Na portalu lahko interaktivno dostopate do vseh koncev Slovenije. Foto: Slotrips.si
Na portalu lahko interaktivno dostopate do vseh koncev Slovenije. Foto: Slotrips.si
Avtorji so vsak opisani in predlagani kotiček Slovenije sami obiskali in izkusili. Foto: Slotrips.si
Severna stena Triglava. Foto: Slotrips.si
Portal bo prišel prav tudi kolesarskim navdušencem. Foto: Slotrips.si

"Čeprav sem po poklicu gradbeni inženir, me je turizem vedno zanimal. S punco sva veliko potovala, študirala v tujini, na koncu pa sva se vendarle ustalila v Sloveniji," razlaga Gantar, kako je prišel na idejo postavitve tovrstnega portala.

"'Kruta' realnost zaposlenih ljudi je 22 dni dopusta na leto, kar je za najine nemirne riti vsekakor premalo. Zato se večino vikendov s prijatelji klatimo po različnih koncih Slovenije in si tako ustvarjamo več mini počitnic, ki deloma potešijo našo aktivno-popotniško žilico. Hkrati pa spoznavamo številne bolj ali manj skrite kotičke naše dežele, ki je resnično lepa in tako zelo raznovrstna. Pravi mali zaklad z nepopisnim turističnim potencialom."

Za ljubitelje narave
In nekje na poti je na plan prišla ideja, da bi ta svoja pohajkovanja po Sloveniji začeli načrtno zbirati, opisovati, fotografirati in na neki zanimiv način predstaviti širšemu krogu ljudi. Tako je začel nastajati portal Slotrips.si, ki je namenjen predvsem tistim, ki si želijo svoj prosti čas in dopust preživljati v naravi in pobliže spoznati našo čudovito Slovenijo.
"Gre za 'živo in rastočo' zbirko pohodniških in kolesarskih izletov, predstavljena so številna slovenska plezališča, ideje za zimske avanture ter marsikatere kulturne in naravne znamenitosti po Sloveniji," je za MMC povedal Gantar.

Ker nobena turistična ponudba ni popolna brez lokalne kulinarike in nastanitvenih opcij, sta avtorja portala začela ustvarjati seznam privlačnih in izvirnih nastanitvenih ponudnikov ter odličnih slovenskih gostiln.
"Gre za izredno simpatične ponudnike, ki smo jih opazili med raziskovanjem Slovenije. Ti ponudniki so nekaj posebnega, svojim gostom ponujajo enkratno storitev in dvigujejo raven slovenskega turizma. Zaslužijo si biti izpostavljeni," razlaga Gantar, ki izpostavlja, da je v ponudbi zbrano "za vsakogar nekaj", ne glede na želje in globino žepa.

Za vsakogar nekaj
Tako bodo na svoj račun lahko prišli tako tisti, ki želijo prespati na seniku, kot tudi tisti, ki si lahko privoščijo predsedniški apartma, tisti, ki želijo jesti joto sredi travnika, in tisti, ki iščejo vrhunsko kulinarično doživetje.
"Prijetno nas preseneča, da v Sloveniji dejansko obstaja veliko fantastičnih turističnih kmetij, čednih apartmajev in gostilnic "z dušo". Naša zbirka se stalno širi in prek Slotrips.si lahko stopite v stik z lastniki, jim poveste svoje želje in rezervirate namestitev," pravi Gantar in ob tem poudarja, da ne gre niti v enem primeru za plačan oglas.
"Slotrips.si je drugačen od drugih 'podobnih' spletnih portalov. Nas se na da 'kupiti'. Priporočamo izključno tisto, kar nam je všeč. Poleg tega na Slotrips.si najdete vse informacije na enem mestu."

Vsak kotiček preizkusili na lastno pest
In še: "Vse, kar najdete na portalu, smo dejansko obiskali, prehodili, presmučali oz. prekolesarili. Vsi opisi in fotografije so naše delo, kar ne pomeni le ogromno časa v naravi, temveč tudi nešteto ur, presedenih za računalnikom."

Med raziskovanjem Slovenije je skupinica tudi opazila, da vsi radi "rinemo" v iste konce. Vsi bi radi šli na Triglav, medtem ko njegovi sosedje samevajo. "Pred slapom Savica se kar prerivajo fotografi, do bližnjega slapu Voje pa se sprehodi le redko kdo. Le kdo izmed zimskih pohodnikov še ni stal na Viševniku, a sem prepričan, da je za sosednji Debeli vrh slišala le peščica. Slotrips.si bi rad predramil vašo raziskovalsko žilico, požgečkal vaše podplate in vas spravil v naravo."

In na koncu še povabilo: "Raziščite in uživajte Slovenijo! Ohranjajte jo lepo in čisto!"