Podobe Slovenije
Hotel je umeščen v prenovljen del dvorca Trebnik. Foto: Hotel Konjice
Lokalne oblasti so navdušene, da dvorec spet živi. Foto: Hotel Konjice
Avla novoodprtega hotela. Foto: Hotel Konjice

Dodaj v

V Slovenskih Konjicah odprli prvi razpršeni hotel v Sloveniji

K sodelovanju želijo pritegniti čim več lokalnih ponudnikov
17. december 2017 ob 09:50
Slovenske Konjice - MMC RTV SLO, STA

V Slovenskih Konjicah se je odprl prvi t. i. razpršeni hotel v Sloveniji, ki v delu obnovljenega dvorca Trebnik ponuja šest dvoposteljnih sob, še pet sob pa na bližnjem Ranču Dravinja.

Prve goste bodo v hotelu sprejeli že v decembrskih praznikih, število postelj pa bodo povečevali.

Kot je povedala vodja hotela Jolanda Ivanuša, v Trebniku trenutno urejajo še dve dodatni nadstandardni sobi, sicer pa želijo k projektu pritegniti še druge ponudnike namestitev in lastnike nepremičnin, primernih za preureditev v turistično nastanitev. Želijo si zagotoviti vsaj 50 postelj, ki jih zdaj z izjemo Zreč manjka na celotni destinaciji - tako v Slovenskih Konjicah kot v Vitanju.

Ob tem bodo k sodelovanju pritegnili najboljše lokalne ponudnike turističnih programov in storitev ter tako gostom omogočili enotno vstopno točko. "Naš motiv je spremeniti staro mestno jedro v mesto hotel, v katerem bodo urejene ulice starega mestnega jedra predstavljale njegove hodnike, restavracije pa njegovo gostinsko-kulinarično ponudbo," je še dodala Ivanuša.

Edini hotel že nekaj let zaprt
Konjiški župan Miran Gorinšek je ob odprtju dejal, da so z novo ponudbo zelo zadovoljni, še posebej zato, ker edini mestni hotel že nekaj let ni odprt. Priložnost se jim je ponudila po obnovi propadajočega dvorca, kjer so že dodobra napolnili tudi druge prostore, Kooperativi Konjice pa so za njihove potrebe dali del dvorca v brezplačen najem za prva tri leta.

Na območju Dravinjske doline se bodo Trebniku in Ranču Dravinja že v kratkem verjetno pridružili še novi ponudniki. Dogovarjajo se tudi z družbo Zlati grič, ki ima prav tako na voljo nekaj postelj, v konjiškem starem mestnem jedru pa o priključitvi zanimivemu konceptu že razmišljajo tudi tri družine.

"Prav lepo urejena kulturna dediščina, odlični gostitelji in kulinarika v čudovitem vinorodnem okolišu, kot je tukaj, lahko prinese petzvezdična doživetja, ki jih obljublja naša turistična strategija," je ob odprtju povedala državna sekretarka na gospodarskem ministrstvu Eva Štravs Podlogar.

Kako obuditi propadajoči dvorec
Za predsednika Turistične zveze Slovenije Petra Misjo je ideja, kako napolniti nekoč propadajoči dvorec v Slovenskih Konjicah, več kot odlična. Ob tem je dejal, da ko se bo več deset podobnih ponudnikov po vsej državi povezalo na tak način, bo to po njegovih besedah dalo resnično pozitiven učinek slovenskemu turizmu.

Razpršene oz. difuzne hotele, v katere se v obliki zadruge povežejo zasebni ponudniki nastanitev, poznajo že v Italiji, Avstriji in na Hrvaškem. Eden bolj znanih v naši okolici je hotel La Grisa v Balah v Istri, kjer so stare zapuščene stavbe prenovili in jih povezali v butični hotel. Res pa je, da je interier La Grise resnično na hotelskem nivoju, medtem ko se pri konjiški izdaji ne moremo znebiti občutka, da je za opremo sob denarja zmanjkalo.

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
Bivši uporabnik
# 17.12.2017 ob 10:38
rav lepo urejena kulturna dediščina, odlični gostitelji in kulinarika v čudovitem vinorodnem okolišu, kot je tukaj, lahko prinese petzvezdična doživetja, ki jih obljublja naša turistična strategija

potem temu primerno uredite tudi interierje, ne pa neka ikea/bauhaus konfekcija (ne govorim o tem, da mora biti drago). a spet samo fasade kažemo?
Highland
# 17.12.2017 ob 11:06
OMG a to naj bi bila notranjost "hotelskih" sob?!? Nivo dijaskega doma...
korejecTV
# 17.12.2017 ob 10:58
Moj bog, tole zgleda kot nek najcenejši hostel
levidevžej
# 17.12.2017 ob 11:11
Zunanjost je lepa, notranjost pa šok.
Le kdo je izbiral ploščice v kopalnici? Mogoče kdo z barvno slepoto ali so slučajno bile te ploščice v kakšni akciji?
O kvaliteti pohištva tudi ne bi izgubljal besed. Se že na daleč vidi, da gre za neko poceni varianto.
Pri nas bi se tako radi šli turizem, pa nam nekako ne uspava najboljše. Imamo dobre, zanimive ideje, samo kaj, ko pa je izvedba potem podpovprečna.
Na naši občini se radi pohvalijo, da si lahko turisti izposodijo kolesa. Problem je, da ko turisti vidijo kolesa, jih mine želja po vožnji z njimi. Nekje so očitno zastonj dobili kolesa, morda celo na kakem odpadu, in jih potem prebarvali. Eno kolo je celo tako prebarvano, da so pobarvane tudi gume in veriga.
Radi bi se šli turizem, pa se ne znamo.
piarija
# 17.12.2017 ob 11:27
ne vem sicer kolk zvedic nej bi imel ta hotel, ampak notranjost zgleda res ceneno.
delfino_
# 17.12.2017 ob 12:58
Kot drugo, ni zmanjkalo denarja, temveč so jih prehiteli gostje/ nenapovedano, zato je bilo potrebno prilagoditi tudi interijer, ker še zdaleč ni dokončano, vsaj kar se dodatnih stvari v sobah tiče.

Kako te lahko gostje prehitijo, saj ti določaš kdaj boš predal objekt namenu...
intelekt
# 17.12.2017 ob 18:58
Biba007, ne vem ce si udeležen/a pri projektu ampak če si, je tvoj komentar lepa ponazoritev odnosa slovrnskih turistčnih delavcev do turistov (vsaj v določenih delih slovenije) in nakaxuje razlog zakaj so vsi hoteli se pred leti zaprli. Namesto da bi na znanje vzeli komentarje potencialnih gostov in pogledali kaj bi se dalo izboljšati, da bi bil odziv javnosti boljši, se gre rajše potencialne goste prepričevat kako morajo oni spremeniti mnenja in iskati 100 in en izgovor zakaj nimajo prav. Samo ne bit presenečen če stvar ne bo zaživela oz bo zamrla, ko ne bo več noviteta. Če je treba ljudem razlagati da so prostori delo notranjega oblikovalca potem ta ni dobro opravil dela. Ljudem bo nekaj všeč, če je prijetna na pogled in vzbuja dobro počutje. In oblikovalca oz arhitekta se najame zato da ustvariš nekaj všečnega ne zato da lahko ljudem razložiš da je zadeva delo nekega oblikovalca.
Mogoče se ti sprememba kopalniške opreme zdi nepotrebna ker je skoraj neuporabljena, a če odbija goste bo po mojem to vendarle treba storiti. Ker še večja izguba denarja bo nezasedenost kapacitet. Bo treba začeti malo bolj tržno razmišljati ...
Highland
# 17.12.2017 ob 15:03
Biba007, pa se tole.. Ce se vam je mudilo objavit reklamo o vasem hotelu, potem se sprijaznite s kritikami, ki so povsem upravicene glede na to kar se vidi na fotkah. V obratnem primeru pa bi morali pocakat, da je stvar kot se sika in sele potem objava.. To ni nobena profesijonalnost to je amaterstvo.. Lp in veliko uspeha!
Highland
# 17.12.2017 ob 14:58
Biba007, lahko je delo arhitekta, po narocilu in oh in sploh ampak oprosti, a ti dejstvo, da ljudem deluje kot iysk, dipo in ikea ne pove vec kot dovolj o oblikovanju?! Pa izgovori kako izgledajo drugi s 3 zvezdicami prav nic ne pomagajo ali razmisljate po principu, "imamo tako kot drugi" in potem je vse ok..?! Skratka, takih kiksov si ne morete privosciti, ga ni izgovora!
Skippy
# 17.12.2017 ob 12:46
Pohištvo iz Ikee?
Optimist99
# 17.12.2017 ob 15:16
Izgleda kot ikea, dipo. S tem ni nic narobe. Le ne fejkat, da je notranji oblikovalec, arihitekt posebaj za vas oblikoval nekaj edinstvenega.
delfino_
# 17.12.2017 ob 12:50
pohištvo zgleda kot tisto najcenejše iz jyska ali dipa...
Slavkoo
# 17.12.2017 ob 11:43
In SLovenci bi se sli turizma? :))))))))))))))))))))))))))))
Bubbles
# 18.12.2017 ob 18:43
@poharc
a se je v Konjicah v zadnjih 15 letih z občinskim denarjem zgradilo kaj kjer ni spodaj podpisan "dvorni" arhitekt? Vključno z umestitvijo tistega Jahanja sredi trga in konjskega kadavra pred dvorcem?
poharc
# 18.12.2017 ob 16:46
Saj me niti kaj dosti ne briga, ampak... Da ni bil to slučajno isti "arhitekt", ki je bil tudi pri oblikovanju konjiškega starega trga, katerega se zdaj domačini na veliko izogibajo.
Mirko Tipka
# 18.12.2017 ob 12:27
biba007
# 17.12.2017 ob 12:52
Oprema še zdalec ni iz Ikeje ali kaksne poceni variante, temveč je delo arhitekta in nato podjetja po naročilu, prilepim ime, ko dobim


Komaj čakam ime podjetja, da ga za svojo hišo slučajno ne bom klical...

Kot drugo, ni zmanjkalo denarja, temveč so jih prehiteli gostje/ nenapovedano, zato je bilo potrebno prilagoditi tudi interijer, ker še zdaleč ni dokončano, vsaj kar se dodatnih stvari v sobah tiče.

ne razumem, kako te lehko gostje prehitijo... izvajalec ni naredil ob času... ali se motim?

In še enkrat/ ne gre za klasični hotel, temveč projekt razpršeni hoteli, kar pomeni vključevanje različnih namestitvenih dejavnosti pod eno streho, recepcijo itd. v regiji. Najsi bo to app. ali hotelski kompleks sredi vinogradov ali Rogla..

Ta razpršeni hotel me spominja na študij...en dan sem prespal v študentskih domovih na Koroški, enkrat pri Štuku, enkrat za Štukom, pa v parku, v petek pa vedno v podnajemniški sobi...
mihael1
# 17.12.2017 ob 13:55
Razpršeni hotel, ali hostel?

Vsekakor bolje kot nič, le cene morajo biti ustrezne.
Highland
# 17.12.2017 ob 12:05
Piarija, nic zvezdic... zaenkrat samo Bodece Neze...
are
# 17.12.2017 ob 11:40
To ne zgleda niti malo kot hotel.
Kermit
# 17.12.2017 ob 20:35
Biba, če je to delo arhitekta, pa narejeno po naročilu, je toliko slabše. Pomeni, da se je zapravilo trikrat toliko denarja, kot bi se ga v enem popoldnevu v Ikei. Oziroma bi verjetno izgledalo bolje. Poznam obrat, kjer notranjost navdušuje, ko sem direktorja vprašala, od kod oprema pa je rekel: ikea, ne boš verjela. pa ne okol govort.
RJSlo
# 17.12.2017 ob 11:25
No ja. Tu je bil pred 50+ leti moj prvi vrtec.
jan(ez)ch
# 03.01.2018 ob 10:59
si lahko kar mislim kdo je tole oblikoval, če je bilo delo ˝domačega, našega˝ arhitekta. roka roko umije v Konjicah. bolje rečeno jaz tebi, ti meni malo kasneje nazaj. tako to gre. meni niti malo ni všeč, pa sem domačin. drugače se pa spomnim, da smo se kot mulci lovili po kleteh in so se spodaj dogajale malo bolj hedonistične zadeve :D
Springbok
# 18.12.2017 ob 17:10
Torej ne morem v copatih v recepcijo in na zajtrk?
etz chayim
# 14.01.2018 ob 05:50
Vsi ste povabljeni v Konjice ,kjer vedno sonce sije in smo prijazni ljudje pa seveda obrtnišvo doma in vsesplošne zgodbe ,ki jo boste odnesli od tu kjer z veseljem rečem, tu je moj dom tu sem doma ,kjer so prijatelji in dobra hrana in seveda hišni ljubimci.
jan(ez)ch
# 03.01.2018 ob 10:59
poharc, saj veš, da je skoraj ziher bil :)
RJSlo
# 17.12.2017 ob 11:27
Ups, pardon, zgradba nasproti dvorcu in desno.
biba007
# 17.12.2017 ob 12:52
Naj malo povem tako gospodicni K.S kot vsem tukaj..

Oprema še zdalec ni iz Ikeje ali kaksne poceni variante, temveč je delo arhitekta in nato podjetja po naročilu, prilepim ime, ko dobim.

Kot drugo, ni zmanjkalo denarja, temveč so jih prehiteli gostje/ nenapovedano, zato je bilo potrebno prilagoditi tudi interijer, ker še zdaleč ni dokončano, vsaj kar se dodatnih stvari v sobah tiče.

Ploščice so žal iz časa prvotne preuredbe, skupaj s parketi, saj je popolnoma novo preurejena stavba/prvotno namenjena invalidskemu združenju, mirovala kar nekaj let.
Novi najemnik je pač zaenkrat pustil prvotno kopalnico, (ki nikoli ni bila v uporabi sploh) kot je/ ker bi stroškovno vse preurejati sedaj bilo nesmiselno, kasneje pa lahko tudi razmišljajo v tej smeri.

In nenazadnje/ je hotel 3 zvezdic in če potujete malo po svetu/ je v tej kategoriji večina takih, ki si še 3 ne zaslužijo in obratno seveda, se najdejo tudi lepši. Ne gre za butični 5 zvezdični hotel.

In še enkrat/ ne gre za klasični hotel, temveč projekt razpršeni hoteli, kar pomeni vključevanje različnih namestitvenih dejavnosti pod eno streho, recepcijo itd. v regiji. Najsi bo to app. ali hotelski kompleks sredi vinogradov ali Rogla..
Kazalo