Hiša ima okna, ki segajo od tal do stropa, da lahko stanovalci ves čas opazujejo ladje, ki plujejo mimo. Foto: EPA
Hiša ima okna, ki segajo od tal do stropa, da lahko stanovalci ves čas opazujejo ladje, ki plujejo mimo. Foto: EPA

Vila, ki leži na gromnem posestvu na avstralskem otoku Hamilton, in jo je na dražbi ponudila avkcijska hiša Christie's Great Estates, je ocenjena na sedem milijonov avstralskih dolarjev.

Cena v primerjavi s podobnimi razkošnimi vilami v Sydneyju niti ni tako zelo visoka, posestvo je pa, po besedah organizatorjev dražbe, neprimerno lepše. Vila, ki nosi ime Tradewinds in je zgrajena v indonezijskem stilu, leži na jugu Velikega koralnega grebena in ima pet sob v glavni stavbi, v bližnjem paviljonu pa je svoj prostor našla velika kraljevska spalnica. Ob paviljonu je tudi ogromen bazen, obkroža pa ju pravljični vrt, poln redkih rož in nenavadnih rastlin.

Razkošno počitniško domovanje je zasnovano tako, da ima stanovalec iz katerega koli dela hiše odprt pogled na morje, saj vilo krasijo ogromna okna, ki segajo od tal do stropa. Predstavnica dražbene hiše je prepričana, da je vila najboljša izbira za družine, ki si želijo miru, samote in predvsem zasebnosti, novim kupcem pa zagotavljajo tudi, da se bodo v "počitniški hišici" zares spočili, saj je tudi njena oprema v istem razredu kot hiša - razkošna.