Prihodnje leto bo potekala že jubilejna 30. prireditev. Foto: BoBo
Prihodnje leto bo potekala že jubilejna 30. prireditev. Foto: BoBo

Tudi letos so se skokov v Sočo udeležili tuji skakalci, za slikovito kuliso pa so poskrbeli tudi številni gledalci, ki so napolnili naravne tribune pod znamenitim kamnitim kanalskim mostom. Most je 17 metrov nad gladino Soče in je že vrsto let poseben izziv za skakalce, ki so se na prireditvi zbrali že 29.

"Prizadevamo si dobiti skakalce iz Evrope, saj jih je vedno manj. Gledalci oziroma obiskovalci pa so vse bolj zahtevni, saj so v Kanalu videli že res vrhunske skoke," je za TV Slovenija pojasnil predsednik TD-ja Kanal Branko Dolenc.

Pogled z mostu tudi pri izkušenih skakalcih vzbuja kanček strahospoštovanja, pri tistih, ki se v globino poženejo prvič, pa še toliko bolj. "Malo te mora biti strah, sicer pozabiš na nevarnost. Da ostaneš varen, moraš imeti zdravo mero spoštovanja do strahu in nevarnosti. Vsaj malo," pa je pojasnila skakalka Laura Rose Daufenbach iz ZDA.

Za tradicijo domačih skakalcev je letos poskrbel 16-letni Domen Gabrijelčič, ki je priznal, da je bil strah prisoten že pred tremi leti, zdaj pa je tega manj. "Zdaj je že rutina."

Turistično društvo Kanal še bolj odmevno prireditev načrtuje za prihodnje leto, ko bodo praznovali 30-letni jubilej.

Več si lahko ogledate v spodnjem prispevku TV Slovenija.

Najbolj pogumni v Kanalu skakali v Sočo
Najbolj pogumni v Kanalu skakali v Sočo