Ob začetku zimske sezone do 20. decembra je Kranjska Gora sicer običajno manj zanimiva za obiskovalce, zato so se letos odločili, da razširijo adventni sejem. Alpsko vasico bodo tako razpotegnili čez celotni center vasi in pripravili vrsto glasbenih nastopov, uličnih predstav, ognjenih šovov in animacij. Foto: MMC RTV SLO
Ob začetku zimske sezone do 20. decembra je Kranjska Gora sicer običajno manj zanimiva za obiskovalce, zato so se letos odločili, da razširijo adventni sejem. Alpsko vasico bodo tako razpotegnili čez celotni center vasi in pripravili vrsto glasbenih nastopov, uličnih predstav, ognjenih šovov in animacij. Foto: MMC RTV SLO
V petek bodo zagnali prve naprave. Foto: BoBo

Zimsko sezono na smučišču odpirajo v petek, ko bodo zagnali prve naprave. Obratovala bo vlečnica Mala Mojca, če jim bo uspelo, pa bodo zagnali tudi vlečnico Velika Mojca - prvi dan bo smuka za smučarske navdušence brezplačna. Prav tako bo v petek tradicionalni ognjeni spektakel s prihodom parkeljnov treh dežel.

Med prireditvami bodo dali poseben poudarek adventnemu času. Odvisno od vremenskih razmer napovedujejo tudi nova zimska razvedrila oziroma dejavnosti.

Veber: Vsako leto boljša ponudba
Kot je na današnji novinarski konferenci turističnih akterjev pred začetkom zimske sezone v Kranjski Gori povedal direktor Turizma Kranjska Gora Blaž Veber, se trudijo, da se njihova turistična ponudba, pa čeprav ne z velikimi finančnimi vložki v primerjavi s konkurenčnimi destinacijami, iz leta v leto izboljšuje.

Ob začetku zimske sezone do 20. decembra je Kranjska Gora sicer običajno manj zanimiva za obiskovalce, zato so se letos odločili, da razširijo adventni sejem. Alpsko vasico bodo tako razpotegnili čez celotni center vasi in pripravili vrsto glasbenih nastopov, uličnih predstav, ognjenih šovov in animacij.

V letošnji zimi poleg tradicionalnih prireditev, kot sta Pokal Vitranc in Planica, znova pripravljajo tudi vrsto drugih manjših športnih in kulturnih prireditev. Januarja bodo med drugim pripravili Zimsko klasiko na jezeru Jasna in nočni tek po ulicah Kranjske Gore.

Načrtujejo tudi nova zimska razvedrila. Če bodo razmere dopuščale, bo jezero Jasna naravno drsališče, na umetnem drsališču pred hotelom Kompas pa bodo pripravili diskovečere. Ponudili bodo tudi nočno sankanje in krpljanje ter uredili nove tekaške proge v Radovni.

Prenova nekaterih objektov
Letos so se v Kranjski Gori lotili tudi prenove nekaterih nastanitvenih zmogljivosti. Direktor družbe Hit Alpinea Fedja Pobegajlo je dejal, da v Hotelu Kompas končujejo prenovo sob, ki že na prvi pogled kažejo usmeritev hotela v športni turizem. Vedno večje povpraševanje na tem področju jih je vodilo tudi v oblikovanje Poti znanih športnikov. Hkrati načrtujejo še prenovo apartmajev Vitranc.

V popolnoma novi preobleki pa se bo v zimski sezoni predstavil Hotel Best Western Kranjska Gora, to je nekdanji hotel Lek. Poleg znamčenja hotela in že izvedenih obsežnih renovacij recepcije, restavracije, bazenov in savn, ta mesec teče še prenova hodnikov in delna prenova hotelskih sob.

Tudi v zabaviščnem centru Korona so se lotili prenove. Prenovili bodo igralnico, restavracijo in spodnjih 24 sob ter za približno četrtino povečali igralnice. Prenova naj bi bila končana do sredine poletja prihodnje leto.

Prav tako je nekaj novosti v Nordijskem centru Planica, ki končuje drugo leto obratovanja. Kot je povedal vodja centra Jure Žerjav, so v celoti prenovili objekt Kavka ob vznožju letalnice. Veliko je bilo narejena tudi v hotelu Dom Planica, ki je zdaj v upravljanju centra, zato se več reprezentanc odloča za treninge in priprave v Planici.

Kot je povedal Žerjav, je njihova naloga ob začetku zimske sezone, da čim prej pripravijo skakalnice, v preteklih dneh pa so začeli tudi urejati tekaške proge in izvoz snega iz podzemne garaže. Ker center le delno živi na račun tekmovalcev, pomemben delež pa predstavlja turistični obisk, se za čim več novosti trudijo tudi na tem področju.