Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Indice

Suggerimenti

Nessun risultato trovato.


Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Risultati della ricerca

Condividi TV Capodistria Radio × Menu

Archivio

Koncerti – razvedrilni program Siddharta v Areni Stožice, 2. del

13. 4. 2024

Na ekrane prihaja razprodani koncert Siddharte, posnet 18. novembra 2023 v ljubljanski Areni Stožice. 30 let po legendarnem koncertu na bežigrajskem stadionu in izidu albuma Rh-. Obiskovalci, mediji in strokovna javnost so enotni, da je tokratni koncert – tako kot je pri Siddharti že v navadi – premaknil meje koncertne in odrske produkcije. Navdušujoč program, ki traja skoraj tri ure in pol, vsebuje največje uspešnice in tudi pesmi najnovejšega albuma X. Koncert bo premierno na TV Slovenija predvajan v dveh delih.

Koncerti – razvedrilni program Siddharta v Areni Stožice, 1. del

6. 4. 2024

Na ekrane prihaja razprodani koncert Siddharte, posnet 18. novembra 2023 v ljubljanski Areni Stožice. 30 let po legendarnem koncertu na bežigrajskem stadionu in izidu albuma Rh-. Obiskovalci, mediji in strokovna javnost so enotni, da je tokratni koncert – tako kot je pri Siddharti že v navadi – premaknil meje koncertne in odrske produkcije. Navdušujoč program, ki traja skoraj tri ure in pol, vsebuje največje uspešnice in tudi pesmi najnovejšega albuma X. Koncert bo premierno na TV Slovenija predvajan v dveh delih.

Koncerti – razvedrilni program Poklon slovenskih glasbenikov Slavku Avseniku

23. 3. 2024

Poklon slovenskih glasbenikov Slavku Avseniku; Avsenikove melodije v izvedbi Alfija Nipiča, Klemna Koširja, Modrijanov, Grege Avsenika in Ansambla Saše Avsenika ter Čukov.

Koncerti – razvedrilni program Aplavzi! - Tinkara Kovač

17. 3. 2024

Leta 2015 je Dušan Hren izbral izvajalce slovenske glasbe v oddaji Aplavzi, ti pa so predstavili svoj izbor popularnih skladb. Tinkara Kovač je izbrala Veter z juga, se spomnila na izjemnega Janeza Bončino Benča in na kolega Rudija Bučarja, odločila pa se je tudi za pesem Round and round, s katero je Slovenijo leta 2014 zastopala na izboru za Pesem Evrovizije.

Koncerti – razvedrilni program Aplavzi! - Darja Švajger

10. 3. 2024

Leta 2015 je Dušan Hren izbral izvajalce slovenske glasbe v oddaji Aplavzi, ti pa so predstavili svoj izbor popularnih skladb. Darja Švajger je izbrala Prisluhni mi, ki jo je za vedno povezala s poslušalci, ter Otok ljubezni in Sončen dan. Odločila pa se je tudi za pesmi Lastovka Elde Viler in Poljubljena skupine Tabu.

Koncerti – razvedrilni program Tvoje pesmi živijo naprej, poklon Lojzetu Slaku in njegovi glasbi

10. 3. 2024

V spomin godcu, ki nam je veliko let lepšal življenja in njegovemu dobremu prijatelju, pesniku, ki nam je v življenja nosil millino, je bil posvečen koncert: Tvoje pesmi živijo naprej. Tako lahko ponovno doživimo vso veličino Lojzeta Slaka in njegove harmonike, ter podoživimo njegovo hudomušnost – svoj pečat pa so dodajajo pesmi Toneta Pavčka. Obema velikanoma so se poklonili Fantje s Praprotna, Zadnja zasedba tria Slak, Tone Štritof in Janez Hvale. Gostje na njegovem inštrumentu - harmoniki so: Rok Švab, Andrej Svetlin, Matija Slak, Tine Lesjak, Brane Klavžar in Peter Fink. Posebno noto dodajajo člani simfoničnega orkestra RTV Slovenija pod vodstvom Patrika Grebla in igralca Saša Pavček in Boris Ostan s poezijo Toneta Pavčka. Scenarist Jure Ivanušič

Koncerti – razvedrilni program Vlado Kreslin: 30 let v Cankarjevem domu

5. 3. 2024

Pred dvaintridesetimi leti je Vlado Kreslin z ljudskimi godci iz rojstnih Beltincev, Beltinško bando in svojimi starši prvič stopil na oder Gallusove dvorane. Kar je bilo v začetku videti kot nenavaden izlet rokerskega pevca v etno glasbo, se je spremenilo v prvovrstno glasbeno poslastico, ki že več kot tri desetletja navdušuje poslušalce v vedno nabito polni veliki dvorani Cankarjevega doma. Tridesetletnico koncertiranja v Cankarjevem domu je Kreslin proslavil tudi s ponovno izdajo svojega prvega solističnega albuma Namesto koga roža cveti, ki je izšel konec junija leta 1991, kot prvi CD v samostojni Sloveniji. Koncerti Vlada Kreslina z Malimi bogovi in Beltinško bando decembra 2021 so zveneli v duhu tega albuma, saj so glasbeniki odigrali prav vse skladbe s te že kultne plošče. Tokrat bomo užili del tega bogatega koncerta, ki ga je režirala Tina Novak.

Koncerti – razvedrilni program Aplavzi! - Čuki

3. 3. 2024

Leta 2015 je Dušan Hren izbral izvajalce slovenske glasbe v oddaji Aplavzi, ti pa so predstavili svoj izbor popularnih skladb. Jože Potrebuješ je izbral glasbeni spot Ta vlak skupine Čuki, se spomnil zasedbe Gu Gu s pesmima Na Jamajko in Mi imamo se fajn. Izbral je tudi skladbo Mavrica nekdanjega člana Čukov Marka Vozlja ter skladbo Bam Bam Bam skupine Čuki.

Koncerti – razvedrilni program Silence: Slovar norosti

2. 3. 2024

"V norem svetu so le norci zdravi." Akira Kurosava Društvo Pekinpah je 4. novembra 2022 izdalo peti studijski album dueta Silence z naslovom The Vocabulary of Madness. Istega dne je bil v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma koncert, na katerem je duet ob pomoči gostov in z izbrano, delikatesno iracionalnostjo predstavil vse skladbe z novega albuma in izbor starejših del. The Vocabulary of Madness oziroma Slovar norosti, prvi studijski album dueta Silence po desetih letih, je nepričakovan album za nepričakovane čase. Gre za prvi vodič po univerzalnem, vse bolj priljubljenem jeziku. Norost je namreč jezik, ki ga vsi govorimo tekoče – še posebej takrat, ko to ni naš namen. Koncert je režirala Urška Žnidaršič.

Koncerti – razvedrilni program Nuša Derenda: Veliki koncert s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in gosti

27. 2. 2024

Nuša Derenda, izjemna vokalistka in ena najbolj priljubljenih pevk zabavne glasbe pri nas, je ob 25. obletnici uspešnega ustvarjanja s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija in gosti priredila gala koncert. V vseh letih je Nuša nanizala številne uspešnice, prejela ogromno nagrad, zmagovala na festivalih, njen nastop na Pesmi Evrovizije pa še vedno velja za enega najboljših in najbolj odmevnih. V Cankarjevem domu v Ljubljani se je aprila 2023 z velikim koncertom zahvalila vsem zvestim poslušalcem in oboževalcem, ki jo spremljajo in podpirajo že vseh 25 let. Režiser: Aljaž Bastič.

Koncerti – razvedrilni program Lačni Franz: Veliki finale

17. 2. 2024

Skupino Lačni Franz je več kot štiri desetletja njenega delovanja krasila avtorska originalnost in duhovita provokativnost, s katero je navduševala tako domačo kot regionalno publiko. Nekatere njihove pesmi so kot uspešnice posameznih generacij ponarodele, zato si jih še vedno prepevajo mladi vseh starosti. S serijo poslovilnih koncertov po vseh državah bivše Jugoslavije se je od svoje publike poslovila z glasbenim programom poimenovanim Veliki finale. Koncert je bil posnet v ljubljanski Cvetličarni 17. novembra 2022. Režija: Urška Žnidaršič.

Koncerti – razvedrilni program Opojen večer, 10 let ansambla Opoj z gosti, 2.del

16. 2. 2024

Posnetki koncertov popularne glasbe različnih zvrsti (narodnozabavne, pop, rock, metal,..).

Koncerti – razvedrilni program Opojen večer, 10 let ansambla Opoj z gosti, 1.del

9. 2. 2024

Posnetki koncertov popularne glasbe različnih zvrsti (narodnozabavne, pop, rock, metal,..).

Koncerti – razvedrilni program Žan Serčič - Ljubezenske igre

3. 2. 2024

Žan Serčič, eden najbolj iskanih domačih glasbenih avtorjev, se je po dobrem desetletju ustvarjanja dokončno umestil med najbolj vroče domače glasbene izvajalce. Z velikim koncertom v ljubljanskem Media Centru je novembra 2023 proslavil izid svojega tretjega avtorskega albuma Ljubezenske igre, na katerem sta tudi hita Pusti mi spomin in Pijan od ljubezni, dve izmed največkrat predvajanih skladb na slovenskih radiih v letu 2023. Koncert Žana in njegovih Šakalov je izjemno sprejelo tudi njegovo občinstvo, ki je v en glas zapelo tudi druge njegove uspešnice, kot so Zadnja noč, Snežinki, Naj me vzame, Živim za trenutek, Čudeži, Tebe ne dam, Rada, Letim ... Koncert je režirala Urška Žnidaršič.

Koncerti – razvedrilni program Noč Modrijanov 2018: poklon Sloveniji in njenim ljudem, 2. del

2. 2. 2024

Tako lepa in raznolika kot je Slovenija, tako 'lepi' in raznoliki smo ljudje, ki tukaj živimo. To je bilo osrednje sporočilo Noči Modrijanov 2018, s podnaslovom Tu smo doma. V celjski dvorani Zlatorog jo je v dveh zaporednih večerih, v identičnih ponovitvah, ustvarilo več kot sedemsto glasbenikov in plesalcev, k imenitnemu vzdušju pa je z vnetim sodelovanjem prispevalo okrog 12 tisoč obiskovalcev. Letošnji oder Noči Modrijanov je bil Slovenija v malem. Nastopajoči so prihajali iz hiš, ki so tipične za slovenske pokrajine. Vsako od pokrajin je na odru ves večer zastopal 'domači' ansambel, doma prav od tam: za Dolenjsko so peli in igrali Novi spomini, iz Prekmurja so bili Mladi Pomurci, s Koroške je prišel ansambel Naveza, Primorsko je zastopal Ansambel Akordi, Ansambel Jureta Zajca je bil z Notranjsko - kraške regije, z Gorenjske Ansambel Storžič, v Ljubljani je bil Ansambel Poljanšek, Ansambel Vikend pa je zastopal Štajersko. Poskočni muzikanti so bili vandrovci in so nastopali na vseh odrih, za vsako pokrajino pa so si nadeli tudi posebna oblačila. Peli so še Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Rok Ferengja, Nika Zorjan, Marjan Smode, Rok Kompare, Žan Serčič, Elda Viler, Manca Špik, Dejan Vunjak, Vinko Šimek, Alfi Nipič, Oto Pestner, Aleksander Jež, BQL, Vivere, 280 članski zbor Gimnazije Celje - Center, najboljši evrovizijski zbor Carmen Manet, harmonikarski orkester Roka Švaba in mnogi drugi.

Koncerti – razvedrilni program Prasica, slabšalni izraz za žensko

27. 1. 2024

Filmski prvenec režiserke Tijane Zinajić in scenaristke Ize Strehar – Prasica, slabšalni izraz za žensko - je na Festivalu slovenskega filma pobral sedem vesen, tudi glavno nagrado žirije za najboljši celovečerni film in nagrado občinstva. Na festivalu LIFFE je Prasica v hipu razprodala vse ljubljanske projekcije. Najbolj vroč slovenski film v zadnjem času je kinematografsko premiero doživel v petek, 18. 3. 2022, v CUK Kino Šiška. Po projekciji filma so oder zavzeli glasbeniki, ki so prispevali glasbo za film. Med njimi najdemo najbolj markantno slovensko indie rock zasedbo Koala Voice, (t)rap prvake Matter , novega trubadurja z žametnim glasom in ostrim jezikom Popotnika, legendarno hardcore zasedbo Pizda Materna, svež ljubljanski rap dvojec PTČ, mednarodno uspešnega producenta in didžeja Ichisana , nežno zasanjan synth-pop kvartet Futurski, mojstra jazz trobente Tomaža Gajšta z vrhunsko zasedbo ter posebnega gosta, večnega Ota Pestnerja. Ker je nekaj nastopajočih pred koncertom zbolelo za koronavirusom, sta kot dosledni zamenjavi nastopila tudi vzhajajoča zvezda sodobnega hip hopa Sahareya ter legendarni predstavnik stare šole slovenske rap scene Klemen Klemen. Koncert je posnela ekipa TV Slovenija pod režijsko taktirko Urške Žnidaršič.

Koncerti – razvedrilni program Perpetuum Jazzile – Vokalna ekstaza 40 let

27. 1. 2024

En večjih in najbolj prepoznavnih vokalnih orkestrov na svetu je v Cankarjevem domu konec meseca oktobra 2023 praznoval častitljivih 40 let delovanja. Zasedba, ki tradicionalno pripravlja koncerte pod imenom Vokalna ekstaza, je tokrat uprizorila tudi pravo vizualno ekstazo. Obudili so vse svoje največje uspešnice, se spomnili vseh obdobij in umetniških vodstev, predstavili pa tudi nove pesmi. Perpetuum Jazzile je koncertno aktivna zasedba, ki ima za seboj čez 1.000 nastopov, v desetletjih je naštela preko 300 članov pevcev, izdala 13 albumov in DVD, se lahko pohvali z več kot 120 milijonov ogledov na platformi YouTube in zaenkrat ostaja edini slovenski izvajalec, ki je razprodal Stožice dva večera zapored. Koncert je režiral Aljaž Bastič.

Koncerti – razvedrilni program Pankrti 45 let

20. 1. 2024

Legendarna zasedba je svojo glasbeno pot začela pred 45 leti, leta 1977 s prvim nastopom na Gimnaziji Moste. Pozneje so druga za drugo nastajale mnoge provokativne pesmi, kot so Anarhist, Lublana je bulana, Totalna revolucija, Metka, ki so jim pozneje sledile Za železno zaveso, Zvečer v mestu, Osmi dan, Umazane igre, Bandiera Rossa in številne druge. Pankrti so s svojim delovanjem pisali zgodovino tako na glasbenem in kulturnem kot političnem področju ter se za vedno zapisali v zgodovino kot fenomen, ki še zdaj spremlja mlajšo in starejšo generacijo. Veljajo za največjo tako skupino vseh časov za železno zaveso. Ob 45. obletnici leta 2022 so se Pankrti z velikim koncertom v legendarni ljubljanski Hali Tivoli poklonili svojemu občinstvu. Nastopili so v originalni zasedbi kot ob koncu delovanja: Pero Lovšin - Gnus, Bore Kramberger, Slavc Colnarič, Bogo Pretnar in Marc Kavaš. S svojo navzočnostjo so jih počastili tudi glasbeni kolegi iz skupine Električni orgazam, Davor Gobac (Psihomodopop), Borut Marolt (Niet) in Grega Skočir (Big Foot Mama), nekatere bomo videli tudi v televizijskem posnetku koncerta. Koncert je režirala Urška Žnidaršič.

Koncerti – razvedrilni program Prifarski muzikanti: Najlepših 35, 2. del

19. 1. 2024

Prifarski muzikanti so v letu 2023 praznovali že 35 let delovanja. Ob tej priložnosti so se obdali z glasbenimi prijatelji, ki se tudi sami vrtijo okoli 35-letnice. Na slavnostni koncert so povabili Nino Pušlar, Čuke, Katice, Oktet Žetev, Dareta Kauriča, folkloristke iz Dragatuša, Jazbečarje in druge odlične inštrumentaliste. To je bil že 15. veliki gala koncert Prifarskih muzikantov v Cankarjevem domu. Spremljali ga boste lahko na TV Slovenija 1 v dveh delih.

Koncerti – razvedrilni program Koncert Avtomobili – 40 let skupine in album Sijaj

13. 1. 2024

Legendarna primorska zasedba Avtomobili neprekinjeno deluje že 40 let. Častitljiv jubilej so se člani skupine odločili kronati z novim, že enajstim studijskim albumom Sijaj, ki je septembra 2022 izšel pri ZKP RTV Slovenija. Plošča prinaša 13 novih skladb, na katere so fantje zelo ponosni, saj pomenijo korak naprej v zvenu skupine, ki pa ostaja "avtomobilsko" prepoznaven in unikaten. "Album smo zaradi covida snemali dolgi dve leti, v celoti je nastal v Gorici. Pri njem so poleg članov zasedbe sodelovali še: Rok Škarabot na tolkalih, Jani Šepetavec na tenorsaksofonu in Uroš Trebižan na kontrabasu, ki so s svojimi prispevki nadgradili zvok zasedbe, ne da bi okrnili njegovo bazičnost in prvinskost. Fantje pravijo, da je to najboljši album doslej. Skladbe na njem govorijo o potovanjih, svetu in podeželju v domači Sloveniji," ploščo opisuje Marko Vuksanović, ob tem pa poslušalce vabi in spodbuja, da si o pesmih ustvarijo svojo sodbo. Avtomobili so David Morgan (bobni), Boštjan Andrejc - Bushy (kitare), David Šuligoj (bas), Mirko Vuksanović (klaviature) in Marko Vuksanović (vokal). V živo so se predstavili 10. 11. 2022 v Siti teatru v Ljubljani. Televizijski koncert je režirala Špela Kuclar.

Pagina 1 di 19
Registrati alle e-novice

Registrati alle e-novice

Neveljaven email naslov