Prevozna sredstva
slice
Foto: Z ulic Mumbaja dokončno izginile kočije
Oblasti obljubljajo denarno pomoč, 14. junij 2017 ob 14:06 Skoraj dve leti po uradnem "izgonu" kočij, ki jih vlečejo konji, iz Mumbaja, si njihovi lastniki želijo, da bi pristojni zakon razveljavili, saj so ostali tako rekoč brez dohodka.
8
Z bližnjega Gradca po novem tudi v Birmingham in Amsterdam
9
12. junij 2017 ob 16:14 Letališče Gradec, s katerega se na pot pogosto odpravijo tudi slovenski potniki, je letos uvedlo dve novi redni povezavi - z Birminghamom in Amsterdamom.
Po Dunaju kmalu tudi z električnimi avtobusi brez voznikov
7
6. junij 2017 ob 12:39 Na Dunaju bosta na začetku leta 2018 začela testno voziti dva mini avtonomna avtobusa za 11 potnikov, leta 2019 pa bo to postala redna linija v novi dunajski soseski Seestadt Aspern.
Foto: Pravljični svet moskovske podzemne železnice
19
3. junij 2017 ob 09:10 Moskovska podzemna železnica je med najprometnejšimi na svetu, velja pa tudi za eno od vizualno najprivlačnejših.
Video: Na japonske tire zapeljal vlak, ki kipi od razkošja
11
5. maj 2017 ob 14:14 Na Japonskem so predstavili verjetno najrazkošnejši potniški vlak na svetu, ki s svojo opremo in ponudbo bolj spominja na butični hotel kot prevozno sredstvo.
V hudi turbulenci na poletu iz Moskve v Bangkok ranjenih 27 ljudi V izjemno močni turbulenci se je na Aeroflotovem poletu iz Moskve v Bangkok 27 potnikov - 24 Rusov in trije Tajci - poškodovalo. Letalo ruske družbe je namreč 40 minut pred pristankom naletelo na t.
29
Albatros v Koper pripeljal 800 turistov, do konca leta jih pride 80 tisoč V Koper je v nedeljo priplula čezoceanska potniška ladja Albatros, ki sprejme 800 potnikov in ima 340 članov posadke.
14
Osramočeni United Airlines spreminja politiko - 10.000 dolarjev, če se odrečete sedežu Po polomiji United Airlinesa, ki si je na začetku meseca naredil precej slabo reklamo, ko so zaradi prenatrpanega letala z enega od sedežev nasilno odstranili potnika s plačano vozovnico, ta ...
29
Kaj se je med poletom čez Atlantik zgodilo orjaškemu kuncu? Letalska družba United Airlines se je po incidentu, ko so potnika vrgli z letala, da bi naredili prostor za uslužbenca, znašla pred novo piarovsko moro - na poletu omenjene družbe je namreč poginil ...
12
Najbolj do okolja prijazen javni promet ima Oslo Oslo je na dobri poti, da postane prva prestolnica na svetu, v kateri javni promet ne bo onesnaževal zraka.
4
Po novem Fraport Slovenija in ne več Aerodrom Ljubljana Aerodrom Ljubljana se je preimenoval v Fraport Slovenija, napovedali so tudi 16-milijonsko naložbo v širitev potniškega terminala.
23
Kako dobro zaslužiti, če se odpoveste sedežu na polnem letalu Da te kot potnika zaradi prenatrpanega leta vržejo z letala, zna biti za marsikoga prava mora. A ne za vse. Nekateri položaj obrnejo v svojo korist in iz tega naredijo dober posel.
11
Potnika na silo odvlekli z letala in na njegov sedež posadili uslužbenca Po svetu se širi ogorčenje zaradi nedeljskega dogodka na letalu ameriške družbe United Airlines, ko so zaradi prenatrpanega letala s pomočjo policije na silo odvlekli nič hudega slutečega potnika, ...
65
Airbus na krov velikana A380 stisnil še 80 dodatnih potniških sedežev Evropski letalski proizvajalec Airbus skuša največje potniško letalo na svetu A380 narediti privlačnejše za letalske družbe, saj zanimanje za naročila upada. Bo prostora za več potnikov pomagalo?
18
V Italiji prepovedali Uber Italijansko sodišče je prepovedalo obratovanje Uberja v državi, saj naj bi ta ponudnik prevozov prek mobilne aplikacije predstavljal nepošteno konkurenco tradicionalnim taksijem.
83

Videonovice
Anketa: 31. oktober 2016 ob 15:45

Slovenija si želi postati kulinarična destinacija. Koga oz. kaj bi turistom izpostavili vi?

Ano Roš (Hiša Franko).
Tomaža Kavčiča (Zemono).
Janeza Bratovža (JB).
Igorja Jagodica (Strelec).
Brata Denk (Hiša Denk in Mak).
Kako domačo gostilno.
Nič od tega, Slovenija ne more postati kulinarična destinacija.
Arhiv
Kazalo