Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Ezopovo gledališče - Arhiv

Ezopovo gledališče Nogometna tekma - Bizoni in lev, risanka

Bajski odlično igrajo nogomet in zmagujejo proti Petji, Ezopu in Lenartu. Ezopova edina možnost za zmago je, da spre Bajske med saboj. Z nekaj lažmi mu to uspe. Bajski se stepejo in Ezop zabije par golov. Po tem dogodku Ezop napiše igro o treh bizonih, ki jih lev spre med seboj, da bi jih požrl. Bajski, ki igrajo bizone so še vedno tako jezni drug na drugega, da se še v predstavi stepejo.

3. junij 2020

Ezopovo gledališče Spomin na prvi dan - Zvesti orel, risanka

Ezop hoče nagnati Bajske, ker so mu uničili še eno predstavo. Petja pa spomni Ezopa na prvi dan, ko so se Bajski pridružili Ezopovemu gledališču in na to, kako so mu rešili življenje. Ezop obdrži Bajske in v spomin na ta dogodek napiše igro o zvestem orlu.

2. junij 2020

Ezopovo gledališče Ezop dobi oboževalca - Zlata sekira, risanka

8. Ezop dobi oboževalca / Zlata sekira Ezop poišče idiličen kraj za pisanje, a mu ne gre, zato popisan papir vrže v potok. Rakun najde zavržen list in napisano mu je všeč, zato vpraša Ezopa, če je njegovo. Ezop se boji, da bo ozmerjan, ker je nasmetil, zato se zlaže, da ni. Ko uvidi zakaj gre, hoče rakunu razložiti, kaj se je zgodilo, a je prepozno. Ezop bi lahko zaslovel, a ker se je zlagal, ga rakun ni jemal resno. V igri tisti večer, resnicoljubni gozdar dobi zlato sekiro, lažnivi pa ostanejo brez vsega.

1. junij 2020

Ezopovo gledališče Športniki Bajski - Sveženj palic, risanka

Skupina Ezopovega gledališča ravno hoče postaviti oder, ko pride vodja Kozlovega gledališča, ki pravi, da je to njihovo mesto, ker so prišli prvi. Da bi rešili spor, se igralci odločijo za športno tekmovanje. Bajski ne držijo skupaj ampak igra vsak po svoje, zato Ezopova skupina izgubi. Ezop Bajskom pokaže, kako se ena palica hitro zlomi, svežnja palic, ki se trdno držijo skupaj, pa ni moč prelomiti.

29. maj 2020

Ezopovo gledališče Smešni piknik - Pastir in volk, risanka

Petja napiše igro o pastirju, ki se šali s prijatelji tako, da jih naplahta, da je prišel volk. A ko pride pravi volk, mu nihče ne pomaga, ker mu nihče več ne verjame. Skupina gre tisti dan na piknik v začarani gozd v katerem pukne vsak, ki se zlaže. Priča smo glasni in precej smrdljivi zabavi.

28. maj 2020

Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov