Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Prenos bogoslužij - Arhiv

Nedeljsko bogoslužje, prenos iz Šentjerneja na Dolenjskem

Posebnost Šentjerneja, ki leži sredi Dolenjske, so sonce, vino in pesem. Nekdanja dežela celjskih grofov je znana po konjih in kartuzijanskem samostanu Pletarje. V osrčju Šentjerneja pa povezovalno deluje pastoralna ekipa. Vodi jo župnik Anton Trpin, ki danes tudi vodi nedeljsko bogoslužje.

Nedeljsko bogoslužje, prenos iz Ribnice na Pohorju

Ribnica na Pohorju je velika gručasta središčna vas v Lovrenško-Ribniškem podolju na severu Pohorja. Leži na položnem delu pobočja, imenovanem Ribniško polje. Kraj se omenja že leta 1266. Osrednji prostor je okoli župnijske cerkve sv. Jerneja, ki ima sedanjo podobo od srede 18. stoletja. Mašuje župnik Fredi Mlinarič.

Dan reformacije, prenos evangeličanskega bogoslužja iz Ljubljane

Praznično bogoslužje ob dnevu reformacije iz evangeličanske cerkve v Ljubljani vodi škof Geza Filo.

Nedeljsko bogoslužje, prenos iz župnije Št. Peter na Vašinjah v Avstriji

Prenos nedeljskega bogoslužja iz župnije Št. Peter na Vašinjah – na avstrijskem Koroškem. Župnija obsega skoraj dvajset vasic in zaselkov med Velikovcem, Rudo, Grebinjem in Dravo. Maševal bo župnik Jože Valeško.

Nedeljska maša, prenos iz Črnega Vrha nad Idrijo

Prenos nedeljskega bogoslužja iz župnije Črni Vrh nad Idrijo.

Slovesno bogoslužje ob 100-letnici priključitve Prekmurja

Na Televiziji Slovenija si boste lahko ogledali slovesno mašo iz Beltincev – v spomin na vsenarodni shod, na katerem so udeleženci poudarili povezanost prekmurskih Slovencev z matičnim narodom.

Marijino vnebovzetje, prenos bogoslužja iz cerkve sv. Marije na Tinskem

Prenos prazničnega bogoslužja iz romarske cerkve Svete Marije na Tinskem. Tja že stoletja romajo verniki iz Kozjanskega, pa tudi iz sosednje Hrvaške. Začetki svetišča so povezani s celjskimi grofi.

Nedeljska maša, prenos iz Apač

Prenos nedeljskega bogoslužja iz župnije Apače.

Praznično bogoslužje za binkošti, prenos iz Podbrda

Na binkošti ali praznik Svetega Duha kristjani praznujejo prihod svetega Duha. Sveti Duh naj bi se, po Lukovem poročilu, z ognjem in viharjem spustil na zbrane apostole. Sveti Duh je zbranim apostolom dal dar govorjenja v različnih jezikih. Prenos slovesnega bogoslužja bo iz župnije Podbrdo.

Dobrodelna prireditev EHO-Podpornica iz Križevcev

Neposreden prenos dobrodelne prireditve EHO-Podpornica iz Križevcev. EHO-Podpornica je dobrodelna organizacija Evangeličanske cerkve, ki uresničuje diakonično delo Cerkve. S tem pa nudi pomoč posameznikom ali njihovim družinam pri premagovanju socialnih stisk ter jim omogoča bolj kakovosten način življenja.

Križev pot, prenos iz rimskega Koloseja

Na veliki petek poteka v rimskem Koloseju tradicionalna postna pobožnost Križevega pota.

Evangeličansko velikonočno bogoslužje, prenos iz Hodoša

Prenos evangeličanskega velikonočnega bogoslužja iz Hodoša.

Nedeljska maša, prenos iz Odrancev

Nedeljsko mašo, ob obletnici ustanovitve Škofije Murska Sobota, bomo prenašali iz prekmurske župnije Odranci. Do leta 1760 so Odranci spadali v pražupnijo Turnišče, nato v novoustanovljeno župnijo Beltince in končno je bila leta 1944 ustanovljena samostojna odranska duhovnija, ki je leta 1961 postala samostojna župnija. Odransko župnijsko občestvo je zbiral in duhovno oblikoval prvi župnik msgr. Lojze Kozar. Bil je tudi pisatelj in urednik, zborovodja in vsestranski kulturni delavec.

Nedeljska maša, prenos iz župnije Košaki

Župnija bl. škofa Antona Martina Slomška – Maribor Košaki, je bila ustanovljena 15. avgusta 1998. Poleti leta 2008 so začeli z gradnjo nove cerkve, kakor si jo je zamislil arhitekt Ivo Goropevšek. Zaradi velikih terjatev so za dokončanje gradnje svoje darovi prispevali dobrotniki iz Slovenije in tujine. Ob tem je mariborski nadškof Cvikl dejal: »Tako je cerkev v Košakih postala znamenje vseslovenske solidarnosti, kar je v času, ko ljudje gledamo predvsem nase, spodbudno in preroško znamenje. To nam daje upanje tudi za naprej.«

Nedeljska maša, prenos iz župnije Boljunec v Italiji

Prenos sv. maše iz župnije Boljunec, ki leži na obrobju Trsta in spada v tržaško škofijo.

Polnočnica, prenos iz Šentvida pri Stični

Slovesno polnočnico bomo prenašali iz župnije Šentvid pri Stični. Le nekaj župnij po Sloveniji se lahko pohvali z več kot 1.000-letnim obstojem, ena takih je župnija v Šentvidu pri Stični. Davnega leta 1016 je bila župnija prvič omenjena v pisnih virih. Pri bogoslužju, ki ga bo daroval župnik Izidor Grošelj, bodo sodelovali pritrkovalci in župnijski pevski zbori.

Nedeljska maša, prenos iz župnije Slavina

Prenos nedeljskega bogoslužja iz župnije Slavina.

Nedeljska maša, prenos iz župnije Št. Vid v Podjuni, Avstrija

Neposredni prenos katoliškega bogoslužja iz Št. Primoža v Podjuni, na avstrijskem Koroškem. Bogoslužje bo vodil župnik Hanzej Rosenzopf.

Nedeljska maša, prenos iz župnije Sežana

Prenos nedeljskega bogoslužja iz župnije Sežana.

Marijino vnebovzetje, prenos praznične maše iz Čatež-Zaplaza

Slovesno bogoslužje ob prazniku Marijinega vnebovzetja bomo prenašali iz cerkve v Čatež-Zaplazu, kjer je osrednje romarsko svetišče Škofije Novo mesto. Maševal bo škof msgr. Andrej Glavan.

Prijavite se na e-novice