Katarsko letališče v Dohi je bilo lani na 22. mestu, letos pa se je prebilo na 10. Foto: Reuters
Katarsko letališče v Dohi je bilo lani na 22. mestu, letos pa se je prebilo na 10. Foto: Reuters
letališče
Najbolje ocenjeno letališče po mnenju potnikov Čangi v Singapurju je lani obiskovalce pozdravilo v stilu Vojne zvezd. Foto: Reuters

Glasove je po poročanju CNN-a oddalo več milijonov potnikov. Najbolj jih je prepričalo singapursko letališče, ki potnikom ponuja marsikaj - poleg tega, da jim letališče nudi zastonj ogled najnovejših filmov, lahko tudi uporabljajo bazen na strehi letališča ali pa se odločijo za obisk vrta z metulji.
"To, da smo že četrto leto zapored imenovani za najboljše letališče na svetu, je dobra popotnica za naprej in hkrati potrditev, da smo se stvari lotili na pravi način," je povedal izvršni direktor letališča Li Seov Hjang.

"Tega priznanja ne jemljemo za samoumevnega, saj se za to, da so potniki zadovoljni, trudimo prav vsi, ki smo zaposleni na letališču," je še dodal.

Presenečenje je katarsko letališče
Lestvica najboljših letališč na svetu se od preteklega leta ne razlikuje veliko, edino presenečenje je na desetem mestu, kamor se je z lanskega 22. mesta zavihtelo katarsko letališče Doha in s tem postalo prvo letališče z Bližnjega vzhoda, ki mu je uspel preboj med deseterico.

Na drugem mestu je znova južnokorejsko letališče Inčeon, očitno pa potnike navdušujejo tudi japonska letališča, saj so se med deseterico najboljših uvrstila kar tri.

Najvišje med evropskimi letališči je uvrščeno münchensko, na tretjem mestu, na sedmem in osmem mestu pa mu sledita züriško in londonsko letališče Heathrow.

Mednarodno letališče v Vancouvru je za las zgrešilo deseterico in končalo na 11. mestu.

Med stoterico pa se ni uspelo uvrstiti nobenemu izmed slovenskih letališč.

Lestvica desetih najboljših letališč:
1. Letališče Changi (Singapur)
2. Letališče Incheon (Južna Koreja)
3. Letališče München (Nemčija)
4. Letališče Haneda (Tokio, Japonska)
5. Letališče Hongkong
6. Letališče Chubu Centrair (Nagoya, Japonska)
7. Letališče Zürich (Švica)
8. Letališče Heathrow (London, Velika Britanija)
9. Letališče Kansai (Osaka, Japonska)
10. Letališče Hamad (Doha, Katar)