "košček zgodovine" – odtis prvotnega napisa Končuje se prenova Aljaževega stolpa, ki se bo na vrh Triglava, kjer je neprekinjeno stal 123 let, vrnil prihodnji teden s helikopterjem.
40
Potrpežljivi turizem v najredkeje naseljeni slovenski občini "V osemdesetih so želeli dobro hrano in mir. Zdaj je pa vse samo akcija in mobilnost. Takoj vprašajo, kam lahko grejo, kaj lahko vidijo. Bolj so radovedni. Zanimajo jih naše družinske zgodbe – kako ...
12
Video: Slap Kloma ni najvišji v Sloveniji Med redkimi kotički Slovenije, ki še niso bili prehojeni, preplezani in osvojeni je bila do pred kratkim tudi soteska Klome v Trenti.
15
Foto/video: Množica pozdravila prihod Aljaževega stolpa v dolino Več sto domačinov, novinarjev in drugih je nekaj minut pred 10. uro na heliodromu v Mojstrani pričakalo prihod Aljaževega stolpa, ki je prvič v svoji 123-letni zgodovini zaradi vzdrževalnih in ...
91
Spomin na "pogum slovenskega človeka, ki se je odpravil na vrh svojega sveta" "Mnogi simboli so nas razdvajali in celo ločevali. Triglav pa nas je vedno povezoval," je na slovesnosti Domá pod Triglavom ob 240-letnici prvega vzpona na Triglav povedal predsednik države Borut ...
13
Video: Polstoletna tradicija Šuštarske nedelje se spet vrača h koreninam Prva septembrska nedelja je tradicionalno namenjena tudi šuštarskemu sejmu v Tržiču. Že 51. leto zapored so mestne ulice preplavili obiskovalci iz vseh krajev.
5
Čiščenje Triglavskega ledenika: prostovoljci in alpinisti zavihali rokave Več deset prostovoljcev in profesionalnih alpinistov je združilo moči in pod okriljem vseslovenske akcije Očistimo naše gore.
10
Foto: Na Lentu postavili klopotec, ki oznanja čas trgatve Pred Hišo Stare trte na mariborskem Lentu so v spremstvu godbe in bračev postavili klopotec ter s tem simbolično naznanili jesenske običaje na tem vinorodnem območju.
3
Rebula – obraz Vipavske doline "Ženske v vipavskih vinogradih so redka pasma. Ko sva začenjala z vinogradništvom, me je soseda vprašala – a veste, da ste v Kamnjah edina ženska, ki gre v vinograd," pravi vipavska vinogradnica Ivi ...
15

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo