Prevozna sredstva
slice
Veljati začela prepoved prenosnikov na poletih v ZDA in Veliko Britanijo
Prepoved velja za polete iz Turčije, z Bližnjega vzhoda in iz Afrike, 25. marec 2017 ob 16:04 Štiri dni po tem, ko so ZDA in za njimi še Velika Britanija uvedle prepoved elektronskih naprav v ročni prtljagi na poletih v ZDA in na Otok iz več držav Bližnjega vzhoda in severne Afrike, je ta ...
12
Med najdaljšim poletom na svetu letalo v zraku 14.535 kilometrov
25
6. februar 2017 ob 11:13 V Aucklandu je prvič pristalo letalo, ki je s poletom iz Dohe vzpostavilo najdaljšo komercialno letalsko povezavo na svetu.
Z letalom lani potovalo 3,7 milijarde potnikov
10
5. februar 2017 ob 11:39 S padcem cen letalskih vozovnic so postala potovanja dostopnejša, kar je prineslo novi rekord - lani so letalske družbe prepeljale rekordnih 3,7 milijarde potnikov, kar je 6,3 odstotka več kot leto ...
Emirati morajo zaradi Trumpovega odloka menjati pilote in stevardese
16
1. februar 2017 ob 13:09 Čeprav Združeni arabski emirati niso na seznamu držav, katerih prebivalci imajo po Trumpovem odloku prepoved vstopa v ZDA, pa ima njihova letalska družba Emirates zaradi spornega odloka vseeno ...
Zaradi vlaka Beograd-Kosovska Mitrovica rožljanje z orožjem
270
14. januar 2017 ob 20:09 Iz Beograda je zjutraj prvič po 18 letih odpeljal vlak proti Kosovski Mitrovici, kjer živi pretežno srbsko prebivalstvo, a je bil zaradi hudih zapletov po ukazu srbskega premierja Aleksandra Vučića ...
Ljubljana zamudila še eno priložnost - Emirati bodo leteli v Zagreb Ljubljansko letališče Jožeta Pučnika je spustilo iz rok še eno priložnost, neposredno letalsko linijo z Dubajem, povezano z najboljšo letalsko družbo na svetu, Emirates.
96
Najvarnejše letalske družbe - na vrhu azijske Na vrhu lestvice najvarnejših letalskih družb se je znašla letalska družba Cathay Pacific iz Hongkonga. Od evropskih družb se je najbolje odrezal nizozemski KLM.
2
Najdaljši polet na svetu bo prvič povezal Evropo z Avstralijo brez postankov Od marca 2018 boste lahko končno leteli z direktnim poletom med Evropo in Avstralijo, brez postanka.
42
Nov železniški vozni red: novosti predvsem v mednarodnem prometu Začetek decembra Slovenske železnice tradicionalno uvajajo spremembe voznega reda. Tudi tokrat je največ novosti povezanih z mednarodnim prometom. Med drugim bo poleti med Budimpešto in Koprom oz.
14
London in Ljubljana še bolj povezana, še več poletov Vodilna destinacija letališča Jožeta Pučnika - London - bo od zdaj še lažje dostopna Slovencem.
7
Urban bo krožno povezal najpomembnejše znamenitosti Ljubljane Električni vlakec Urban bo v soboto prvič redno zapeljal po turistični krožni poti, ki povezuje najpomembnejše znamenitosti Ljubljane tudi zunaj mestnega jedra.
39
Foto: Novo Airbusovo potniško letalo prvič poletelo Evropski letalski proizvajalec Airbus je prvič v zraku preizkusil posebej dolgo različico svojega širokotrupnega potniškega letala A350.
21
Ryanair: Do leta 2026 boste z nami lahko leteli brezplačno Michael O'Leary, d irektor nizkocenovne letalske družbe Ryanair, je poudaril, da bodo potniki v prihodnosti z njimi lahko leteli brezplačno.
33
V Islamabadu slovesno odprli prvo kolesarsko stezo V pakistanski prestolnici Islamabad so pred dnevi odprli prvo kolesarsko stezo, ki je del načrta, da po celotnem mestu zgradijo kolesarsko infrastrukturo, s tem pa promovirajo do okolja prijazne ...
20
Adria Airways konec oktobra prehaja na zimski vozni red Konec meseca slovenski letalski prevoznik Adria Airways prehaja na zimski vozni red, ki bo veljal do 26. marca 2017.
13

Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo