Foto: Televizija Slovenija
Foto: Televizija Slovenija

Drago je s svojim starodobnim vojaškim vozilom, ki ga ima v lasti že 16 let, krenil iz Kamnika v četrtek. Njegov namen je, da promovira lepote Slovenije, opozarja na tehnično kulturno dediščino, rad pa bi prišel tudi v Guinnessovo knjigo rekordov kot prvo vojaško vozilo iz druge svetovne vojne, ki je obkrožilo državo.

"Zdaj smo nekje na sredini. Za nami je že 660 km, tako da bomo verjetno zmogli še polovico. Avto je pripravljen, moji spremljevalci so isto pripravljeni, vsak dan so na boljši poti in gremo proti domu," je povedal Drago Mesič.

S svojimi starodobniki ga na poti vseskozi spremljajo člani kar petih društev, na posameznih odsekih pa se jim pridružijo še drugi. Ob tem zbirajo tudi denar za dobrodelne namene.

"SOS 2020 je dobrodelno usmerjeno, zbiramo za Miho Volčinija, fanta, ki je na invalidskem vozičku, poškodoval se je s skokom v vodo," je povedala Tatjana Pahor iz Društva starodobnih policijskih vozil.

"Odziv je dober, lahko bi bilo mogoče malo več odziva, se pač trudimo, da vsak dan objavljamo našo pot in vabimo ljudi, da si nas pač ogledajo pobližje in seveda tudi kaj prispevajo v ta namen," je glede odziva povedala Pahorjeva.

Dodge je vojaški terenec, star kar 78 let, saj je letnik 1942. In kot kaže bo kljub vročini brez težav prevozil skoraj 1400 km po vsej Sloveniji.

S starodobnim vojaškim terencem okrog Slovenije