Podobe Slovenije
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 5.0 od 9 glasov Ocenite to novico!
Ob začetku zimske sezone do 20. decembra je Kranjska Gora sicer običajno manj zanimiva za obiskovalce, zato so se letos odločili, da razširijo adventni sejem. Alpsko vasico bodo tako razpotegnili čez celotni center vasi in pripravili vrsto glasbenih nastopov, uličnih predstav, ognjenih šovov in animacij. Foto: MMC RTV SLO
V petek bodo zagnali prve naprave. Foto: BoBo

Dodaj v

"Oživljena" Kranjska Gora napoveduje pestro zimsko dogajanje

Od nočnega sankanja in teka do zabav na ledu
21. november 2017 ob 19:44
Kranjska Gora - MMC RTV SLO, STA

Razpotegnjena alpska vasica, zimska klasika na jezeru Jasna, nočni tek po ulicah Kranjske Gore, diskovečeri na umetnem drsališču ... v Kranjski Gori obljubljajo pestro zimsko sezono tudi v samem kraju, ne le na smučišču.

Zimsko sezono na smučišču odpirajo v petek, ko bodo zagnali prve naprave. Obratovala bo vlečnica Mala Mojca, če jim bo uspelo, pa bodo zagnali tudi vlečnico Velika Mojca - prvi dan bo smuka za smučarske navdušence brezplačna. Prav tako bo v petek tradicionalni ognjeni spektakel s prihodom parkeljnov treh dežel.

Med prireditvami bodo dali poseben poudarek adventnemu času. Odvisno od vremenskih razmer napovedujejo tudi nova zimska razvedrila oziroma dejavnosti.

Veber: Vsako leto boljša ponudba
Kot je na današnji novinarski konferenci turističnih akterjev pred začetkom zimske sezone v Kranjski Gori povedal direktor Turizma Kranjska Gora Blaž Veber, se trudijo, da se njihova turistična ponudba, pa čeprav ne z velikimi finančnimi vložki v primerjavi s konkurenčnimi destinacijami, iz leta v leto izboljšuje.

Ob začetku zimske sezone do 20. decembra je Kranjska Gora sicer običajno manj zanimiva za obiskovalce, zato so se letos odločili, da razširijo adventni sejem. Alpsko vasico bodo tako razpotegnili čez celotni center vasi in pripravili vrsto glasbenih nastopov, uličnih predstav, ognjenih šovov in animacij.

V letošnji zimi poleg tradicionalnih prireditev, kot sta Pokal Vitranc in Planica, znova pripravljajo tudi vrsto drugih manjših športnih in kulturnih prireditev. Januarja bodo med drugim pripravili Zimsko klasiko na jezeru Jasna in nočni tek po ulicah Kranjske Gore.

Načrtujejo tudi nova zimska razvedrila. Če bodo razmere dopuščale, bo jezero Jasna naravno drsališče, na umetnem drsališču pred hotelom Kompas pa bodo pripravili diskovečere. Ponudili bodo tudi nočno sankanje in krpljanje ter uredili nove tekaške proge v Radovni.

Prenova nekaterih objektov
Letos so se v Kranjski Gori lotili tudi prenove nekaterih nastanitvenih zmogljivosti. Direktor družbe Hit Alpinea Fedja Pobegajlo je dejal, da v Hotelu Kompas končujejo prenovo sob, ki že na prvi pogled kažejo usmeritev hotela v športni turizem. Vedno večje povpraševanje na tem področju jih je vodilo tudi v oblikovanje Poti znanih športnikov. Hkrati načrtujejo še prenovo apartmajev Vitranc.

V popolnoma novi preobleki pa se bo v zimski sezoni predstavil Hotel Best Western Kranjska Gora, to je nekdanji hotel Lek. Poleg znamčenja hotela in že izvedenih obsežnih renovacij recepcije, restavracije, bazenov in savn, ta mesec teče še prenova hodnikov in delna prenova hotelskih sob.

Tudi v zabaviščnem centru Korona so se lotili prenove. Prenovili bodo igralnico, restavracijo in spodnjih 24 sob ter za približno četrtino povečali igralnice. Prenova naj bi bila končana do sredine poletja prihodnje leto.

Prav tako je nekaj novosti v Nordijskem centru Planica, ki končuje drugo leto obratovanja. Kot je povedal vodja centra Jure Žerjav, so v celoti prenovili objekt Kavka ob vznožju letalnice. Veliko je bilo narejena tudi v hotelu Dom Planica, ki je zdaj v upravljanju centra, zato se več reprezentanc odloča za treninge in priprave v Planici.

Kot je povedal Žerjav, je njihova naloga ob začetku zimske sezone, da čim prej pripravijo skakalnice, v preteklih dneh pa so začeli tudi urejati tekaške proge in izvoz snega iz podzemne garaže. Ker center le delno živi na račun tekmovalcev, pomemben delež pa predstavlja turistični obisk, se za čim več novosti trudijo tudi na tem področju.

T. H.
Prijavi napako
Komentarji
čik
# 22.11.2017 ob 08:53
@zapravico
ti pa že dolgo nisi bil v kr.gori.je cesta skoraj že vsa nova od avtoceste :)
Wasabi
# 22.11.2017 ob 09:57
Kaj pa cesta do Kranjske Gore,je že 50 let ista

Ne boš verjel, do Kitzbühel-a je že več kot 50 let ista. In to iz vseh treh strani.
Jon
# 21.11.2017 ob 20:56
V KG je čudovito vse, kar je naredila narava in večino tistega, kar so naredili ljudje do 1950. Če bi želeli lepo vas, bi morali precej zgradb podreti. Recimo betonski kompleks ob glavni cesti. Podobna zgodba v celi Sloveniji.
bruhnmici
# 22.11.2017 ob 11:10
@zapravico: Cesta je po novem tako lepa, da se bodo drugo leto specialkarji raje vozil po cesti in ne kolesarski :-).
srv
# 22.11.2017 ob 16:17
kolesarska ni za specialkarje, je preveč ovir i.e. družine z otroci, Rolerji, tako da edino cesta ostane.
heron
# 23.11.2017 ob 23:07
Zame je Kr.gora velik boljš kot Bohinj in Bled. Čeprav so Gorenjci ampak te ne ogrnejo povsod kot to počno na Bledu in Bohinju.
D30184
# 23.11.2017 ob 09:21
Kranjska Gora in njeni prebivalci si ne zasluzijo prelepe okolice, ki jo imajo. Svojega slovesa ne upravicuje in svojih potencialov ne izkorisca. Ljudje so zaplankani in mecejo polena pod noge tistim, ki so aktivni in zelijo delati dobro. Turisticna ponudba je obupna. Niti ene dobre slascicarne (naj me prosim kdo popravi!), enega normalnega bara, je ena solidna kavarna; otroska igrisca so fina (ceprav vecinoma zgrajena zasebno); koncno so (delno) spregledali, da je gorsko kolesarstvo prihodnost poletnega turizma; smucanje jim ni najbolj naklonjeno zaradi nizke n. visine; bolj prestiznih trgovin ni (glede na renome Kr. Gore bi morale biti); vecino leta je sprehod skozi vas podoben zapusceni vasici na divjem zahodu. Kdor isce joto, je ne bo nasel - bo pa nasel dunajca. Imajo lepo urejeno kolesarsko pot, tudi Jasno so konco uredili; poskrbeli so za avtodomarje. Moje mnenje je, da morajo turisticne vasi dihati kot eno; njeni prebivalci morajo biti povezani, da kraj privabi ljudi tudi zaradi domacnosti. Kr. Gora pa je hladna
Sussudio
# 22.11.2017 ob 22:22
Cesta je bila res obupna a letos so jo kar veliko km obnovili.
Sicer se sprašujem kako lahko toli gorenjskih vasi ob cesti še leta 2017 nima pločnika.
V normalnih državah so v vaseh gradili pločnike po drugi svetovni vojni, tu pri nas smo s tem začeli po letu 1990... a vendarle mi je čudno da so več pločnikov zgradili v Beli Krajini in Prekmurju kot pa na Gorenjskem.
aaa
# 22.11.2017 ob 06:49
@wax
To ti praviš za eno najbolj nagužvanih smučišč pri nas?
Dancoman
# 21.11.2017 ob 22:22
Super
wax
# 22.11.2017 ob 06:41
Lahko se vas lepša in kiči...dajte tiste kolenolomne sedežnice in predpotopne vlečnice zamenjat, pa bo začel narod pri vas spet smučat..za to vendar gre..
Celjan27
# 23.11.2017 ob 12:27
D30184:

Podpišem vse. Sem na tedenski bazi gor in žal je res tako. Gorenjci so tako skregani med sabo, da je nemogoče kaj narediti.

Bi te pa vprašal, katera je solidna kavarna? Jaz je namreč nisem našel.

Govorim nekaj na ravni Dobnika ali Lolite (v LJ). Če si mislil tisto hotelsko, res ni ne vem kaj.
čik
# 23.11.2017 ob 09:35
@sussudio
pločnik skozi martuljek je v pripravi,denar je samo še nekateri lastniki morajo prodati.
šalter
# 22.11.2017 ob 21:21
Mene resno za zanima kdo bo igral na zimski klasiki? Ne vem, a bo kaksna zveneca ekipa?? Ne vem zaksj bi kdo bil zaradi takega vprasanja skabd volje in bi dajal minuse?
politik kritik
# 22.11.2017 ob 07:37
V petek pridejo parkeljni v Kranjsko goro.
macupicu
# 23.11.2017 ob 18:47
Pa kup podrtih kozolcev okrog Kranjske Gore. Lastnikom je treba stopit na prste - ali naj jih sanirajo ali podrejo.
zapravico
# 22.11.2017 ob 08:49
Kaj pa cesta do Kranjske Gore,je že 50 let ista
Skippy
# 21.11.2017 ob 23:21
Gorenjske se že od nekdaj izogibam - tam nimajo radi turistov kot ljudi, samo njihov denar.
šalter
# 21.11.2017 ob 20:23
Kdo bo igral na zimski klasiki? Kurja vas:Krajnska gora? Jesenice:Olimpija?...
Kazalo