Med večjimi kampi je slavil kamp Terme Čatež, sledita mu  Camping Bled in kamp Terme 3000. Foto: BoBo
Med večjimi kampi je slavil kamp Terme Čatež, sledita mu Camping Bled in kamp Terme 3000. Foto: BoBo
Kopališče
Pri izboru Naj kamp ne gre za strokovno ocenjevanje kampov, ampak so to glasovi kampistov, ki so v zadnjih letih kampirali v določenem kampu in na podlagi svojih izkušenj oddali svoj glas za najboljše kampe (fotografija je simbolična). Foto: BoBo

Z razglasitvijo rezultatov se je sklenil izbor Naj kamp, ki je letos potekal že drugič. Glasove je v štirih mesecih glasovanja prejelo več kot dvesto različnih kampov v Sloveniji in na Hrvaškem, kampi pa so skupaj prejeli rekordnih 41.600 glasov.

Med manjšimi slovenskimi kampi je prvo mesto zasedel kamp Trenta na Soči, sledita pa mu kamp Dolenjske Toplice in kamp Kolpa v Vinici. Med večjimi kampi je sledil kamp Terme Čatež, na drugem mestu je pristal kamp Bled, na tretjem pa kamp Terme 3000.

Hrvaški zmagovalci so ...
V kategoriji manjših kampov v Istri so si prva tri mesta razdelili: kamp Materada iz Poreča prvo mesto, rovinjski kamp Ulika drugo in Kranjski kamp iz Premanture tretje mesto. V kategoriji večjih istrskih kampov je slavil kamp Mareda v Novigradu, sledita pa mu kamp Stella Maris iz Umaga in kamp Sirena iz Novigrada.

Najboljši trije manjši kampi v Kvarnerju so: kamp Bor na otoku Krku, sledita mu kamp Lopari in kamp Kredo, oba na otoku Lošinj. Najboljši večji kamp v Kvarnerju je kamp Čikat na otoku Lošinju. Lani tretji, letos drugi je kamp Njivice na otoku Krku. Dovolj glasov za tretje mesto pa je osvojil kamp Medveja v Lovranu.

Manjši kampi v Dalmaciji so v enem letu nekoliko zamenjali svoja mesta. Kamp Aloa z Bola na Braču je po lanskem tretjem, letos na prvem mestu. Drugo mesto pripada kampu Biograd iz Biograda, tretje pa lani drugo uvrščenemu kampu Filip iz kraja sv. Filip i Jakov. Tudi med večjimi dalmatinskimi kampi skoraj ni sprememb. Prvo mesto je tudi letos osvojil kamp Straško na Pagu, drugo kamp Park Soline iz Biograda in tretje, lani drugo uvrščeni, kamp Šimuni na otoku Pagu.

Vrstni red najboljših nudističnih in mešanih kampov je ostal nespremenjen. Največ glasov so prejeli: kamp Straško na Pagu za prvo mesto, kamp Kanegra iz Umaga za drugo in kamp Koversada iz Vrsarja za tretje mesto.