Lastništvo nad portalom Booking ima podjetje Holdings, ki ima sedež v Združenih državah Amerike. Foto: EPA
Lastništvo nad portalom Booking ima podjetje Holdings, ki ima sedež v Združenih državah Amerike. Foto: EPA

Pri spletni platformi s sedežem v Amsterdamu, ki zaposluje približno 17.500 ljudi po vsem svetu, niso natančno pojasnili, koliko zaposlenih bo izgubilo delo, opozarjajo pa, da utegne oditi do 25 odstotkov zaposlenih. Podrobnosti bodo znane v "prihodnjih tednih in mesecih", so dejali.

Koronakriza je močno prizadela turistično panogo in obseg potovanj se je opazno zmanjšal, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili iz družbe Booking. Medtem ko si prizadevajo ohraniti, kolikor je mogoče, veliko delovnih mest, pa verjamejo, da morajo preoblikovati svoj poslovni model tako, da bodo izpolnili pričakovanja turistov v prihodnosti.
Booking s tem sledi drugim spletnim ponudnikom kratkotrajnih nastanitev, kot sta Airbnb in Tripadviser, ki so prav tako zmanjšali število zaposlenih za po približno četrtino.

Aprila so pri Bookingu zaprosili tudi za državno pomoč. Prejšnji mesec so od nizozemske države prejeli približno 61 milijonov evrov, s čimer se uvrščajo na tretje mesto po višini prejete državne pomoči na Nizozemskem – za železnico Dutch Rail in letalsko družbo KLM, ki je prejela 3,4 milijarde evrov.