Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Ozare - Arhiv

Ozare

Preobrazba se lahko začne zgolj pri posamezniku, kajti množice niso, kot to prav dobro vemo, nič drugega kot slepe živali. Razmišlja Andrej Saje.

Ozare

Misli umrljivih so bojazljive, naše sodbe nestanovitne, kajti minljivo telo tlači dušo, zemeljski šotor utesnjuje zaskrbljeni um. Razmišlja Katja Kotnik.

Ozare

Kdor se povišuje, bo ponižan, in kdor se ponižuje, bo povišan. Razmišlja Mitko Gazinkovski.

Ozare

Revščine se nikomur ni treba sramovati. Marsikdo pa bi se moral sramovati bogastva. Razmišlja Geza Erniša.

Ozare

Naredite si mošnje, ki ne ostarijo, neizčrpen zaklad v nebesih, kamor se tat ne približa in kjer molj ne razjeda. Kjer je namreč vaš zaklad, tam bo tudi vaše srce. Razmišlja Geza Erniša.

Ozare

Dober človek se ne grize, ker drugi ne vidijo njegovih zaslug, skrbi ga, da on ne bi spregledal zaslug drugih. Razmišlja Katja Kotnik.

Ozare

Vsakdo lahko pobesni. Toda razsrditi se na pravo osebo, s pravo mero, ob pravem času, iz pravih razlogov in na pravi način, tega pa ne zmore vsakdo. Razmišlja Mitko Gazinkovski.

Ozare

Gostoljubnost je povezana z zaupanjem, ki ohranja socialne vezi in krepi sožitje med ljudmi. Gostoljubnost pomeni tudi soočenje s tujcem. Razmišlja Katja Kotnik.

Ozare

Tisti, ki je strog do sebe, je popustljiv do drugih. Razmišlja Geza Erniša.

Ozare

Sreča nikoli ne bo prišla k tistim, ki ne cenijo tega, kar že imajo. Razmišlja Petra Guštin.

Ozare

Jokal je oče Stefan z tistimi, ki jokajo, vendar pa se njegova duša ni radostila z radostnimi. To mu je vse življenje preprečevalo, da bi bil srečen. Zavist mu ni dovoljevala, da bi se naslajal nad tem, kar ima, zakaj stalno se je vznemirjal zaradi želje po tistem, kar mu je manjkalo. Počasi se je pretvarjal v nesrečno orodje zlobe. Razmišlja Tadej Rifel.

Ozare

Vsa prava življenja so lepa in težka. Razmišlja Sonja Pungertnik.

Ozare

"Denar je dober sluga in slab gospodar." (Aleksander Dumas) Razmišlja Tadej Rifel.

Ozare

Nemogoče je videti sonce brez sonca samega, nemogoče spoznati Boga brez Boga v sebi, brez vere vase. Kajti Bog je v nas. Tisti, ki ne veruje vase, ne veruje niti v Boga, ki je naseljen v njem. Razmišlja Sonja Pungertnik.

Ozare

Zdravje je največjo darilo, zadovoljstvo je največje bogastvo, zvestoba najboljši odnos. Razmišlja Petra Guštin.

Ozare

Imeti moramo tri srca: za Boga čisto srce, za bližnjega srce milostni ter zase ostro in strogo srce. Razmišlja Sonja Pungertnik.

Ozare

Kako dosegam osebni mir? Razmišlja Petra Guštin.

Ozare

"Če smo zadovoljni s tem, kar imamo, je to največje in najvarnejše bogastvo." (Cicero) Razmišlja Tadej Rifel.

Ozare

Ali se v sodobnem svetu vzpostavlja nadzor nad posameznikom? In se manipulirani posasmeznik, ki je brez upanja, zateka v doping (droge, alkohol, igre, socialni mediji) in šoping (neusmiljeno nakupovanje). Kje je tu svoboden človek v odnosu do preseženega? Razmišlja Mihael Weber.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ...