Do Züricha bo družba letela petnajstkrat na teden. Foto: BoBo/Žiga Živulović
Do Züricha bo družba letela petnajstkrat na teden. Foto: BoBo/Žiga Živulović

V tem času bo Adria nekaj povezav na posameznih linijah številčno povečala, v zimskem voznem redu pa ni več povezave z Berlinom - to ukinitev so napovedali že junija.

V zimskem voznem redu bo Adria Airways Ljubljano povezovala z Amsterdamom, Brusljem, Københavnom, Frankfurtom, Moskvo, Münchnom, Parizom, Podgorico, Prago, Prištino, Sarajevom, Skopjem, Tirano, Dunajem, Varšavo in Zürichom.

V Amsterdam in Sarajevo bo v tem času iz Ljubljane mogoče leteti petkrat tedensko, doslej pa so bile povezave trikrat tedensko. V Pariz bo družba letela petkrat tedensko, medtem ko so doslej tja leteli štirikrat tedensko. Do Züricha pa bo v zimskem obdobju mogoče poleteti petnajstkrat tedensko, kar pomeni tri povezave več kot doslej.

Adria Airways bo tako skupno opravila 127 rednih tedenskih poletov iz Ljubljane na 16 destinacij, povečujejo pa se tudi tedenske letalske povezave iz Prištine in Tirane. Nov urnik letenja in skrajšani povezovalni čas v Ljubljani bosta potnikom omogočila, da bodo čez Slovenijo na poti v evropska mesta potrebovali podobno količino časa, kot bi ga porabili za potovanja na neposrednih poletih.