Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Odkrito - Arhiv

Odkrito o vlogi Slovenije v mednarodnih odnosih

V oddaji Odkrito bomo osvetlili vlogo Slovenije v mednarodnih odnosih. Koliko je Slovenija kredibilna in kakšna je njena neformalna teža, predvsem v luči zadnjih dogajanj, bodo povedali poslanci Matjaž Nemec, Igor Peček, Jožef Horvat in Andrej Šircelj.

Odkrito o političnih pričakovanjih

Kaj bo na političnem prizorišču prineslo leto 2020? Bo več vsebine in manj afer? Se bo oslabljena koalicija okrepila in bo vlada zdržala, ali pa bo treba na nove volitve? O novih političnih pričakovanjih bodo govorili nekdanji vidni politiki dr. Vinko Gorenak, dr. Igor Lukšič in Lojze Peterle.

Odkrito o 2019, 365

V silvestrski oddaji Odkrito bomo govorili o križih in težavah slovenske družbe, o navdihu, kar ga je še ostalo, o pravičnosti in vrednotah. Gostje bodo dr. Boštjan M. Zupančič, pravnik in filozof, Alenka Puhar, književnica in prevajalka in dr. Boris Pleskovič, ekonomist in predsednik Svetovnega slovenskega kongresa.

Odkrito o stanju duha v slovenski družbi

V oddaji Odkrito bomo spregovorili o stanju duha slovenske družbe. Kakšno ogledalo ji ponuja politika in koliko se nas je dotaknila kriza vrednot. V studijo bodo psihiater Matjaž Lunaček, strokovnjak za govorico telesa Edvard Kadič in ekonomist dr. Yuri Sidorovich.

Odkrito o zunanji politiki

Oddaja Odkrito bo tokrat namenjena zunanji politiki. O mednarodnem položaju Slovenije, iskanju zaveznikov in zunanjepolitičnih prioritetah ter izgubljenih priložnostih bodo govorili poslanka in poslanci Monika Gregorčič (SMC), Anže Logar (SDS), Matjaž Nemec (SD) in Jožef Horvat (NSi).

Odkrito o aktualnih političnih razmerah

Medtem ko je proračun za naslednji dve leti pod streho, čaka koalicijo še veliko dela na področju zdravstva, sociale, zunanje politike in kohezije. Zadnje javnomnenjske ankete kažejo zamenjavo na vrhu priljubljenosti strank. Komu so sploh še v interesu predčasne volitve in ali lahko vlada mandat mirno pripelje do konca? Tudi o razmerju med Knovsom in Sovo ter o tem, kdo je pravzaprav na sredini, če želijo tam biti skoraj vsi. Gosta v studiu sta politična analitika Andraž Zorko in Aljuš Pertinač.

Odkrito o javnem zdravstvu

Reforma javnega zdravstva je bila ena ključnih programskih obljub koalicije. A stvari se na tem področju ne premikajo. Čakalne vrste so predolge, cene zdravil in zdravstvenih pripomočkov previsoke, ugotovitve parlamentarne preiskave iz prejšnjega mandata pa niso našle poti do sodnih mlinov. Kakšna je pravzaprav usoda javnega zdravstva? Gostje oddaje so kardiolog Blaž Mrevlje, nekdanji minister za zdravje Dušan Keber in predsednik sindikata družinskih zdravnikov Igor Muževič.

Odkrito z evropskimi poslanci

Odkrito je tedenska informativna pogovorna oddaja. V njej sogovorniki z voditeljem Igorjem Pirkovičem iz različnih zornih kotov analizirajo in komentirajo pomembna politična, gospodarska in družbena vprašanja.

Politične stranke o aktualnem dogajanju

Politične razmere so se s prehodom Levice v čisto opozicijo dodatno zapletle. Glasovi se, po matematični logiki, za koalicijo ne izidejo več. Kdo jim bo za ključne odločitve prispeval glasove? Kako dolgo bo na tak način zdajšnja koalicija še delala? So možne predčasne volitve ali nova koalicija? In medtem, ko so v ospredju razne afere, se postavlja vprašanje, kaj se dogaja z obljubljenimi večjimi projekti in predvsem reformami. Smo še vedno na začetku? O tem v pogovoru voditelja Igorja Pirkoviča s predstavniki SDS-a, NSI-ja, LMŠ-ja in SMC-ja.

Odkrito 30 let po padcu berlinskega zidu

V soboto, 9. novembra, bo minilo trideset let od padca berlinskega zidu. Pravzaprav so padli mejni prehodi, ki so jim pod pritiskom demonstrantov Vzhodnega Berlina popustile zapornice. V simbolnem in dejanskem smislu je šlo za dogodek, ki je nastal kot posledica nekaterih gibanj v osemdesetih letih, obenem pa pomenil navdih in moč za padec komunizma drugod po Evropi. Sistem, ki je zase mislil, da bo trajal večno, sistem, ki je sistematično kršil človekove pravice, in sistem, ki je ob fašizmu in nacizmu pomenil največjo tragedijo Evrope 20. stoletja, je bil pred tremi desetletji soočen z urami resnice. O tem, kako na te zgodovinske dogodke gledajo danes, bodo povedali diplomat Aleksander Geržina, publicist Dejan Steinbuch in literat Mitja Čander.

Odkrito o razmerah v slovenskih medijih

Napoved, da bodo na časopisu Delo odpustili približno 50 novinarjev, je vzbudila zanimanje javnosti. Kaj se dogaja na Delu in tudi v drugih časopisih, ki so zdaj vsi v zasebni lasti? Kakšne so razmere v slovenskih medijih in kakšna je prihodnost novinarstva? Kolikšen je še vpliv medijskih hiš, kako so se prilagodile novim trendom in tehnologijam? O vsem tem bo voditelj Igor Pirkovič govoril s predsednikom Sindikata novinarjev Slovenije Luko Lukičem ter strokovnjakoma za medije dr. Sandro Bašič in dr. Matevžem Tomšićem.

Odkrito o novi migrantski krizi

Odkrito je tedenska informativna pogovorna oddaja. V njej sogovorniki z voditeljem Igorjem Pirkovičem iz različnih zornih kotov analizirajo in komentirajo pomembna politična, gospodarska in družbena vprašanja.

Odkrito o Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji

Na relaciji KNOVS -SOVA je ob aferi domnevno nezakonite zaposlitve napeto. Kdo si je koga uzurpiral, kdo naj komu verjame? Predvsem pa, kaj so pristojnosti enega in drugega? Predstavili bomo stališča političnih strank, v studio pa pride Andrej Rupnik, nekdanji direktor Slovenske obveščevalno-varnostne agencije.

Odkrito o izzivih nove Evropske komisije

Kakšen je koncept novega svetovnega reda? Po predsedniku Trumpu ima prednost nacionalno, globalisti pravijo nasprotno. Kako močna bo Evropa po konstituiranju parlamenta in komisije? Kdo dobiva gospodarsko vojno med ZDA, Evropo in Kitajsko? Kje si bo svoje mesto in položaj izborila Slovenija? O tem bodo govorili Lojze Peterle, dr. Dimitrij Rupel in dr. Bogomil Ferfila. Voditelj Igor Pirkovič.

Odkrito o resoluciji o strategiji nacionalne varnosti

Kaj pravzaprav ogroža Slovenijo? Kibernetski napadi, terorizem, naval migrantov ali pa smo kar sami sebi že nevarni? Prejšnji teden so poslanci potrdili Resolucijo o nacionalni varnosti, ki naj bi bila ustrezna podlaga za sprejem potrebnih in zavezujočih pravnih aktov s področja varnostne politike. Največja opozicijska stranka pa pravi, da gre spet le za mrtvo črko na papirju. Mnenja bodo soočili predstavniki SDS, LMŠ, Desus in SNS. Voditelj Igor Pirkovič.

Odkrito o političnih razmerah

V studiju bomo soočili poglede na aktualno politično dogajanje. V ospredju bo vladin predlog rebalansa proračuna, vpliv politike na kadrovanje v državnih podjetjih in razmere znotraj koalicije. V oddaji sodelujejo predstavniki SDS, SMC, NSI in SAB.

Odkrito o korupciji

Po ocenah strokovnjakov je korupcija eden večjih problemov slovenske družbe. Skorajda ni večjega projekta v zadnjih letih, kjer ne bi omenjali suma korupcije. Na sodiščih konča le malo tovrstnih primerov, zato je na mestu vprašanje, ali je korupcija vgrajena v slovenski pravni sistem. Prav zaradi koruptivnih in sicer neetičnih milijoni ravnanj, ko izginjajo davkoplačevalskega denarja, je država dražja kot bi lahko bila. Voditelj Igor Pirkovič.

Odkrito o aktualnih političnih razmerah

Odkrito je tedenska informativna pogovorna oddaja. V njej sogovorniki z voditeljem Igorjem Pirkovičem iz različnih zornih kotov analizirajo in komentirajo pomembna politična, gospodarska in družbena vprašanja.

Odkrito z analitiki o aktualnem dogajanju

Aktualne politične razmere komentirajo Miloš Čirič, Igor Pribac in Peter Jančič. Ocenjujejo prvo leto vlade Marjana Šarca, zaplete znotraj koalicije in odnose znotraj opozicije. Seveda tudi o nedavni aferi »Kralj« in o tem, kdo je v slovenski politiki komu kaj dolžan.

Odkrito z evropskimi poslanci

Odkrito je pogovorna oddaja o aktualnih družbenih vprašanjih. V njej sogovorniki z voditeljem analizirajo in komentirajo aktualna politična, gospodarska in druga vprašanja, ki zadevajo kar najširši krog gledalcev. Vsak torek ob 20.30.

Prijavite se na e-novice