Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Arhiv

Omizje TV Maribor Omizje: Varna raba interneta

1. 2. 2023

Vsak drugi torek v februarju v Evropski uniji posvečamo dnevu varne rabe interneta. Letos je to 7. februar, in v Sloveniji se bomo na ta dan posvetili predvsem zaščiti otrok in mladostnikov pred nasilnimi, sovražnimi in radikalnimi vsebinami, ki jih razširjajo nekateri vplivneži, ter zaščiti pred spletno pornografijo. Varna raba interneta je seveda mnogo več, zato bodo z nami predstavnik Urada Vlade Republike Slovenije za informacijsko varnost, strokovnjak za umetno inteligenco, in koordinator Točke osveščanja o varni rabi interneta Safe.si.

Omizje TV Maribor Omizje: ŠGF: Prihodnost slovenskega trga z embalažo

25. 1. 2023

V prvem letošnjem Štajerskem gospodarskem forumu se bomo posvetili prihodnosti slovenskega trga z embalažo. Ravnanje in predelava odpadne embalaže je v Sloveniji bolj problem kot priložnost, zasluži bi bili lahko veliki, a interesi so različni. Z nami bodo predstavnica ministrstva okolje, predstavnik industrije pijač, predstavnik ene od družb za ravnanje z odpadki in okoljevarstvenica.

Omizje TV Maribor Omizje: Nečloveško ravnanje človeka

18. 1. 2023

Na program TV SLO prihaja igrano-dokumentarna serijo z naslovom: Inhumanum: Nečloveško ravnanje človeka. Serija je nastala na podlagi sodnih spisov in v sodelovanju s policijo, pravniki in forenziki, v ospredje pa postavlja vse razsežnosti in posledice umora. Z nami bodo dr. Boštjan Brezovnik, ki je skupaj z Igorjem Zupetom napisal scenarij, pravnik dr. Gorazd Terpin – sodelavec in svetovalec pri projektu ter kolega Janez Krušič, ki je pri seriji sodeloval kot novinar, raziskovalec virov in tisti, ki v seriji pojasnjuje prikazano dogajanje.

Omizje TV Maribor Omizje:30 let enotnega trga EU

11. 1. 2023

Letos mineva trideset let od uvedbe enotnega trga Evropske unije. Kmalu bo minilo tudi 20 let, odkar je Slovenija del tega enotnega trga. Ali smo svoje priložnosti dobro izkoristili, kakšne koristi imamo na tem trgu državljani, in kako Slovenija varuje interese našega gospodarstva v krizah, ko se kažejo tendence, da bi pravila enotnega trga nekatere države rade zaobšle?

Omizje TV Maribor Omizje: Novinarski klub o letu 2023

4. 1. 2023

Že nekaj let prvo Omizje v novem koledarskem letu namenjamo tradicionalnemu pogovoru z novinarskimi kolegi iz različnih medijev. Tokrat so naši gostje: upokojeni novinar Dela in nekdanji dopisnik iz Celja Brane Piano, upokojena novinarka Radia Slovenija in nekdanja dopisnica s Ptuja Nevenka Dobljekar in Drago Soršak, športni novinar Televizije Maribor.

Omizje TV Maribor Omizje: Vino vsakdanje in praznično

28. 12. 2022

Vino vsakdanje in praznično, zgodba, ki traja. Okoli tisoč let gojimo vinsko trto v okolici Maribora, pred 200 leti je preporod pridelave poskrbel nadvojvoda Janez, pred 170 leti so v Radgoni pridelali prvo penino … Kje smo danes, kako se spreminjajo okusi, kaj cenimo, kaj se nam obeta jutri …. O tem bomo govorili z Robertom Gorjakom, direktorjem šole Belvin in mednarodno uveljavljenim vinskim profesionalcem ter z Robertom Puklavcem, predsednikom Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenija.

Omizje TV Maribor Omizje: ŠGF: Prihodnost slovenskega gospodarstva?

21. 12. 2022

V letošnjem osmem Štajerskem gospodarskem forumu se bomo posvetili razmeram v slovenskem gospodarstvu, izkušnjam podjetij iz naše regije, in napovedim, kaj nas čaka v prihodnosti? Naši sogovorniki bodo ugledni makroekonomist, direktor najperspektivnejšega podjetja v Podravju in prejemnik nagrade za izjemne dosežke pri mednarodnem sodelovanju na področju višješolskega izobraževanja.

Omizje TV Maribor Omizje: Kako misliti človekove pravice?

14. 12. 2022

Pred dnevi je v slovenski javnosti dokaj neopazno minil 10. december, Dan človekovih pravic, spomin na dan, ko je bila leta 1948 v združenih narodih podpisana Splošna deklaracija o človekovih pravicah. Ali po skoraj 75-ih letih od takrat, lahko o človekovih pravicah razmišljamo na enak način? Kaj se je spremenilo v našem dojemanju demokracije, državljanskih pravic in političnih svoboščin? Kaj in koliko je temu prispevalo tudi letošnje super volilno leto v Sloveniji?

Omizje TV Maribor Omizje: Leto volitev - kaj smo se naučili?

7. 12. 2022

Letos smo imel super volilno leto: štiri vrste volitev, tri referendume, in vsako odločanje je potekalo po različnih pravilih. Ali smo se iz tega kaj naučili? Ali razumemo medsebojno odvisnost posameznih volilnih sistemov?

Omizje TV Maribor Omizje: Ali je Maribor starejšim prijazno mesto?

30. 11. 2022

Pri MOM deluje Svet za starejše, od 3. oktobra pa je v Slovenski ulici 40 odprta tudi pisarna za starejše. O tem ali je Maribor starejšim prijazno mesto, o vzgibih, ki so privedli do ustanovitve Sveta in o tem s kakšnimi pobudami so se v prvih dveh mesecih oglasili v pisarni bomo govorili s predsednico in članico Sveta za starejše Metko Roksandič in Jelko Kolmanič.

Omizje TV Maribor Omizje: 100 let javne RTV - kako naprej?

23. 11. 2022

V letošnjem letu praznujemo 100-letnico najstarejše javne radiotelevizije na svetu. Te dni smo obeležili Svetovni dan televizije. Tudi pri nas se te dni lahko sprašujemo, kakšno javno radiotelevizijo potrebujemo dolgoročno? Pa tudi: ali zmoremo seči onkraj meja populizma in političnih interesov? Kdo upošteva interes državljana?

Na tretjem... Pogovor z evropskimi poslanci

26. 10. 2022

Na tretjem… je oddaja, v kateri so strnjeni aktualni dogodki, odzivi na dogajanje v Državnem zboru, Državnem svetu in tudi v Evropskem parlamentu. Oddaja vključuje pogovore, soočenja in komentarje, povzetke.

Omizje TV Maribor Omizje: Spomin na Josipa Hutterja

26. 10. 2022

Bliža se dan spomina na vse, ki jih ni več z nami, in slovo ter zanimiva obletnica v letošnjem letu 2022, sta nam narekovala, da tokrat oddajo Omizje posvetimo spominu na Josipa Hutterja, nekdanjega mariborskega tovarnarja, Rotaryjca, investitorja, ki je sooblikoval urbanistično podobo in bivanjsko kulturo Maribora. Z nami bodo: avtor najnovejšega romana o Josipu Hutterju, profesorica etike podjetništva K1 in založnik, ki še danes ohranja stik z družino Hutter.

Omizje TV Maribor ŠGF: Prihodnost globalizacije, pogovorna oddaja

19. 10. 2022

V Štajerskem gospodarskem forumu se bomo posvetili učinkom globalizacije v letih večkratnih kriz: zdravstvene, gospodarske in zdaj še vojne v Ukrajini. Ali gre pri zapiranju trgov in sebičnosti velikih držav za deglobalizacijo, ali vendarle za globalizacijo, ki kaže drugačne ekonomske, politične in ideološke učinke? Kako bodo te spremembe vplivale na slovensko gospodarstvo? Vabimo vas, da si pogovor o globalizaciji v oddaji Omizje ogledate nocoj, v sredo 19. oktobra ob 20.00 uri v sporedu Televizije Maribor!

Omizje TV Maribor Omizje: Šport na slovenskih univerzah

5. 10. 2022

Ukvarjanje s športom je eden temeljev za zdravo življenje. Kako je bilo z njim na mariborski univerzi v minulem študijskem letu? Kako je v letošnjem in kako bo v prihodnje?

Omizje TV Maribor Omizje: Evropski dan opazovanja ptic

28. 9. 2022

V soboto 1. in v nedeljo 2. oktobra bodo po vsej Evropi spet šteli ptice. Evropski dan opazovanja ptic šteje 30 let. Zakaj je pomemben in kaj razkriva statistka bomo izvedeli v oddaji Omizje.

Omizje TV Maribor Omizje-ŠGF: Energetska oskrba gospodarstva

21. 9. 2022

Prvi jesenski Štajerski gospodarski forum namenjamo energetski oskrbi gospodarstva. Zima naj bi dala odgovore, ali gospodarstvo lahko računa na občutnejše znižanje cen energentov ali ne, znana so tudi njegova pričakovanja do vlade in uvedbe cenovne kapice za več virov energije. Ta nam bodo predstavili analitik Gospodarske zbornice Slovenije, predsednik uprave Taluma iz Kidričevega, in direktorja dveh uspešnih podjetij iz regije.

Omizje TV Maribor Omizje: Judovska kultura v Sloveniji

7. 9. 2022

Začeli so se letošnji Dnevi judovske kulture v Sloveniji. Obeležuje jih 35 evropskih držav, osrednja tema slovenskih dni pa je Obnova. O tej temi se bomo pogovarjali z direktorjem Centra judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor, podpredsednico Judovskega združenja Slovenije in aktivna članica judovske skupnosti v Prekmurju, in znanim mariborskim filozofom in sociologom.

Omizje TV Maribor Omizje: 160 let rojstva Janeza Puha

31. 8. 2022

Mineva 160 let od rojstva Janeza Puha, izumitelja in tovarnarja, tehniškega genija Slovenskih goric. V domačem Sakušaku pri Juršincih se bo v počastitev obletnici odvilo nekaj zanimivih dogodkov. O Janezu Puhu, njegovem izročilu in skrbi za dediščino v rojstnem kraju bomo spregovorili v tokratnem Omizju TV Maribor. Bodite z nami ob 20. uri.

Omizje TV Maribor Omizje-ŠGF: Inovativnost med podporo in nevidnostjo

29. 6. 2022

Letošnji peti Štajerski gospodarski forum posvečamo inovativnosti v gospodarstvu, ki v praksi niha med podporo in nevidnostjo. Štajerska gospodarska zbornica je pred dnevi že 20-ič podelila priznanja najbolj inovativnim podjetjem v regiji, in največ nagrad so prejele inovacije s področja energetske varčnosti. Vabimo vas, da si pogovor o razvoju inovativnosti v naši regiji in Sloveniji v oddaji Omizje.

Stran 1 od 119
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov