Družina Lah je pred tremi leti ob Bloškem jezeru postavila šest majhnih lesenih hišk in eno večjo s sobami. Foto: Barbara Renčof
Družina Lah je pred tremi leti ob Bloškem jezeru postavila šest majhnih lesenih hišk in eno večjo s sobami. Foto: Barbara Renčof
Park Idila
Lani je v Parku Idila ob Bloškem jezeru prenočilo dva tisoč gostov. Foto: Barbara Renčof

Družina Lah je pred tremi leti ob Bloškem jezeru postavila šest majhnih lesenih hišk in eno večjo s sobami. Vse so izdelali sami, iz lesa, ki so ga dobili v bližnjih gozdovih. Hiške so izdelane iz smrekovega, hrastovega in češnjevega lesa. Srce in duša Parka Idila je Martina Lah, gostinka, podjetnica, turistična delavka, natakarica, perica, kmetica in mama štirih otrok. Dela praktično vse to in še več. Poleg turističnega naselja imajo še gostišče na Blokah in kmetijo s 120 glavami živine. Martina verjame v družinski projekt, Park Idilo, ki jih je stal že več kot pol milijona evrov, pri tem svojega dela sploh niso računali, tega pa je bilo veliko, saj vse delajo sami.

Naselje s šestimi lesenimi hiškami in eno večjo, - v kateri sta dve sobi z masivnim prav tako v domači delavnici izdelanim pohištvom – je polno zasedeno že vso pomlad in poletje. Sprejmejo lahko največ 30 gostov. Največ imajo domačih, vse več je tudi tujih. Prihajajo turisti, ki cenijo mir in neokrnjeno naravo, ki radi kolesarijo, hodijo in plavajo v bližnjem jezeru. Zadnje čase pa tudi vse več tistih, ki si želijo videti rjavega medveda v njegovem naravnem okolju, saj je na tem koncu vse več opazovalnic, namenjenih opazovanju medvedov.

Lani je v Parku Idila ob Bloškem jezeru prenočilo dva tisoč gostov, letos upajo, da jih bo prav toliko ali pa še več. Pohvale v angleškem časopisu The Guardian – članek je izšel v tem mesecu – so veseli in jo jemljejo kot potrditev, da so na pravi poti.

Ob Bloškem jezeru prenočišče, ki ga morate videti
Ob Bloškem jezeru prenočišče, ki ga morate videti