Camp Liza leži 200 metrov od sotočja Soče in Koritnice. Foto: Camp Liza
Camp Liza leži 200 metrov od sotočja Soče in Koritnice. Foto: Camp Liza

Urednik omenjene spletne strani Jonathan Knight je pred kratkim objavil spisek svojih najljubših kampov na stari celini, ki ga je povzel tudi časopis The Telegraph. V izbrani družbi se je znašel tudi Camp Liza v Bovcu, za katerega so Britanci zapisali, da je obkrožen z vrhovi in pašniki Bovške doline.

"Obrestovalo se vam bo, če boste v ta kamp pripeljali svoj kajak. Toliko jih je naokoli, da se boste počutili kot izjema, če ne boste imeli tudi vi svojega. Iz kampa je dostop do dveh rek - smaragdne Soče in čiste, divje Koritnice, kar ljubiteljem vodnih športov zagotavlja veliko užitka. Gre za velik, sproščen prostor s precej osnovno ponudbo - straniščem, prho in kopalnico," so zapisali v opisu in dodali, da kamp leži nekaj kilometrov stran od 800 let starega Bovca, ki je središče za najrazličnejše vodne športe, v njem pa je mogoče najti tudi več lokalov, trgovin, tržnico in tradicionalne restavracije.

Pri Cool Campingu poleg Bovca za najboljše taborjenje ob takšnih ali drugačnih izvirih vode priporočajo tudi naslednje kampe: Müllerwiese v Nemčiji, Quinta de Odelouca in Lima Escape na Portugalskem, Camping Val d’Or v Luksemburgu, Agricampeggio Madonna Di Pogi in Lo Stambecco v Italiji, Camping De Roos na Nizozemskem, Camping Milin Kerhé in La Ribière Sud v Franciji ter Forest Days in Camping Lagos de Somiedo v Španiji.

Kot najpomembnejše dejavnike za kakovost kampov navajajo lokacijo, razgled, prostor in možnost kurjenja. Prednost dajejo manjšim kampom, ki niso prenatrpani z gosti.