Na Radiu Si najsmučišče iščejo vsako leto od leta 1990. Foto: MMC RTV SLO
Na Radiu Si najsmučišče iščejo vsako leto od leta 1990. Foto: MMC RTV SLO

tako smučarjem daje priložnost, da oddajo svoj glas. Najboljše slovensko smučišče sicer na Radiu Si iščejo že vse od leta 1990.

Tudi to zimo radijska ekipa oddaje "Naj smučišče" vsako soboto obiskuje slovenska smučišča od najmanjših do velikih. Tako lahko poslušalci na radijskih postajah – Radiu Si, Radiu Koper, Radiu Maribor in sodelujočih lokalnih radijskih postajah - slišijo, kakšne so razmere na progah, kako je poskrbljeno za varnost, katere so morebitne novosti, kakšne so cene smučarskih vozovnic in kako je poskrbljeno za dodatno animacijo ter zabavo.

V sezoni 2014/15 so akcijo še nadgradili in tako slovenski smučarji glasujejo tudi za "top ski resort", najpriljubljenejši smučarski center v tujini. Akcija je zelo priljubljena tudi med avstrijskimi in italijanskimi zimskošportnimi središči, saj Slovenci tudi tam zelo radi smučamo.

Vsi poslušalci in obiskovalci smučišč lahko vse do 15. marca oddajo svoj glas na smučiščih in na novi spletni strani, kjer lahko na enem mestu pobrskate po ključnih informacijah o posameznih slovenskih smučiščih. Vsak teden med vsemi prispelimi glasovi izžrebajo nagrajence, ki prejmejo praktične nagrade, od smučarskih oblačil do smučarskih čelad, očal, vozovnic in preostalih praktičnih nagrad.

Ob koncu akcije bodo med vsemi, ki bodo oddali svoj glas, izžrebali tudi dobitnika velike nagrade, alpskih smuči. Poleg glasov si ponudniki storitev na smučiščih želijo tudi komentarjev smučarjev, ki jim pomagajo izboljšati sedanjo turistično ponudbo.

Smučarska središča, ki bodo v svoji kategoriji skupno prejela največ glasov spletnega glasovanja in glasovnic s smučišč, dobijo naziv "najsmučišče" oz. "top ski resort". Nazive bodo tudi tokrat podelili ob koncu sezone.