Podobe Slovenije
()
dvorec Gutenbuchel
Cvetlični aranžmaji, ki krasijo dvorec, so plod priznanega florista, domačina, Simona Ogrizka. Foto: Televizija Slovenija

Nekoliko pozabljen dvorec Gutenbuchel sije v prazničnih lučeh

Dvorec okrasili že tretje leto zapored
24. november 2017 ob 19:57
Šoštanj - MMC RTV SLO

Že tretje leto zapored so okrasili nekoliko pozabljen dvorec Gutenbuchel v Šoštanju. Obiskovalci si lahko na razkošni adventni razstavi ogledajo raznoliko praznično okrasitev.

Dvorec Gutenpihel, kot se mu reče po domače, leži sredi baročnega parka in ob praznični razsvetljavi in okrasitvi res zaživi v vsej svoji podobi.

"Najprej stopijo v en majhen market, kjer se predstavljajo umetniki, ustvarjalci, tam lahko spijejo tudi kavo ali topel čaj, kasneje je prehod v jedilno sobo, ki je bogato okrašena, naslednja je salonska soba, otroška soba, in skozi vse te prostore imamo eno dodatno ponudbo," je pojasnila avtorica in organizatorka razstave Mateja Kumer.

Dvorec je bil prvotno dom znanih šoštanjskih industrialcev, družine Vošnjak. Zadnja leta pa je dvorec služil za potrebe Psihiatrične bolnišnice Vojnik. Občina si že dolgo prizadeva urediti prenos lastništva, da bi lahko zaživel tudi sicer, ne le ob večjih praznikih.

Več pa si lahko pogledate spodaj v prispevku iz Poročil ob enih.

K. K., Vesna Deržek Sovinek, Televizija Slovenija
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo