Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Severna Amerika - Arhiv

V divjino: Ženska utonila, ko poskušala priti do slavnega avtobusa

Na Aljaski je v narasli reki utonila novopečena nevesta na medenih tednih, ki je poskušala priti do znamenitega zapuščenega avtobusa, ki sta ga proslavila knjiga in film V divjino.

Foto in video: Niagarski slapovi v pravljičnem ledenem oklepu

Kanado so zajele tako nizke temperature, da so zamrznili tudi deli Niagarskih slapov. Obiskovalci so nad pravljično sliko navdušeni.

Kennecott: Od največje rudarske družbe na svetu do mesta duhov

Pot do Kennecotta, oz. česar je ostalo od tega rudarskega mesteca, ni preprosta. Najprej morate priti na Aljasko, poleg Havajev najbolj odročen del ZDA.

Fair Island - z odlokom izseljeni otok z duhovi preteklosti

Shane Noble brzi po zalivu Bonavista in para s svojim čolnom valove, da pljuska na nas mrzla morska voda.

Neptune Memorial: Edino podvodno pokopališče na svetu

Okoli pet kilometrov od floridskega otoka Key Biscayne leži Neptune Memorial Reef, zamišljen kot največji umetni koralni greben na svetu – ki je hkrati tudi edino podvodno pokopališče na svetu.

Orkan havajski otok povsem izbrisal z zemljevida

Močan orkan v vzhodnem Pacifiku je dobesedno odplaknil 4,4 hektara velik otok, ki je sestavljal del narodnega spomenika odročnih severozahodnih havajskih otokov.

Mehiški Tulum: od raja na Zemlji do ekološke nočne more

Mehiško letovišče Tulum, ki slovi po svojih "ekohotelih" in sproščenem, boemskem vzdušju, se z neobvladljivim porastom turistov spreminja v pravo ekološko katastrofo.

Foto: Zgodba dveh Guantanamov - mesta in oporišča

Na vzhodnem delu Kube najdemo zgodbo dveh Guantanamov - mesta Guantanamo in ameriškega vojaškega oporišča Guantanamo. Oba pričata o prepadu med obema državama in njihovima kulturama.

Foto: Lake Minnewanka, prelepo jezero s podvodnim mestom duhov

Indijansko ime kanadskega jezera Lake Minnewanka je kar primerno - pravijo mu "Voda duhov".

Foto: V St. John'su na Novi Fundlandiji - pisane hiške, rum in ledeniki

St. John's, prestolnica kanadske province Nova Fundlandija in Labrador, se ponaša s kar nekaj zanimivimi rekordi in znamenitostmi.

Trumpov neslavni rekord: Največje krčenje narodnih parkov v zgodovini

Ameriški predsednik Donald Trump še naprej odpravlja ukrepe svojega predhodnika Baracka Obame – z zadnjim odlokom je močno skrčil zaščiteno naravno območje v zvezni državi Utah.

Foto: Apokaliptični Salton Sea - ameriško Mrtvo morje z riviero duhov

V povezavi s kalifornijskim Saltonom najpogosteje uporabljajo oznako "postapokaliptični".

Foto: Tangier, izginjajoči otok s prebivalci, ki zanikajo podnebne spremembe

To poletje je delegacija republikanskih podnebnih aktivistov obiskala Tangier Island, s travo porasli otoček v zalivu Chesapeake v ameriški zvezni državi Virginija, da bi skušala prepričati 450 ...

Legendarne losangeleške palme umirajo - nadomestili jih bodo z drevjem

Palme obrobljajo dovoze po Beverly Hillsu, promenado v Santa Monici, pozdravijo vas na letališču LAX in predstavljajo prepoznavno mestno veduto Los Angelesa nasploh.

Trump krči naravne parke in jih odpira industriji

Zara di ostrih kritik se je administracija ameriškega predsednika Donalda Trumpa odločila, da vseeno ne bo ukinjala naravnih parkov in spomenikov, kot je to sprva nameravala, bodo pa vseeno uvedli ...

Guam, pacifiški otok "na muhi" Severne Koreje - tropski raj ali vojaško oporišče?

V teh dneh, ko ZDA in Severna Koreja kar tekmujeta, katera bo izrekla drugi večje in bolj zlovešče grožnje, so se oči javnosti malce nenadejano uperile v Guam – otok, ki bi ob morebitnem napadu ...

Most Golden Gate - turistična znamenitost s temno platjo

Most Golden Gate, emblem ne le San Francisca, ampak Kalifornije na splošno, je bil slovesno odprt maja 1937, v 80 letih pa postal najbolj fotografirani most na svetu, ki ga letno obišče 10 milijonov ...

"Zamorec Bill": Utah v boju za ohranitev "rasističnega" imena kanjona

V ameriški zvezni državi Utah je strokovni odbor za zemljepisna imena glasoval za ohranitev imena kanjona, ki je zaradi rasističnih podtonov v zadnjih letih postalo problematično.

Foto: Sprehod po "resničnem" Twin Peaksu, četrt stoletja pozneje

V nedeljo se po 26 letih na zaslone vrača Twin Peaks, izmišljeno ameriško malo mesto, ki ga je v kultni seriji Davida Lyncha pretresel umor priljubljene gimnazijke.

Prijavite se na e-novice