V Posočju so uredili 109-kilometrsko Pot miru. Foto: MMC RTV SLO
V Posočju so uredili 109-kilometrsko Pot miru. Foto: MMC RTV SLO
Prva slovenska turistična destinacija odličnosti

Prestižno nagrado so turističnim delavcem podelili v slikoviti trdnjavi Kluže pri Bovcu, nagrada pa odpira pot na evropski izbor najboljših turističnih destinacij. Bovec, Tolmin in Kobarid so z odličnimi zgodbami Soške fronte in naravnih lepot "smaragdne reke" zmagali med 16-imi slovenskimi nominiranci. Oktobra pa se bodo potegovali še za najvišjo evropsko turistično nagrado.

Vse, kar nudi modro-zelena reka, v kateri se zrcalijo skalnati vršaci, pa naj bo to poleti, ko vas boža osvežilni hlad ali pozimi, ko se tu smuča najbližje soncu - so v zgornji dolini Soče ožlahtili še s kulturno in zgodovinsko dediščino. gre predvsem za tankočutni prikaz Soške fronte, na kateri so krvaveli fantje 22-ih narodov.

V Posočju so uredili tudi 109 kilometrov Poti miru, ki od Bovca prek Kobarida do Tolmina povezujejo vse kulturne, zgodovinske in naravne znamenitosti. Župan občine Bovec Danijel Krivec pravi, da bo treba te naravne danosti in zgodovinske dopolnit še z dodatno ponudbo v smislu primernih namestitev.

Direktor Direktorata za turizem Marijan Hribar pa pravi, da je posočju država pomagala z izgradnjo žičnice Prevala.

Prva slovenska turistična destinacija odličnosti