Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Deli Televizija MMC Radio Kazalo

Genialna prijateljica

Tretja sezona literarne in televizijske uspešnice Genialna prijateljica se dogaja v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, na pragu številnih družbenih sprememb, pa tudi naraščajočega nasilja in mafijskih obračunov.
Elena je napisala svojo prvo knjigo in je tik pred poroko s profesorjem Pietrom Airoto, ki dobi zaposlitev v Firencah, ki postanejo njun novi dom. Rodita se jima dve hčerki, Adele in Elsa. Pietro se ves čas posveča delu, od Elene pričakuje, da bo skrbna mati in gospodinja, kar jo onesrečuje in zatre njeno pisateljsko ambicijo. To se spremeni, ko v njihovo življenje vstopi Nino Sarratore, Elenina mladostna ljubezen.
Njena prijateljica Lila, s katero se nista že dolgo videli, živi v rodnem Neaplju, s sinom Gennarom in prijateljem Enzom, čeprav je še vedno poročena s Stefanom Carraccijem. Večletno delo v nemogočih razmerah je pustilo posledice in hudo bolno Lilo obišče Elena, ki jo prepriča, da obiščeta zdravnika. Kasneje se Lila zaposli v tovarni IBM, kjer dela tudi Enzo, in napreduje v vodjo tehnologije. Njun življenjski standard se končno izboljša, a za kakšno ceno?

L'AMICA GENIALE (III.) / My Brilliant Friend (III.) / Italija / 2021
Scenarij: Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci, Saverio Constanzo
Režija: Daniele Luchetti
V glavnih vlogah: Margherita Mazzucco, Gaia Girace, Anna Rita Vitolo, Luca Gallone, Imma Villa,
Antonio Milo, Alessio Gallo, Giovanni Amura, Francesco Serpico

Zadnje oddaje

Nazaj
Naprej
Več
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov