Pri pripravi smučišča so si pomagali s petimi snežnimi topovi. Foto: Televizija Slovenija
Pri pripravi smučišča so si pomagali s petimi snežnimi topovi. Foto: Televizija Slovenija

Smučišče letno obišče približno sedem tisoč smučarjev, med njimi pa je vsako sezono največ družin z majhnimi otroki, saj je smučišče, ki se nahaja na 500 metrih nadmorske višine, primerno ravno za tiste, ki se prvih zavojev šele učijo.

"Letošnjo sezono smo začeli nekje po petem decembru," je za TV Slovenija pojasnil vodja smučišča Dejan Rodošek. "Časovno za pripravo smučišča potrebujemo približno 150 do 200 ur. Večinoma se to dela ponoči, da se ob primernih temperaturah lahko naredi dovolj kakovosten sneg."

Čeprav so Kotlje letos edini koroški kraj, kjer so božič praznovali v belem, pa so si pri zasneževanju smučišča Rimski vrelec vseeno morali pomagati s petimi snežnimi topovi.

Na smučišču je zadnje dni precej otrok, ki se smučanja šele učijo. "Naši vnuki so prišli na počitnice, niso vedeli, da imamo tu celo sneg in to je za nas v Kotljah pravi čudež," je za TV Slovenija dejala ena izmed smučark.

Sicer imajo ob ugodnih vremenskih razmerah v Kotljah približno 80 smučarskih dni letno, ravno toliko pa si jih obetajo tudi v letošnji sezoni. V dobrem tednu od odprtja so na smučišču našteli približno 700 smučarjev.

Več si lahko ogledate v spodnjem prispevku.