Bled sodi med najbolj prepoznavne turistične kraje v Sloveniji, tudi zaradi pestre športne ponudbe. Foto: BoBo
Bled sodi med najbolj prepoznavne turistične kraje v Sloveniji, tudi zaradi pestre športne ponudbe. Foto: BoBo
Mazejeva in Špik na sejmu turizma v Londonu

Slovenija se na letošnjem sejmu predstavlja kot športna in zelena destinacija. Obiskovalce londonskega sejma sta v naše kraje povabila letošnja ambasadorja Slovenske turistične organizacije Tina Maze in Luka Špik.

Slovenski razstavni prostor je na londonskem svetovnem turističnem sejmu leto za letom med najživahnejšimi. Tokrat je vzdušje popestrila nagrada za najboljši športni kraj na svetu, ki je pripadel Bledu, ki sodi med najbolj prepoznavne turistične razglednice Slovenije.

Letošnja ambasadorja Tina Maze in Luka Špik
"Mi smo res zadovoljni, da smo dobili to nagrado, saj gre za več kot sto let trdega dela na področju športa. Lahko povem, da so to veslanje, gostili smo kar štiri svetovna prvenstva, šah od leta 1930, biatlon vsako leto, 2017 gostimo World Rowing Masters regato, 2018 evropsko veteransko masters prvenstvo v plavanju,"
niza športne dogodke direktor turizma Bled Jaka Ažman.

Letošnja ambasadorja slovenske turistične ponudbe sta Tina Maze in Luka Špik. Tina se sicer zaveda, da Britanci niso ravno smučarski narod, pa vendar je to po njenem mnenju šport, ki ga imajo Britanci radi.

S sabo je prinesla tudi otroško knjigo, ki govori o pogumu in medvedji moči, ki vodi do svetovnega uspeha.

Dobro razmerje med kakovostjo in ceno
Slovenski turistični delavci se prilagajajo trenutnemu negotovemu položaju, ko še vedno nihče ne ve, kakšen bo in kdaj bo britanski izstop iz Evropske unije.

Direktorica Slovenske turistične organizacije Maja Pak z veseljem ugotavlja, da se je število britanskih gostov, ki so po zapravljivosti v Sloveniji na petem mestu, v zadnjem obdobju povečalo. "Britanci vidijo Slovenijo kot deželo z zelo dobrim razmerjem med ceno in kakovostjo," je pojasnila Pakova.

Pri Slovenski turistični organizaciji so prepričani, da se bo v prihodnjem letu z novim programom Slovenija kot športna in zelena destinacija število tujih gostov se povečalo.

Mazejeva in Špik na sejmu turizma v Londonu