Predlogi

Odbojka
Hokej
Tenis

Rezultati iskanja

Zaradi testiranja je dodanih umetnih 2 sekunde delaya.

Filmi in serije - Arhiv

Veliki slikarji na malem zaslonu: Jaz, Claude Monet, britanska dokumentarna serija, 6/10

Tokratni del serije je malce drugačen. Umetnika ne bomo spoznavali skozi njegova dela ali strokovne analize, ampak pisma njegovim prijateljem in mecenom. Ta nam razkrijejo doslej neznano Monetovo osebno plat, njegove strahove, bolečino ob izgubi bližnjih in veselje ob uspehu. Spremljamo njegovo pot od mladih let, ko se je kot slikar še uveljavljal in je obupno potreboval denar, do nekaj mesecev pred smrtjo, ko je pismo hkrati tudi nekakšna oporoka. Claude Monet je eden največjih impresionistov, istoimensko gibanje pa je dobilo ime prav po njegovi sliki Impresija, vzhajajoče sonce.

Dolžina: 52 min

Film tedna: Posebno priznanje, francoski film

Komična drama po resničnih dogodkih. Dekle z downovim sindromom je trdno odločena, da bo opravila maturitetni izpit, tako kot vsi njeni vrstniki... Toda zanjo to ni enostavna naloga in poleg lastne ne samozavesti, se mora spopasti še z dvomi svojih najbližjih in zbadljivkami svojih sošolcev. Ker je posebna, se mora spopasti z vsakim novim področjem posebej in sama ugotoviti, kje so njene meje. Sošolci so, kakor pač so sošolci; eni so razumni, tenkočutni in radi pomagajo, drugi so brezobzirni, zlobni in zajedljivi. Nič drugače ni z učitelji, ki svoje predsodke znajo ali pač ne znajo prikriti. Francoski TV-film je imel rekordne gledanosti na francoskih televizijah. Je obenem čista »emocionalka« prežeta z dobrim humorjem, skratka »film za dobro počutje«, ki ga je težko prezreti. MENTION PARTICULIÈRE / SPECIAL HONORS / FRA / 2017 / TV Režija: Christophe Campos / Zgodba: Nathalie Hugon, Vincent Robert / Scenarij: Nicolas Mercier / Koscenaristi: Claire Lemaréchal, Christophe Campos, Nils Tavernier, Laurent Bertoni / Igrajo: Marie Dal Zotto, Bruno Salomone, Hélène de Fougerolles, Jonathan Lambert, Carole Richert, Maïra Schmitt, Gaspard Meier-Chaurand, Anaïs Rougerie, Clémence Joneau, Samuel Allain-Abitbol…

Dolžina: 1 h 33 min

Skrivnost jezera: kitajsko dekle: Kdo je tvoj očka, koprodukcijska nadaljevanka, 5/6

Robin končno izve, kdo je dekle, ki so ga našli mrtvega v kovčku. Prepoznala ga je njena stranka Brett, ki je zaradi tega ves iz sebe. Robin in Miranda se pogovorita in Miranda ji pove, da jo skrbi za njenega otroka, ki ga nosi Mahlee, Robin pa ji razkrije, da Mahlee dela v bordelu Silk 41, in da ni študentka. Mary vpraša Pussa, kaj se je zgodilo s Cinnamon, Miranda pa z Robin in njunim šefom obišče posrednico, ki je delala na kliniki za umetne oploditve, vendar jo najdejo mrtvo.

Dolžina: 59 min

Beseda na A (II.), britanska nadaljevanka, 6/6

Paul začne dvomiti, da imata z Alison še skupno prihodnost, Louise pa Mauriceu po spodleteli snubitvi predlaga, da bi obrnila nov list in začela znova. Rebecca z osnovnošolci pripravlja predstavo in vanjo vključi tudi Joeja. Ko Eddie privoli, da bo prevzel pivovarno, Nicola upa, da se bo vrnil k njej in Emily. Alison in Paul pa končno sprevidita, da Rebecca noče od doma, ker se boji zanju in za Joeja, in ji ne dovolita, da bi se zaradi tega odrekla študiju.

Dolžina: 52 min

Pred jutranjo zarjo, koprodukcijski film

Stefan Zweig (1881–1942), avstrijski pisatelj, humanist in pacifist, je pri svojih petdesetih letih dosegel svetovno slavo, potem pa je zaradi vzpona nacionalsocializma in antisemitizma leta 1934 emigriral v London. Nato je nekaj časa živel v New Yorku, kjer se ni mogel ustaliti, zato sta z drugo ženo odpotovala v Južno Ameriko, kjer se sta nastanila v bližini Ria de Janeira. Zweig je bil razočaran nad razpadajočo Evropo, obupan nad prijatelji ter razklan med prvo in drugo ženo. Imel je slabo vest, ker je pobegnil iz domovine, kar je na koncu pripeljalo do tega, da sta z ženo naredila samomor, Stefan pa je postal svojevrstna ikona 20. stoletja. Njegova brazilska hiša je danes urejena v muzej. scenarij: Maria Schrader, Jan Schomburg režija: Maria Schrader v glavnih vlogah: Josef Hader, Barbara Sukowa, Aenne Schwarz, Matthias Brandt, Charly Buebner

Dolžina: 1 h 41 min

Ekipa Bled, slovenska nadaljevanka, 11/18

Ferdo, ki je bil včasih aktiven član in funkcionar lovskega društva, se s kolegi odpravi na tradicionalni vsakoletni lov. Tega dne na policijski postaji dobijo klic, da je eden od lovcev umrl zaradi strelne rane. Prič ni, kmalu se izkaže, da je prav Ferdo glavni osumljenec. Primer prevzame inšpektor Urh, ki se zato pripelje iz Ljubljane. Luka skuša pomagati Ferdu, a ga Urh umakne iz preiskave. Bo Luka ubogal Urha ali bo vseeno skušal pomagati kolegu?

Dolžina: 25 min

Zabava 2, francoski film

V nadaljevanju francoske mladinske uspešnice je Vic stara 15 let in pol in obiskuje srednjo šolo, kjer se kot vsako drugo dekle druži z najboljšo prijateljico. Njeni starši so spet skupaj, njena zaveznica in babica Poupette sanjari o poroki z dolgotrajnim fantom, Vic pa je še vedno samska. A ljubezen jo, prav tako kot vse člane njene družine, kljub temu dohiti. Na vrat na nos se zatreska v Phillipa, očarljivega mladeniča, s komer razmišlja o naslednjih pomembnih korakih v ljubezenskem življenju. LA BOUM 2 Francoski film, 1982 Režija: Claude Pinoteau Scenarij: Danièle Thompson, Claude Pinoteau Igrajo: Claude Brasseur, Brigitte Fossey, Sophie Marceau

Dolžina: 1 h 43 min

Tujca, britanska nadaljevanka, 1/8

Univerzitetni profesor Jonah Mulray izve, da je žena Megan, s katero sta poročena tri leta, in ki veliko časa preživi v Hongkongu, ker dela v mednarodnem podjetju, umrla v prometni nesreči. Premaga strah pred letenjem in se odpravi v Hongkong. Tam izve, da je Megan živela dvojno življenje in da njena smrt v resnici ni bila nesreča, ampak umor. Pri raziskovanju ženinih skrivnosti mu pomaga Sally, uslužbenka britanskega konzulata, ki z zaročencem Benom živi precej razkošno življenje. Preiskovanja se loti tudi detektiv David Chan, ki je v preteklosti že prestopil mejo zakona. Komu lahko Jonah sploh zaupa? Mu bo uspelo razvozlati skrivnost ženine smrti? scenarij: Marston Bloom, Mark Denton režija: Paul Andrew Williams v glavnih vlogah: John Simm, Dervla Kirwan, Emilia Fox, Anthony Chau-Sang Wong, Katie Leund, Tom Wu, Thomas Chaanhing, Jason Wong, Christophe Tek 1. del: Profesor Jonah Mulray v Londonu izve, da je njegova žena Megan umrla v nesreči v Hongkongu. Ko odpotuje na prepoznavo trupla, spozna Meganinega drugega moža in ugotovi, da je živela dvojno življenje. Skrušen nad tem spoznanjem po telefonu končno posluša ženino zadnje sporočilo, ki mu razkrije, da ni umrla za posledicami prometne nesreče, temveč jo je nekdo ustrelil.

Dolžina: 43 min

Zaljubljene ženske, angleški film

Zgodba se dogaja v angleškem rudarskem mestecu po 1. svetovni vojni in govori o sestrah Brangwen ter njunih zvezah z dvema moškima, najboljšima prijateljema. Umetnico Gudrun (Glenda Jackson) ljubi industrialec Gerald (Oliver Reed), ki je do ljubezni zadržan in konservativen. Druga sestra Ursula (Jenny Linden), ki dela kot učiteljica, se poroči s svobodomiselnim inšpektorjem Rupertom (Alan Bates), ki rad raziskuje seksualnost. Nekega dne med rokoborbo z Geraldom na dan pridejo Rupertova erotična čustva do Geralda. Želje junakov nimajo ustaljene tirnice, premikajo se od enega do drugega objekta, spreminjajo obliko in predznak. Odnosi med Gudrun, Ursulo, Geraldom in Rupertom predstavljajo različne obraze ljubezni, a zadržujejo se zlasti pri ekstremih. V njihovih zvezah lahko vidimo ekstazo zaljubljenosti in agonijo brezbrižnosti, oblike dominacije in nežnosti, platonično, romantično in čutno ljubezen, homoseksualnost in heteroseksualnost, konservativne in napredne ideje, kaj naj bi seksualnost bila. Film je prirejen po romanu, s katerim je D. H. Lawrence rušil tabuje seksualno ukročene britanske družbe. Ken Russell, eden od bolj avantgardnih avtorjev v britanski kinematografiji, je za tukajšnje režijske dosežke prejel oskarja. Za sijajno, zahtevno vlogo je zlati kipec prejela tudi Glenda Jackson. WOMEN IN LOVE Angleški film, 1969 Režija: Ken Russell Scenarij: D. H. Lawrence (roman), Larry Kramer Igrajo: Alan Bates, Oliver Reed, Glenda Jackson

Dolžina: 2 h 5 min

Ekipa Bled, slovenska nadaljevanka, 10/18

V hotelu na Bledu je premožni gostji iz tujine, sicer zdomki iz teh krajev, izginila torbica z dokumenti in s precej gotovine. Vse sledi in njeno pričevanje kažejo na osebje hotela. Kmalu pa primer seže globlje, kot bi večina vpletenih želela, dejstva, ki prihajajo na dan, še posebej vplivajo na Ferda. Luka je presenečen, da se v hotelu pojavi tudi Sara, še večje presenečenje pa je, kaj tam v resnici počne.

Dolžina: 24 min

Ekipa Bled, slovenska nadaljevanka, 9/18

V reki najdejo truplo, ki na prvi pogled ne kaže znakov nasilja. Nives in Luka, ki sta prisiljena čakat preiskovalnega sodnika, se odločita, da bosta vseeno temeljito raziskala vse okoliščine. Luka se med čakanjem zaupa Nives in se odloči, da bo storil korak, ki bi postavil nove temelje za njegovo zvezo s Saro. Tudi Sara medtem na drugem koncu Bleda razmišlja o svojem ljubezenskem odnosu in prihodnosti. Sodnika še kar ni, vse kaže na dež, po telefonu pa sitnari še Ferdo, ki se smrtno dolgočasi na dopustu.

Dolžina: 25 min

Ekipa Bled, slovenska nadaljevanka, 8/18

Politiku med rekreacijo nekdo ukrade vse stvari iz garderobne omarice. Vse kaže na osebje kluba, bodisi na receptorko ali na vzdrževalca. Kmalu pa se izkaže, da tudi politik ni povedal vsega, še bolj pa se stvari zapletejo, ko preiskavo prevzame prišlek iz Ljubljane. Bosta Ferdo in Luka še na bojni nogi ali bosta združila moči in prišla primeru do dna?

Dolžina: 25 min

Ekipa Bled, slovenska nadaljevanka, 7/18

Po internetu kroži posnetek, v katerem mlado ambiciozno influencerko ugrabijo sredi snemanja ob Blejskem jezeru. Kdo je dekle, ali gre za ugrabitev, ali samo za dobro načrtovano medijsko akcijo? Ferdo se bori z novim svetom, ki obstaja nekje med internetom in pametnimi telefoni in v katerem se počuti čedalje bolj zgubljenega, sprašuje se, če ni že čas, da se upokoji. Luka pa dan zaključi na večerji, kjer ga čaka presenečenje.

Dolžina: 23 min

Ekipa Bled, slovenska nadaljevanka, 5/18

Neznani storilec je do smrti povozil žensko srednjih let. Vse kaže na to, da je bil zločin nameren. Bolj ko Ekipa Bled koplje po sledeh in osumljencih, bolj je jasno, da so naleteli na mrežo spletk, prikrivanj, prevar in zamer, ki seže desetletje nazaj. Vsi osumljeni imajo alibi, dokler Nives ne naleti na genialno idejo. Toda tudi ta se najprej izkaže za pomanjkljivo.

Dolžina: 25 min

Ekipa Bled, slovenska nadaljevanka, 4/18

Luko samega pošljejo na teren. Gre za običaj, s katerim staroselci na postaji preizkušajo prišleke, njihove živce, bistrost in smisel za humor. Luka primer izginule domače živali vzame resno, vendar kmalu ugotovi, da gre pri celotni akciji za potegavščino. Na obisk na Bled pride Lukov bivši sodelavec Mare in v njunem pogovoru izvemo za razloge, zakaj si Luka ne želi nazaj v Ljubljano. Je med njimi tudi čustveni razlog, ki se ga Luka niti sam ne zaveda?

Dolžina: 25 min

Ekipa Bled, slovenska nadaljevanka, 3/18

Ko obubožanemu vdovcu pogori domačija, so vsi sosedje, gasilci in policisti polni sočutja. Le Luka ne more iz svoje kriminalistične kože in domneva, da gre za načrten požig zaradi zavarovalnine. Kljub temu, da ga kolega Nives in Ferdo skušata prepričati v nasprotno, Luka čedalje bolj pritiska na domnevnega požigalca, ki se kmalu znajde na robu zloma. Bo Nives lahko preprečila katastrofo?

Dolžina: 24 min

Ekipa Bled, slovenska nadaljevanka, 2/18

Luko, mladega kriminalista ki se je komaj dobro namestil na Bledu, novi šef Ferdo že kmalu dobi na piko. Luki se zdi, da se zgodovina na nek čuden način ponavlja, že v Ljubljani je imel težave zaradi nepoštenega šefa, a kolegica Nives je pripravljena dati roko v ogenj za svojega dolgoletnega šefa Ferda. Primer prevarantov, ki vlamljajo v hiše okoli Bleda, pa postaja čedalje bolj podobno cucku, ki lovi lastni rep.

Dolžina: 25 min

Devet krogov nekega raja, 6. epizoda igrane nanizanke

Po dokumentarnem filmu o nedokončani nanizanki Vodnik po Ljubljani, bo predvajana edina zmontirana epizoda Devet krogov nekega raja. Leta 1971 so jo prikazali na blejskem televizijskem festivalu in jo nagradili. Takrat jo je predvajala tudi avstrijska, malo je manjkalo, da bi jo tudi francoska televizija. V VI. epizodi Dante (Miha Baloh) zbeži pred ženo in v razburljivih srečanjih z vodnicami spoznava nočno in umetniško življenje v Ljubljani, se potaplja in smuča na Ljubljanici ter nam ob optimistični spremljavi Belih vran razkriva zgodovinske in kulturne znamenitosti mesta s širšo okolico. 25 minutno epizodo Devet krogov nekega raja je po scenariju Jožeta Javorška režiral Jože Pogačnik, direktor fotografije je bil Nikola Majdak, montažer Vuksan Lukovac, avtor glasbe Bojan Adamič, v glavnih vlogah pa igrajo Miha Baloh, Mira Sardoč, Mila Kačič, Duša Počkaj, Kora Potočnik, Kristijan Muck, Bele vrane in drugi.

Dolžina: 24 min

Ekipa Bled, slovenska nadaljevanka, 1/18

Luka, mlad, perspektiven in odlikovan kriminalist iz Ljubljane je po končanem zdravljenju premeščen na malo policijsko postajo Bled. Novi kolegi ga sprejmejo z mešanico občudovanja in nezaupanja, Luka pa prav nič ne stori, da bi se sodelavcem na kakršenkoli način prikupil. Čeprav se skuša držati sam zase, je nehote takoj vpleten v lokalne boje za moč, spletke in rivalstva, ki segajo nazaj skozi generacije. In korupcija na Bledu, kmalu ugotovi Luka, ne smrdi nič manj kot v Ljubljani.

Dolžina: 28 min

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10