Podobe Slovenije
slice
Foto: V globine Postojnske jame s prenovljenega, modernega perona
Ob 200-letnici odkritja najlepših delov, 10. april 2018 ob 18:14 "Tu je nov svet, tu je paradiž!"
41
Piranski svetilnik in njegov "čudežni" vodnjak
7
7. april 2018 ob 18:33 Dopoldne je svoja vrata odprl svetilnik v Piranu.
300 smučarjev zapečatilo rekordno zimsko sezono pod Vitrancem
14
3. april 2018 ob 09:34 Kranjskogorski žičničarji so zadovoljni ustavili naprave. Sezona je bila rekordna: prvič v samostojni državi so našteli več kot 220.000 smučarjev, smučišča pa so obratovala 130 dni.
Več kot polovica blejskih gostov je prenočila v hotelih
6
6. marec 2018 ob 14:21 Blejski turizem je lani presegel magično mejo milijon nočitev, ob tem pa pristojni zanikajo, da prevladujejo gostje, ki prenočujejo v hostlih.
Terme Olimia s prenovljenimi bazeni ob bok avstrijskim termam
36
5. marec 2018 ob 21:07 Leto 2017 je bilo za Terme Olimia iz Podčetrtka rekordno, prenovili in razširili pa so tudi kompleks Termalija, v kar so vložili 10 milijonov evrov.
Na jubilejni pohod po Jurčičevi poti se je odpravilo 3.000 ljudi 25. Pohoda po Jurčičevi poti od Višnje Gore do Muljave in tamkajšnje Jurčičeve domačije, na katerega so se najbolj zgodnji podali že ob 7.00, se je udeležilo 3.000 ljudi.
12
Krvavec z legendama Koširjem in Križajem proslavil 60 let Smučarsko središče Krvavec, ki je lani prejelo nagrado za najboljše slovensko smučišče, praznuje svojo 60-letnico, ob praznovanju pa so pripravili tudi posebno tekmo legend in glasbeno zabavo.
31
V Rogaški Slatini hočejo postaviti najvišjo stavbo v Sloveniji V središču Rogaške Slatine bi krajevne oblasti rade zgradile 106 metrov visok razgledni stolp, ki bi ga poimenovali Kristal. Če ga bodo zgradili, bo to najvišja stavba v Sloveniji.
42
Bohinj Evropejce navdušuje s "tišino narave in spreminjajočo se pokrajino" Bohinj se je znašel med desetimi najboljšimi destinacijami v Evropi za leto 2018.
12
Slovenskim smučiščem svež sneg dal nov zagon Slovenska smučišča so kljub zelo toplemu januarju s sezono, ki se je začela razmeroma zgodaj, zadovoljna, z zadnjim sneženjem pa so dobila tudi nov zagon.
11
Vse manj je dobrih gostiln Ob dobrih obetih za prihod Michelinovega vodnika v Slovenijo, jesenskem prihodu vodnika Gault&Millau
85
"Po idealnem scenariju bi se z vrha Vitranca lahko spet smučalo že leta 2020" Nad priljubljenim smučiščem v Kranjski Gori kraljuje Vitranc, ki že desetletja buri duhove slovenskih ljubiteljev belih strmin in veličastnih razgledov. Kdaj bo njegov vrh zanje spet zaživel?
72
Južni Korejci s TV-serijami spoznavajo Slovenijo - in si nato pri nas rezervirajo dopust Južni Korejci, ki so jeseni v Sloveniji snemali televizijsko serijo Black Knight, so bili nad našo deželo navdušeni, pravi vodja trženja v turistični agenciji, ki jim je pomagala organizirati ...
24
V zimskih središčih dejaven svetovni dan snega V Planici so v sklopu svetovnega dneva snega, ki poteka 21. januarja, že sedmič pripravili dogodke za družine in otroke, na smučišču Cerkno dan za slepe in slabovidne, na Rogli vrsto dejavnosti za ...
1
Video: Idilična Slovenija osrednja "zvezda" južnokorejske limonade Ena osrednjih "zvezdnic" najnovejše južnokorejske limonade z naslovom Črni vitez, je ob glavnih igralcih tudi država - in to kar Slovenija, ki se v nadaljevanki predstavlja s svojimi ...
29

Izbor
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo