Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Arhiv

Osvežilna fronta Spanje

16. 3. 2024

Za ustvarjalce Osvežilne fronte je nočne more konec, saj se začenja nova sezona! Da ne bi kdo zaspal, so se lotili spanja. Spoznavali so različne motnje spanja, postavljali neugodna vprašanja mesečniku, preverjali, kakšni vozniki smo, kadar noč prebedimo, razbijali številne mite in med drugim ugotovili, da mladi res potrebujejo več spanja.

Osvežilna fronta Varen seks

9. 3. 2024

Po dolgih počitnicah se na male ekrane spet vrača Osvežilna fronta. Prva epizoda nove jesenske sezone bo namenjena varnemu seksu. Mila ima cel kup vprašanj za svoje starše, Ajdi sta v rubriki Babenberg na spolnost pogledali predvsem s stališča deklet, Rok je v Kvikijih zbral cel kup informacij o spolno prenosljivih okužbah, v Epskem filmu so ugotavljali, kaj so nas naučile filmske seks scene, za konec pa sta Bibi in Silvester zbrala še najboljše komentarje gledalcev, ki so prispeli na naslov Osvežilne fronte.

Osvežilna fronta Bonton

23. 12. 2023

Tema praznične Osvežilne fronte je bonton. Vid je raziskal sodobna pravila lepega vedenja, na katera je močno vplivala tehnologija, Tamše in Novak bi rada spremenila zgodovino, Rok se je lotil bontona na spletu, dojenčka sta imela playdate, Mila pa je spet težila Božičku in dedku Mrazu. Ob koncu leta bosta Silvester in Bibi podelila še letne nagrade, ustvarjalci Osvežilne fronte pa sledijo tradiciji in imajo za gledalce spet svojo novo novoletno pesem.

Osvežilna fronta Hitra moda

9. 12. 2023

V Osvežilni fronti so se tokrat lotili hitre mode. Voditelj Rok je iskal odgovore na vprašanje, kaj sploh je hitra moda, retrolaverja sta raziskala ponudbo second hand trgovin, Žak je na vsak način hotel nag v vrtec, profesor pa je spet moral nekoga poslati k ravnateljici. Po dolgem času si lahko v Osvežilni fronti ogledate tudi novo epizodo žajfnice Luža ljubezni, v Kviki kvizu pa sta se pomerila stand up komika Alen Mastnak in David Logar.

Osvežilna fronta Ustrahovanje

25. 11. 2023

Ustvarjalci Osvežilne fronte so se lotili zahtevne teme, pogovarjali so se o ustrahovanju. Dojenček se je zatekel po pomoč, saj ga skrbi, da je bully. Juš se je na terenu srečal s psihologinjo Nino Babič in zbral nekaj nasvetov za žrtve ustrahovanja. Rok je v Kvikijih preveril, kako deluje spolno ustrahovanje na spletu. Premierno bo v tokratni Osvežilni fronti rubrika Frendiša, Silvester in frizer Miki pa sta prebrala vse vaše komentarje.

Osvežilna fronta Tišina

1. 9. 2023

Tudi v novi Osvežilni fronti ustvarjalci ne bodo tiho, pa čeprav bo tema tokrat tišina. Rok bo v kvikijih govoril o tem, kako se bodo oglašali električni avtomobili, Vid je na terenu ugotavljal, ali sploh obstaja popolna tišina, Maja iz Žabic je dojenčkoma zaupala nekaj življenjskih modrosti, v Epskem filmu bo čas za nemi film, Bobi in Silvester pa bosta spet navdušeno brala komentarje mladih.

Osvežilna fronta Moderna astronomija

29. 4. 2023

V tokratni Osvežilni fronti bodo govorili o potovanjih v vesolje, tehnologiji in moderni astronomiji. Predstavili bodo zanimiv 'top šop produkt', Vid je v Centru Noordung preveril, kako izgledajo turistični poleti v vesolje, dojenčka pa bosta razmišljala, zakaj nastane noč. V Kviki kvizu se bosta spopadla voditelja Malih sivih celic, Rok, voditelj Osvežilne fronte, pa je zbral cel kup informacij o tehnoloških izumih, ki jih je napovedala znanstvena fantastika.

Osvežilna fronta Puberteta

15. 4. 2023

Tema tokratne Osvežilne fronte je puberteta. Večna tema, znana tudi kot čas velikih sprememb. Voditelj Rok se je lotil telesnih sprememb, ki jih doživijo fantje, Ajdi sta se pogovarjali o dekliških spremembah, Retrolaverja pa sta dodala svoje o higieni. Profesor je tokrat svojo uro namenil spolni vzgoji, jamski starši so reševali težave s svojimi najstniki, Ela pa je v Žličkanju prvič pripeljala domov svojega fanta.

Osvežilna fronta Kri

1. 4. 2023

Kri bo tema nove epizode Osvežilne fronte. Brez krvi ne moremo živeti, a je včasih misel nanjo tudi malo neprijetna. Voditelj Rok je na terenu ugotavljal, kako poteka krvodajalstvo, v Epskem filmu so se lotili forenzičnih serij, pestro bo tudi pri družini Novak, maskerka Katja pa bo pokazala, kako narediti rano. In tudi vampirji ne bodo manjkali v tokratni epizodi.

Osvežilna fronta Obraz, oddaja za mladostnike

18. 3. 2023

V novi oddaji Osvežilne fronte so zbrali veliko zanimivega o obrazu. »Obraz je del telesa, brez katerega bi nos, ušesa, usta in oči padli iz glave,« v uvodu razmišlja voditelj Rok, ki se je tokrat odpravil tudi na teren in raziskoval, kako deluje tehnoilogija prepoznavanja obrazov. Žaka zanima, komu je podoben in kaj je podedoval po mami in očetu, jamarji imajo spet težave v komunikaciji, v Kviki kvizu pa se je Jan pomeril z Rokom Gumzejem.

Osvežilna fronta Hišni ljubljenčki

4. 3. 2023

Ustvarjalna ekipa oddaje Osvežilna fronta se vrača! V prvi epizodi nove sezone so zbrali veliko zanimivega o hišnih ljubljenčkih. Bobi si močno želi psa, Silvester pa preizkuša njegovo odgovornost in zrelost. Milo in Žaka s podobno željo preseneti njun oče, a mama tega še ne ve. Vračajo se tudi Zoya, Matevž in Dinko, ki redno skrbijo za sive lase svojega profesorja. V kvizu Nimaš pojma srečnega zmagovalca spet čaka zanimiva nagrada, retrolaverja pa iščeta in najdeta najbolj zanimive komentarje gledalcev.

Osvežilna fronta Tesnoba

14. 1. 2023

V tokratni, januarski Osvežilni fronti bodo govorili o tesnobnih občutkih in anksioznosti. Dojenček bo zaradi težav obiskal psihiatra, Jernej in Jan v Epskem filmu ugotavljata, kaj so ju naučili filmi suspenza, Zakonjšek pa staršem sporoči pomembno novico. Voditelj Rok se je tokrat odpravil na teren, z vedenjsko kognitivno terapevtko Tadejo Batagelj se je pogovarjal tem, kako si pomagati in premagati tesnobo, v Kvikijih pa zbral nekaj osnovnih nasvetov za pomoč v primeru paničnega napada.

Osvežilna fronta Nove stvari

31. 12. 2022

Osvežilna fronta bo tokrat silvestrska in zadnji dan v letu bodo ustvarjalci praznično razpoloženi razmišljali predvsem o novih stvareh. Mila, Žak in Angelika se bodo srečali z dedkom Mrazom, v silvestrskem Kviki kvizu se bosta pomerila Jan Kok in Juš Milčinski, Retrolaverja bosta izdala svoje novoletne zaobljube, Tamše in Novak pripravljata zabavo, pri tem pa ju zaloti Sevnica, Rok je zbral nekaj nasvetov, zakaj se je dobro učiti novih stvari, Bibi in Silvester pa bosta podelila Osvežilne nagrade za leto 2022.

Osvežilna fronta Romantika

17. 12. 2022

V tokratni Osvežilni fronti bodo ustvarjalci romantično razpoloženi. Žak se sprašuje, kaj sploh je to romantika, v Žličkanju so zbrali ideje za obletnice, jamske ljudi skrbi prihodnost, Rok v Kvikijih ugotavlja, kako je tehnologija spremenila dvorjenje in spet bo napeto v kvizu Nimaš pojma. Retrolaverja in Vid pa so se odpravili na teren, kjer so raziskovali droge, ki omamijo.

Osvežilna fronta Ime

19. 11. 2022

V novi Osvežilni fronti bodo ustvarjalci ugotavljali, zakaj sploh imamo imena, kakšna imena imamo in kaj vse v svojem življenju poimenujemo. O imenih bodo na svoj način razmišljali Mila in Angelika in jamski ljudje, Retrolaverja pa bosta zaupala tudi deset nasvetov, kako si imena zapomniti. Za finale se bosta v Kviki kvizu tokrat pomerili Gaja Filač in Ajda Toman.

Osvežilna fronta Zamujanje

5. 11. 2022

Osvežilna fronta se vrača, z rahlo zamudo, ker je to pač tema nove epizode. Vračajo se tudi profesor, Zoya, Matevž in Žiga. Slednji trije zamujajo, a na srečo ne preveč, tako da še uspejo spoznati novo sošolko. Mila in Žak ne želita zamuditi koncerta, retrolaverja razmišljata o tem, kdaj je dobro zamujati, v kvikijih pa bo tudi odgovor na vprašanje, kaj je fomo.

Osvežilna fronta Poljubljanje

9. 9. 2022

V tokratni Osvežilni fronti boste izvedeli vse o poljubljanju. V Žličkanju so zbrali zadrege prvega poljuba, mlada novinarka Izabela je raziskovala, kaj se skriva v slini najstnice in kaj se s slino dogaja med francoskim poljubom. V studio Osvežilne fronte so povabili tudi Domna Valiča, ki bo pojasnil nekaj pojmov iz Slovarja spolne vzgoje, v Kviki kvizu pa se bosta na temo poljubov spopadla Jan in Peter.

Osvežilna fronta Imunski sistem

6. 8. 2022

V Kvikijih, Epskem filmu, kvizu Nimaš pojma ... bodo ustvarjalci Osvežilne fronte tokrat razmišljali o našem imunskem sistemu, o prirojeni in pridobljeni imunosti, o delovanju virusov ter bakterij, pa tudi o tem, kaj smo se naučili iz medicinskih serij.

Osvežilna fronta Razmerja

22. 7. 2022

Nove epizode Osvežilne fronte bodo spet vsebinsko pestre in začinjene s humorjem. Za osvežitev bodo ob scenaristki Urški Mlakar skrbeli še režiserki Ema Muc in Tina Novak ter igralci Ajda Smrekar, Ajda Toman, Gaja Filač, Juš Milčinski, Peter Frankl, Jan Kok, Jernej Kogovšek, Vid Sodnik in Rok Bohinc, ki se v vsaki oddaji prelevi tudi v voditeljsko vlogo. Razmerja, paranormalno, koncentracija, imunski sistem, polnoletnost in prazniki so teme, ki so jih ustvarjalci Osvežilne fronte to jesen izbrali za mlade. Svojo osvežilno ustvarjalnost bodo še naprej širili tudi na družbenih omrežjih (FB, Instagram, Snapchat), spremljati pa jih je mogoče tudi na youtube kanalu Osvežilne fronte. Začenja se nova, še bolj sveža sezona Osvežilne fronte. Tema bodo tokrat različna razmerja. Kdo je lahko najboljši prijatelj, prijateljica? Kaj vse si lahko zaupajo najboljši prijatelji? Kaj se zgodi, če prijateljstvo preraste v ljubezen? Kako se znajti v zapletenih sorodstvenih razmerjih? To je le nekaj vprašanj, na katera bodo ustvarjalci Osvežilne fronte tokrat iskali odgovore.

Osvežilna fronta Prepir

23. 4. 2022

Mladinska oddaja o kreativnih ljudeh, romantičnih odnosih, sodobni in retro tehnologiji, filmu, ekstremnih športih, modi in vsakodnevnih zablodah življenja na sploh. Giphy: osvezilna fronta Snapchat: osvezi.se TikTok: https://www.tiktok.com/@osvezilna_fronta

Stran 1 od 5
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov