Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Cast Moj RTV Televizija MMC Radio Kazalo

Želite, milord?

Nadaljevanka Želite, milord? je v televizijsko zgodovino zapisana kot ena najboljših humorističnih nadaljevank vseh časov. T. i. pilotno epizodo so prvič predvajali leta 1988, temu pa je kasneje, v letih od 1990 do 1993, sledilo še 25 nadaljevanj.

Dogajanje se vrti okrog premožne družine Meldrum in njene služinčadi. Gospodar hiše, lord George Meldrum, ceni viktorijanske vrednote, v družbi uživa velik ugled, ki pa ga ogroža njegova naklonjenost do Agathe, žene sira Ralpha. Znan je še po nečem: kljub bogastvu je skop do svoje služinčadi. Tudi sloves njegovega brata Teddyja prav nič ne pripomore k ugledu družine. Prav nasprotno, saj je Teddy znan »preganjalec« služkinj; zapletel se je s petimi in zaplodil prav toliko otrok. Lord Meldrum ima dve hčeri, Cissy in Poppy, ki sta si povsem različni. Cissy se oblači kot moški, tudi na športnem področju se raje vključuje v bolj moške športe. Med služinčadjo je najbolj priljubljena, saj se večkrat zavzame zanje, še posebej prijazna je do neizkušene Ivy, ki pogosto potrebuje nasvet. Poppy je snobovska, razvajena in vzvišena. Največ časa posveča zabavam, ki se jih udeležuje s prijateljem Jerryjem. Pozornost ji pritegne le še postavni James Twelvetrees, ki pa je lakaj in zato zanjo neprimeren. V hiši živi tudi lordova tašča, gospa Lavender, ki rada pije, družbo pa ji dela njen papagaj.
Tudi služinčad sestavljajo zanimivi ljudje: Alf Stokes in James Twelvetrees sta bila tista, ki sta v prvi svetovni vojni rešila življenje ranjenemu Teddyju, in prav zaradi tega sta pri družini Meldrum dobila delo. Alf skuša vsak trenutek izkoristiti za to, da bi se okoristil na račun drugih, kar se pogosto izjalovi. Nasprotno pa je James načelen, pošten in vdan. Ivy, Alfova hči, je naivna služkinja brez izkušenj, a z voljo do dela. Na skrivaj občuduje Jamesa, težave pa ima s Teddyjem. Gospodinja Blanche Lipton je odlična kuharica. Njene dobrote poznajo daleč naokoli, kar ji zelo godi. Henry je odraščal v sirotišnici, pri štirinajstih pa se je pridružil osebju družine Meldrum. S svojimi iskrenimi opazkami si pogosto prisluži klofuto. Revna Mabel pride vsak dan postorit najnižja dela v kuhinji. Njen najpogostejši stavek se začne: »Ne spominjam se, kdaj sem nazadnje jedla …« In nato dobi ostanke, ki jih odnese domov, kjer živi s svojim brezposelnim možem. Pisano druščino zaokrožijo še družinski prijatelji, policist Wilson in Madgeina služkinja Rose.


YOU RANG, M'LORD? / Velika Britanija / 1988–1993
scenarij: David Croft, Jimmy Perry
režija: David Croft, Roy Gould
v glavnih vlogah: Paul Shane (Alf Stokes), Jeffrey Holland (James Twelvetrees), Su Pollard (Ivy Teasdale), Perry Benson (Henry), Barbara New (Mabel), Brenda Cowling (gospodinja Lipton), Donald Hewlett (Lord George Meldrum), Michael Knowles (Teddy Meldrum), Mavis Pugh (Lady Lavender), Susie Brann (Poppy), Catherine Rabett (Cissy), Angela Scoular (Lady Angela Shawcross), John Horsley (Sir Ralph Shawcross), Bill Pertwee (policist Wilson) in drugi

Zadnje oddaje

Nazaj
Naprej
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov