Necker Island - zasebni raj Richarda Bransona. Foto: flickr
Necker Island - zasebni raj Richarda Bransona. Foto: flickr
Musha Cay je zasebno igrišče Davida Copperfielda. Foto: flickr
Belo-turkizna pravljica Parrot Caya, kjer ima svoje domove cela vrsta zvezdnikov. Foto: flickr
Pogled z zraka na Tetiaroo sredi Francoske Polinezije, kamor je na oddih od Hollywooda in slave prihaja Marlon Brando. Foto: EPA

In če imate denar, so možnosti skorajda brezmejne. A za ultimativno razvajanje v samoti brez omejitev - kaj če bi odpluli na skrivališče v lasti zvezdnika? Od otočka Richarda Bransona do tistega, ki ga je imel v lasti Marlon Brando, zvezdniški pečat teh spodnjih štirih otokov doda edinstveno piko na i tipičnim luksuznim počitnicam.
Necker Island
Bi Richard Branson, britanski milijarder in ustanovitelj imperija Virgin, lahko izbral lokacijo bolj primernega imena za svoj otoški dom kot britanske Deviške otoke (ang. Virgin Islands)? Necker, ki leži sredi turkiznega morja, obkroženega s koralnim grebenom, je gostil že skorajda vse, ki v svetu zabave kaj pomenijo: od popdiv Mariah Carey in Janet Jackson do medmrežnega tajkuna Larryja Pagea, ki se je tu poročil. Branson je otok počasi zgradil iz skromnega skupka bambusovih koč v tipično milijarderjevo tropsko igrišče.
Središče Neckerja je Velika hiša, Great House - prostrana koča v balijskem slogu, ki se ponaša z glavno spalnico s panoramskim razgledom in zasebnim zunanjim džakuzijem. Otok ima številne t. i. neskončnostne bazene, teniška igrišča in telovadnico, kot tudi 60 članov osebja, vključno z ekipo inštruktorjev za vodne športe.
Otok je lahko vaš (in še od 27 vaših najtesnejših prijateljev) "že" za 54.500 dolarjev na noč - v to ceno so vključeni tudi vsi obroki, pijača in brezžično medmrežje.
Musha Cay
Za magično izkušnjo - dobesedno - vam bo milijarderski iluzionist David Copperfield dal v najem svoj zasebni košček Bahamov za pičlih 37.500 dolarjev na dan. Dvakrat večja od Bransonovega otoka, Copperfieldova Musha Cay, ima le polovico Bransonovega števila služabnikov, a naj vas to ne odvrne. Za začetek, kje drugje lahko plavate z morskimi psmi, že pet minut pozneje pa igrate biljard na avtentični mizi čarovniške legende Harryja Houdinija? Na svoji spletni strani Copperfield vabi z besedami, da "zasebno sonce greje vaš obraz in zasebni valovi pluskajo ob vaša stopala".
In ko slavni iluzionist reče zasebno, misli zares zasebno. Musha Cay obdaja 10 drugih otokov, znanih pod skupnim imenom Copperfield Bay (Copperfieldov zaliv), kupljenih posebej zato, da bi povečali njegovo zasebnost. Glavna otoška rezidenca, slabih tisoč kvadratnih metrov prostran Highview, ima svojo lastno plažo in pomol. Otok ima celo svoje zasebno pristajalno pisto. Musha Cay je seveda opremljena tudi s številnimi vrstami udobja - od klimatizirane telovadnice in poslovnega centra do sladkovodnega bazena na oceanu in teniških igrišč. Na otoku lahko prespi do 24 gostov v 12 spalnicah, za prevoz pa skrbi 22 avtomobilčkov za golf.
Parrot Cay
Si želite zaspati v postelji Brucea Willisa? Rezati s priborom Keitha Richarda? Potem se napotite na zasebni otok Parrot Cay na Turks and Caicosu. Sicer obstaja možnost, da boste morali otok deliti z neznanci, saj ni mogoče najeti celotnega otoka, a tu ima domove cela vrsta zvezdnikov in vsi so na razpolago za najem - če le imate toliko pod palcem.
Ena noč na Parrot Cayu vas bo stala od 545 dolarjev za sobo skromne velikosti (ne v lasti kake znanega zvezdnika) do 25.000 dolarjev za noč v The Sanctuary, obalni posesti ameriške modne velikanke Donne Karan. Parrot Cay (prej imenovan Pirate Cay), ki po velikosti z lahka zasenči tako Musho kot Necker, je dostopen le po vodi.
Tetiaroa
Skrit v skupini otokov v Francoski Polineziji, točno na sredini Tihega oceana, leži zasebni atol, ki je bil nekoč otoško kraljestvo ene najslavnejših in najbolj enigmatičnih filmskih zvezd 20. stoletja: Marlona Branda. Tetiaroo sestavlja 13 otočkov, obrobljenih s kolobarjem bele mivke, in obdane s koralnim grebenom, za katerega se iz zraka zdi, da se svetlika kot turkizni amulet.
Brando je otočje odkril, ko je leta 1960 iskal snemalne lokacije za Upor na ladji Bounty. Kupil ga je šest let pozneje in kmalu je postal zatočišče pred slavo, ki se ji je vse bolj izogibal. S svojo tahitijsko ženo Tarito je Brando na otoku leta 1973 zgradil hotel, ki je deloval vse do njegove smrti leta 2004.
Danes je edini prebivalec Tetiaroe 48-letni Simon Teihotu Brando, igralčev sin, ki zdaj dela kot oskrbnik otoka. In čeprav danes ostaja le malo od Brandove zapuščine - izvirna pristajalna pista in hotel sta propadla - naj bi bili v delu načrti za zasebno, ekoluksuzno letovišče, izvirno imenovano The Brando.